22 évesen ikres anyuka vagyok és a "játszótér bunkója". Rossz anya és feleség vagyok?
Érettségi után 18 évesen estem teherbe,egy akkor 2 éve tartó kapcsolatban.Kiderült,ikreket várok,a 19.születésnapom előtt,szültem két gyönyörű kislányt,akik most már 3,5 évesek.Még a terhesség alatt összeköltöztünk egy örökölt lakásba,és 1,5 évvel ezelőtt volt az esküvőnk.Ő 1 évvel idősebb nálam,tavaly diplomázott főiskolán,a tanulmányai alatt is dolgozott,én levelezőn vagyok,jövőre diplomázom.Rengeteg szülői segítséggel túljutottunk a nehéz időszakon,és nagyon boldogok vagyunk,annak ellenére,hogy szinte mindenki ellenünk fordult.
Lényeg a lényeg,az elején azt hiszem érthető módon nagyon féltem,és mikor megszülettek is nehéz volt,egyszerre kettővel.A terhesség alatt mikor szomorú voltam,vagy sírtam szinte csak a zene nyugtatott,rákaptam a zenehallgatásra elég erősen,beszereztem magamnak jó minőségű fülhallgatót és relaxálás gyanánt elég sokat hallgattam.Hozzászoktam eléggé.Mikor megszülettek sem tűnt el az életemből a zene,sőt mivel kicsinek elég sokat aludtak,amikor én ugye nem dorbézolhattam,egyre jobban "hozzám nőtt" a fülhallgató.Volt,hogy altatás közben hallgattam,volt,hogy séta közben,de volt olyanra is példa,hogy rossz napjuk volt,és amikor végre sikerült megvigasztalnom őket,betettem őket a pihenőszékbe,és bedugtam a fülembe a fülest,csak egy 5 percre,hogy egy kicsit megnyugodjak.Idővel,aztán hallgathattam volna hangosan,de rájöttem,hogy csak fülhallgatóval tudok igazán pihenni,valahogy "személyesebbnek" éreztem.Mostanra a lányok sokszor még nagyobb koncentrációt igényelnek,mint amikor még kisbabák voltak,nekem meg egyre kevesebb lehetőségem van,hogy normál hangerővel hallgassam a zenét.De még most is találok rá alkalmat.Van,hogy vásárlás közben,van,hogy a játszótéren (erre mindjárt visszatérek.) Nagyon sokan megszólnak,még volt,hogy idegen emberek is,amiért a lányok mellett is van,hogy szól a fülemben a zene,szerintük nem kellett volna,ilyen fiatalon szülnöm,nem való nekem a gyerek stbstb. A játszótéren is megszóltak emiatt,és rájöttem,hogy azok az anyukák nekem egyáltalán nem szimpatikusak,ezért ott is rákaptam a zene hallgatásra.Volt rá példa,hogy anyuka azt súgta a gyerekem fülébe,hogy tépd ki azt a vackot anya füléből,mert ez azt jelenti,hogy anya nem figyel rád...Utána a gyereket fél napig nyugtattam,hogy erről szó nincs,én nagyon szeretem.(Az illető anyuka azóta eltűnt a játszótérről.)Szóval amióta a játszón is fülesezek,még nagyobb felháborodás van az anyukákban,de ez engem nem izgat.A lányokra persze figyelek,viszont azt is hallottam már,hogy én micsoda önző vagyok,hiszen a kicsiknek szüksége lenne gyerektársaságra (az van az óvodában,plusz van 3 gyerekes ismerősünk is) és én a "játszótér bunkója" megakadályozom az ő játszótéri jóllétüket.Az egyik ilyen beszólást pont ma kaptam.Már nem megyünk többet arra a játszira.Szerintetek igazuk van?Ártok a gyerekeimnek?Ti mit láttok?Mi a véleményetek?
Előre is köszönöm.
Figyelj, most úgy csinálsz, mintha te lennél a világon az egyetlen aki fülhallgatót használ és csak te tudod milyen. Mi is használunk, is tényleg kevésbé lehet így figyelni. Ha olyan halkan hallgatod, hogy mindent meghallj, akkor meg a zenét nem hallod rendesen és akkor mi értelme? Nem is az, hogy a gyerekre folyton figyelni kell, de mi van pl ha jön valami mögötted és nem hallod meg, meg ilyenek.
Szerintem ideje lenne inkább szembenézni a kellemetlen dolgokkal.
Lehet azok válaszolnak neked itt negatívan akik a játszón is leszólnak szóval ne foglalkozz velük.
Éld a saját életed,a gyerekeidre figyelj ugyan úgy ahogy eddig.
Az ősanyáknak meg azt üzenem,hogy nekik is inkább el kellene valamivel foglalniuk magukat és a saját életüket élniük.
Nektek a pletyka a lényeg a kérdezőnek meg a füles.És?Mi van akkor?Még jó,hogy nem vagyunk egyformák!
Miért vagyok gyerekes?Mert a zene megnyugtat?
Milyen három éves fejlődési szakasz maradt ki?Miért maradt volna ki?Én ebben a közel 4 évben többet fejlődtem minden területen,mint eddigi egész életem alatt.Szerinted aki gyerekkel van otthon,az nem "fejlődik"?
Alapból ezzel szerintem nem lenne gond. Viszont így olvasva a kommentjeidet nem értem miért támadsz ennyire. Tény,hogy fülhallgatóval, még ha halk is, valamennyire akkor is kizárod a külvilág zajait. Nem kell paranoiásnak lenne, de akármikor jöhet bármi hirtelen pl séta közben, átkelésnél az úton, nem árt ha mindent 100%osan hallasz, főleg a gyerekek miatt. Én is imádom a zenét, sokat hallgatom is, használok fülhallgatót, de mikor tudom,hogy figyelnem kell az unokahúgomra a házon kívül, inkább kikapcsolom és rá figyelek a játszótéren is. A felháborodásuk viszont nem jogos, mert semmi közük hozzá, de lehet valamelyik jó szándékkal fordult feléd, de rögtön támadásnak vette. Az éremnek 2 oldala van.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!