Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Néha nem sírjátok vissza a...

Néha nem sírjátok vissza a gyerekek előtti életeteket?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy azért a többség jobban nézett ki szülés előtt, több ideje van magára, kipihentebb, fiatalabb, nincsenek kötöttségek, bármikor elmehettek szórakozni, elutazhattak stb.
2014. jan. 1. 17:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Na ez biztos nem fog tetszeni a tobbieknek, de persze, hogy visszasírom néha. Rengeteg sok felelősséggel jár egy gyerek, és ahogy nő, úgy lesz egyre összetettebb. Én bevallom, mostanában a nevetgélő tinilányokat szoktam irigykedve nézni, egy napra cserélnék velük, de biztosan tudom, hogy ez elég is lenne!
2014. jan. 1. 18:36
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem, soha nem gondoltam még ezt, mióta anya vagyok. Sőt szeretnék még több gyereket.
2014. jan. 1. 18:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Mi a férjemmel mindig arra a lyukadunk ki,milyen unalmas lenne az életünk a gyerekek nélkül,három különböző korosztályú gyerekünk van 14,10 és 2 éves.De soha nem gondoltam arra hogy jobb lett volna az életem előttük.
2014. jan. 1. 21:16
 14/17 anonim ***** válasza:
1-2 percre... három hónapos babánk van... bizonyára Mindenki tudja hogy ez kialvatlansággal, anyatejes, pisi, kakis ruhával jár. Sokszor hajat mosni is alig van erőm, időm, nemhogy mondjuk kifesteni csak úgy a körmeimet vagy csak megreszelni egy jó zenét hallgatva... mert amikor erre lenne idő, akkor örülök hogy húúú alszik akkor most gyorsan főzzek meg, jaj vasalni is kellene stb. De aztán felé hajolok a kiságynál... és mindent-mindent kárpótol.
2014. jan. 1. 23:32
 15/17 anonim válasza:

Zömében anyák válaszoltak, de konzervatív gyereknek apja is szokott lenni. Akinek szintén volt "régi élete".

Az teljesen fedi a valóságot, hogy a gyerek születése után (főleg az első gyerek esetében) hirtelen és nagyon markánsan változik meg az élet. A pici minden időt és teret betölt már csak a létezésével is. Ez különösen az anyára terhelődik, de apának is jut belőle bőven.

Ez azonban elég gyorsan lecseng és ha nincs különösebb baj a picivel, akkor hamar be tud állni egy stabil és huzamosan tartható életvitel.

Aztán a gyerek 1-1,5 éves kora körül elkövetkezik a legszebb időszak. Lassan rányílik a szeme és az esze a világra, már nem annyira emészt fel minden percet és erőt a vele való törődés. Közel szobatiszta és önállóan eszik, sőt, részben öltözik is. Ugyanakkor látványos a fejlődése és szemmel láthatólag boldog minden vele töltött perctől.

Minden életkorban más a probléma egy gyerekkel. De probléma minden korban van. Ezzel együtt nekem minden gyerek esetében a legszebb kor a 2-7 év közötti volt. De hangsúlyozom, minden életkornak megvan a maga akkor és ott megélhető szépsége. Még a legnehezebb első heteknek is. Ha egyéb nem, akkor az újszülött létezésének a varázsa.

2014. jan. 4. 00:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Mindig megfogadom, hogy nem foglalkozom a lepontozókkal, de keveset alszok, és hisztis vagyok. Szóval a kérdésre válaszoltam. Ha valaki szerint nem hasznos a válaszom, akkor az azt jelenti, hogy ő is egyetért velem, vagyis néha visszasírja a gyerek előtti időket csak nem akarja bevallani, és a lepontozással erősíti meg önmagát ebben.

Mindenkinek szíve joga úgy gondolkodni, ahogy akar, ezért nem kell piros kezeket nyomkodni.

2014. jan. 5. 07:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja, és a másik oldalnak, aki azokat pontozta le, akik nem sírják vissza. Az ő válaszaik is hasznosak, hiszen ők is a kérdére válaszoltak. Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de legyünk mar toleránsabbak egymással. Akkor pontozgassatok, ha valaki veri a gyerekét.
2014. jan. 5. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!