Rossz anya vagyok amiért ilyeneket gondolok?
Van egy kisfiam(júliusban lesz 4 éves) és egy 10 hónapos kislányom.
A férjem külföldön dolgozik, 4 hetente jár haza.
Anyukámékkal lakunk.
Annyira bánt, hogy nem tudok annyit a kisfiammal lenni amennyit szeretnék.
A kislányom most van abban a korban hogy nagyon anyás, és sok törődést igényel.
A kisfiam most hogy kijött a jó idő mindig menne és én nem tudom mindenhova elvinni.
Persze megyünk minden nap sétálni, de a kicsi nem marad el annyi ideig.
Például ma is apukám vitte el a játszótérre, és én annyira szomorú vagyok hogy nem én vittem el.
Sokszor az jut eszembe hogy mennyivel könnyebb lenne, ha nem lenne a kicsi...
És emiatt persze borzasztó bűntudatom is van.
Mit tudtok nekem tanácsolni?
Anyukámékkal lakunk így sokat segít.
Csak most annyira rám van tapadva a kicsi, hogy szinte egy szabad percem sincs.
Régebben elvolt nélkülem is sokat mentünk a kisfiammal.
De most ha nem lát üvölt.
És megőrülök ettől.
Szó szerint hiányzik a kisfiam :-(
Hiányzik a fiad.
De ha a kicsire nem fordítanál elég időt, most hogy ilyen anyás, akkor feltételezem ettől éreznéd magad rosszul!
Most ez egy ilyen időszak, túl kell élni.
Addig pedig próbálkozz azzal, hogy amikor a fiaddal lehetsz, legyél 100%-osan vele (mondjuk amíg alszik a kicsi). Neki nem az lesz a fontos, hogy napi 24 órában vele legyél, hanem az, hogy legyen olyan idő, amikor te maximálisan csak az övé vagy. Ha ezt nem tudod megoldani sokszor, nem dől össze a világ. De biztos találhatsz alkalmat néha rá.
S türelem, a kicsi is hamar felnő!
Ne érezd magad rosszul, mert később meg azt fogod bánni, hogy ilyeneket gondoltál a kicsivel kapcsolatban!
Csak kezeld lazábban. Tudom nehéz, de neked is és a gyerekeknek is a jó, ha nem görcsölsz "időszakos problémákon". Úgyis elmúlik!
ketté kell szakadni ;)
próbáld meg azt, hogy nem a nagyszülők viszik el a fiadat, hanem négyesbe mentek. így van segítség, a kicsi is lefárad, de mégis a fiaddal vagy!
nem egyszerű, nagyon nehéz lehet apa nélkül de próbáljátok túlélni ezt az időszakot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!