Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nyelven beszéltek a...

Milyen nyelven beszéltek a babához?

Figyelt kérdés
Ha van olyan köztetek, akik külön nemzetiségűek a párjukkal és így a közös nyelv, amit használnak az angol (vagy bármilyen más közös nyelv) , akkor hogy beszéltek a babához? Milyen nyelven?
2013. dec. 27. 21:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki az anyanyelvét tudja legjobban így egyértelműen azon,hisz mi értelem annak, ha a gyereknek egy akcentusos nyelv lesz az anyanyelve.
2013. dec. 27. 21:34
 2/13 anonim ***** válasza:
12%
Csak magyarul.. a másik nyelv ráér akkor, ha a magyart már jól tudják.
2013. dec. 27. 21:36
 3/13 anonim ***** válasza:
65%

Persze apuka angol akkor majd 5-6 évesen beszél először a gyerekével?

2013. dec. 27. 21:38
 4/13 anonim ***** válasza:
7%

Igen.

Vagy az apuka tanuljon meg magyarul.

2013. dec. 27. 21:39
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

Második ne haragudj, de iszonyatos barom vagy....

Én és a családom Magyarul beszélünk a fiúkkal

A párom és a családja bolgárul

A barátok pedig az itteni ország anyanyelvét használva (ezt használjuk mi is a férjemmel)

8 és 6 évesek a fiúk és mind a 3 nyelvet tökéletesen beszélik.

És nem eszembe sincs bolgárul tanulni, ahogy a férjemnek sincs magyarul...

2013. dec. 27. 21:46
 6/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, tehát mind a három nyelven beszéltek a gyerekekhez és így maguktól megtanulták? :)
2013. dec. 27. 21:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy megtanulják, hisz az lesz nekik természetes.
2013. dec. 27. 21:50
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok.

Ez egész pontosan úgy néz ki, hogy én csak és kizárólag magyarul beszélek a fiúkhoz ha csak hárman vagyunk. Ha bolgárul vagy spanyolul szólnak hozzám nem reagálok (persze amennyiben nincs életveszély :D). A férjem is csak akkor válaszol nekik, ha bolgárul beszélnek, más nyelvre nem reagál. Ha viszont együtt van a család akkor csakis spanyolul beszélünk, ha magyarul vagy bolgárul beszélnek ignoráljuk őket. Nekünk anno tanácsadó ajánlotta ezt a módszert hogy ne keverjék össze a nyelveket ami korai fejlődési szakaszban vannak.

2013. dec. 27. 21:58
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

16 éves vagyok,de nagyon szeretem a gyerekeket (óvónő szeretnék lenni),mindig vágytam egy kis öcsire is de sajnos nem kaptam. És időnként sajna elkap a láz, hogy utánaolvassak , nézzek pár dolognak a gyerekneveléssel kapcsolatban :) Tudom nem nekem való még ilyen témákban olvasgatni, nézelődni,de érdekel és eszembe ötlött csak úgy magától, hogy mi lenne egy ilyen esetben , mint amit fent leírtam :P

2013. dec. 27. 22:17
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bar az ikreim meg pocaklakok, de mar sokat beszeltunk errol a temarol. Parom orosz, mi kint elunk Moszkvaban, es egymas kozott is oroszul beszelunk. A babak pedig mindket nyelven fognak tanulni/beszelni, legalabbis en nagyon szeretnem, hogy tudjanak magyarul is.

Udv, Nati

2013. dec. 27. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!