Milyen nyelven beszéltek a babához?
Persze apuka angol akkor majd 5-6 évesen beszél először a gyerekével?
Igen.
Vagy az apuka tanuljon meg magyarul.
Második ne haragudj, de iszonyatos barom vagy....
Én és a családom Magyarul beszélünk a fiúkkal
A párom és a családja bolgárul
A barátok pedig az itteni ország anyanyelvét használva (ezt használjuk mi is a férjemmel)
8 és 6 évesek a fiúk és mind a 3 nyelvet tökéletesen beszélik.
És nem eszembe sincs bolgárul tanulni, ahogy a férjemnek sincs magyarul...
5-ös vagyok.
Ez egész pontosan úgy néz ki, hogy én csak és kizárólag magyarul beszélek a fiúkhoz ha csak hárman vagyunk. Ha bolgárul vagy spanyolul szólnak hozzám nem reagálok (persze amennyiben nincs életveszély :D). A férjem is csak akkor válaszol nekik, ha bolgárul beszélnek, más nyelvre nem reagál. Ha viszont együtt van a család akkor csakis spanyolul beszélünk, ha magyarul vagy bolgárul beszélnek ignoráljuk őket. Nekünk anno tanácsadó ajánlotta ezt a módszert hogy ne keverjék össze a nyelveket ami korai fejlődési szakaszban vannak.
Köszönöm a válaszokat! :)
16 éves vagyok,de nagyon szeretem a gyerekeket (óvónő szeretnék lenni),mindig vágytam egy kis öcsire is de sajnos nem kaptam. És időnként sajna elkap a láz, hogy utánaolvassak , nézzek pár dolognak a gyerekneveléssel kapcsolatban :) Tudom nem nekem való még ilyen témákban olvasgatni, nézelődni,de érdekel és eszembe ötlött csak úgy magától, hogy mi lenne egy ilyen esetben , mint amit fent leírtam :P
Szia!
Bar az ikreim meg pocaklakok, de mar sokat beszeltunk errol a temarol. Parom orosz, mi kint elunk Moszkvaban, es egymas kozott is oroszul beszelunk. A babak pedig mindket nyelven fognak tanulni/beszelni, legalabbis en nagyon szeretnem, hogy tudjanak magyarul is.
Udv, Nati
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!