Mikor illik/mikor mennetek babalatogtoba, mennyi idos babahoz? Mikor volt jo, ha hozztok mentek?
Felvetodott a kerdes, anyosom testverenek a menye mindenapos, hogy mikor menjunk...talaltam mondani, hogy 6 hetig ne, sajnos eleg
hevesen, lehet, meg is bantodott, mert mindjart arra gondoltam, h ok 2 nappal a korhazbol valo hazaeresem ( ill. 10 nappal a csaszar utan) jottek, es sajnos nagyon nem esett jol akkor vendegeskednem, fura lenne, ha 10-en mindjart rajuk tornenk... Nem nagyon ertette, de en nem mennek ilýen koran...
hát 2 héttel a baba születése után mentünk látogatni, úgy éreztük, akkor már az anyuka is kicsit jobban van testileg-lelkileg, már egy picit magabiztosabb. Nem tudom, én örülnék neki, ha már egy hét után jönnének hozzám látogatóba, de nem akartunk "idegeneknél" alkalmatlankodni :) Na jó, nem idegen, de a 6 hét lehet, hogy késő, arra gondolok, hogy ilyenkor sok segítségre van szüksége az újdonsült anyukának, és minél hamarabb jön a segítség, annál jobb. Persze csak egyenként menjetek szerintem, de ha tényleg csoportos buli, akkor 6 hét...
Az ismerősöm nagyon örült nekünk, megfőztünk neki, mosogattunk, egy kicsit rendet raktunk :) Első babája és még nagyon nem tudta rendbe rakni az időbeosztását :)))
én szerintem érdemes ezeket a szempontokat figyelembe venni
En kb 10 nappal azutan mondtam a latogatoknak, hogy johetnek, miutan babot is hazaengedtek a korhazbol. Kb 10 napg volt ben, szoval olyan 3 hetes koraban mar jottek latogatni.
Ma 5 hetes es megmondom oszinten elegge rossz lett volna, illetve lenne, ha meg kellett volna/kellene varnom a 6 hetet. Az azt jelentene, hogy meg mindig nem jonne senki. :(
Rossz lenne, mert 1) nekem is jo, hogy emberek vannak korulottem, akikkel lehet beszelgetni, 2) olyan jo, hogy picin is lattak, mert tenyleg gyorsan nonek es valtoznak 3) nem birtam volna ki, hogy ne mutassam be 6 hetig senkinek.
En azt mondom akkir menjetek, amikor ok mondjak, hogy mehettek. Ne tudjatok jobban naluk, hogy nekik mikor jo.
Hát igen, a távoli ismerősöket nem nagyon kívántam a 6. hét előtt látni, vagy kb akkor. A nagynénémék már a hazajövetel után 2 nappal betoppantak. Meglepetésként... No comment, mert senkit nem akarok megbántani.
Szerintem ha nem vagytok közeli viszonyban, akkor min. 1 hét- 10 nap hazajövetel után.
De olvashatod, mindenkinek más jó. Szerintem érdemes náluk rákérdezni. Én mindig megkérdezem és nem bántódok meg, ha később mehetünk.
A legjobb barátaink is csak 3-4 nap múlva jöttek.
Nalunk nagyon sok volt a latogato es a hatam kozepere sem kivantam oket az elso 3 hetben.Utana mar nem zavart.A segitseget persze szivesen fogadtam hamarabb is, de nekem igazabol meg beszelgetni sem nagyon volt kedvem,majd lefordultam a szekrol olyan faradt voltam,nem hogy a vendegeket korbeugraljam.
Anyosom mondjuk nagyon sokat segitett,ellatta a vendegeket,nekem csak ott kellett ulnom veluk a nappaliban/etkezoben,de ez sem esett jol,hiszen a gatsebem miatt nem tudtam ulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!