Ha az egyik gyereknek két keresztneve van, akkor a másiknak is "illik" kettőt kapnia?
A nagylányom második keresztnevét a legjobb barátnőmről, egyben a keresztanyjáról kapta.
A második gyermekünknek, ha lány lesz, akkor a nővérem után szerettük volna adni a második nevet.
Igza, nem őt szántuk a keresztszülőnek (még fogalmunk sincs, ki lenne rá szerintünk alkalmas), de sajnos a viszonyunk is miatta kezd megromolni.
Az állandó féltékenysége/gük megmérgezi a kapcsolatunkat, ami miattunk van. A sikereink és céljaink miatt sajnos egyre jobban mérgesedik a viszony.
Szóval, emiatt valahogy mágsem adnám az ő tiszteletére a második gyermekünknek az ő keresztnevét.
Az enyém kizárt és a nagyszülőké is.
Nem követtük a családi hagyományokat és most sem óhajtjuk elkezdeni.
Nekem van két lányom és egy fiam.
A lányoknak egy nevük van, mert így akartuk.
A fiúnak két neve van, az egyik a lányok kívánságára, a másik pedig az én bátyám emlékére (sajnos elment tőlünk).
Nem látok ebben semmi furát, emiatt nem akartam volna a lányoknak is két nevet adni.
Nálatok sem látnék ebben szokatlant, hogy az egyiknek két neve van, a másiknak meg egy. Teljesen mindegy. Muszájból ne adjatok neki még egy nevet, ha nem akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!