Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kaphatok segítséget, nem...

Kaphatok segítséget, nem látom át? SOS

Figyelt kérdés
Pár hetes kismama vagyok, és kb fél éve van munkahelyem. Eddig gyesen voltam. Azt hallottam, hogy addig kaphatom a gyedet, amennyi ledolgozott napom van. Tehát, lehet, hogy csak fél évig, ha most elmegyek táppénzre? Vagy a táppénz is olyan munkaviszonynak számít?
2009. nov. 25. 18:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mivel május után fogsz szülni, így nem jár neked gyed, csak, ha megvan a 360 nap biztosítottságod. Számold ki.
2009. nov. 25. 18:51
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak ez a fél éves munkaviszonyod van vagy előtte volt más is?

És a másik babával csak gyes-n voltál?

2009. nov. 25. 18:59
 3/12 A kérdező kommentje:

7 éves koráig voltam gyesen, mert beteg (asztmás , laktóz érzékeny)

azelött volt rendes munkám évekig, és most tudtam nyáron elhelyezkedni megint

TB volt mindig fizetve

2009. nov. 25. 19:51
 4/12 A kérdező kommentje:
de ha elmennék táppénzre, és úgy jönne össze az egy év munkaidő, az nem számítana?
2009. nov. 25. 19:52
 5/12 A kérdező kommentje:
amugy köszönöm a válaszokat, és várnék még...
2009. nov. 25. 19:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Muszáj táppénzre menned? (Ezt az évet midenképp dolgozd végig!)
2009. nov. 25. 20:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

A második válaszoló vagyok, mivel a gyes előtt folyamatos munkaviszonyod volt ezért szerintem a kicsi két éves koráig kaphatsz GYED-et. Szerintem ameddig bírsz még dolgozz, mert az előző gyes lehet csökkenti az átlagod, de ezt nem tudom biztosan.

2009. nov. 25. 20:31
 8/12 anonim ***** válasza:
A gyes sajnos nem számít bele a biztosított időbe, viszont az összege igen az éves átlagjövedelmedbe, amiből majd számolnak jövőre.
2009. nov. 25. 20:36
 9/12 A kérdező kommentje:

nem lenne muszáj, egyenlőre

35 évet betöltöttem, és a fiam most ment elsőbe, én meg este 6 ig dolgozom, mire hazaérek, hulla vagyok, pedig még ott a tanulás stb...

köszönöm nektek is

2009. nov. 25. 20:36
 10/12 A kérdező kommentje:

ha jól tudom, akkor csak 1 év gyed, és 1 éve gyes jár

(persze, ha minden jól megy) a változások miatt

2009. nov. 25. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!