Tényleg rossz anya vagyok emiatt?
A 2. gyerekemmel vagyok itthon, a nagy már ovis. Szeretnék még egy diplomát megcsinálni. Kinéztem, melyik legyen, kiszámoltam, hogy 4 félév alatt meg is tudnám csinálni, pénz is megvan rá, és annyit lennék távol itthonról, hogy minden szombaton reggeltől estig, illetve talán 2-3 alkalommal péntek délután is. Megbeszéltem a férjemmel, ő támogat, valamint a szüleink is vállalták, hogy ha kell segítenek, valamint a vizsgaidőszakban is vigyáznak rájuk napközben, ha tanulnom kell.
Tudom, hogy mit vállaltam, tudom, hogy lesznek nehéz napok, de mérlegeltem, és nem érzem úgy, hogy túlvállalnám magam.
Teljesen boldogan meséltem a barátainknak, ismerőseinknek, de annyira negatív válaszokat/reakciókat kaptam, hogy most nagyon elkeseredtem. Tényleg olyan ördögtől való dolog, hogy egy héten 1 napot az apja vigyázzon egy 9 hónaposra (akkor lesz annyi, mikor kezdeném a sulit), és egy 7 évesre? Tényleg sza.r anya vagyok, mert képes vagyok otthagyni az apjukra, meg a nagyszüleikre őket? Mindössze egyetlen napra egy héten? Ráadásul estére otthon lennék, legkésőbb alvásnál már velük vagyok. Ti elkezdenétek a helyemben a sulit? Vagy várnom kéne?
Tanulni is kell ám otthon, meg főzni mosni vasalni a gyerekekre, férje, éa hidd el, nem megy úgy hogy napközben ottho a gyerek...
Akkor lehet elvégezni, ha majd a kicsi is ovis lesz, egy derék sem lesz otthon délelőtt!!!
Nem vagy rossz anya emiatt.
(Amúgy milyen diplomát lehet szerezni 2 év alatt?)
Ha a család melletted áll, akkor hajrá :-)
Én is ezt csinálom, csak 1 gyerekkel. Nehéz, de sok kávéval, kevés szórakozással megoldható.
Én el tudom végezni a házimunkát napközben, és szombaton reggel úgy tenném ki a lábam, hogy rend van a házban. A férjemnek meg nem esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha be kell rakni a mosogatógépbe a koszos tányért. Főzni pénteken is lehet szombatra, melegíteni meg azért a férjem is tud. Plusz ott vannak a nagyszülők, akik szerintem kezüket lábukat törnék, hogy főzhessenek az unokákra, ha nekem valamiért elmarad.
Úgy tudom 2 év alatt megcsinálni, hogy rengeteg tantárgyat elfogadnak, amit a már meglévő fősulin csináltam. Ha nagyon akarnám 3 félévre be lehetne zsúfolni, de akkor az már szerintem is kicsit sok lenne a jóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!