Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha 1 hónapos...

Mit tennétek, ha 1 hónapos kisgyerekkel a párotok elmenne messzire dolgozni? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Január elején születik meg az első gyermekünk.

Úgy néz ki, a férjem a jövő évben (kb. februártól) egy olyan munkát kap, ami az ország másik végében, a világvégén lenne.

Még nem dőlt el semmi, akár azt is mondhatja hogy nem fogadja el, viszont sok pénzről van szó.

De ha odamegy dolgozni, az valószínűleg eltart egész évben.

Ő leginkább azt szeretné, ha vele költöznénk. De én ettől nagyon félek, mert ő dolgozni fog, és nekem nem lenne senkim ott, kb. csak a gyerekkel való foglalkozás maradna. Se barátok, se család...

Vagy maradhatok itt, de nagy az esély hogy max. havonta tudna hazajönni. Nem tudom ez milyen hatással lenne a házasságunkra, a gyerekre, de semmi jót nem gondolok...

Őszintén, az első érzelmi reakcióm az hogy nincs az a pénz, amiért ez nekünk megéri. Másrészt, az eszemmel tudom hogy van az a pénz. De iszonyú nehéz lenne, akármelyik megoldást választjuk.

Ti voltatok ilyen helyzetben? Mit tennétek a helyünkben?

2013. dec. 17. 19:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Falu ukrán határtól nem messze.
2013. dec. 17. 21:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én egy 340 lelket számláló faluban lakom.. a város 15 perc autóval. Hol itt a probléma?:)
2013. dec. 17. 21:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen kis faluba elmennék a férjemmel. Nekem ő a társam és nem a barátaim családtagjaim. Ha választanom kellene, inkább őket lássam havonta egyszer, mint a férjemet. Ha pedig attól félsz, hogy ott nem ismersz senkit, ez ne nyomasszon. Faluhelyen gyorsan ismerkednek az emberek. Egy hét múlva ha te nem is ismersz még mindenkit, hidd el téged már mindenki ismerni fog.
2013. dec. 17. 22:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mennék. Mivel úgysem fogsz dolgozni mert a babával leszel, így nem kell kockáztatni, hogy munkahelyen felmondasz és elveszíted, a másik helyen meg nem kapsz állást. A kis családomat próbálnám így egyben tartani. Úgy mennék el, hogy azt mondanám egy évig legyünk ott, ezalatt kiderül, hogy bírjuk-e, a párodnak megfelelő és hosszú távú-e a munka. 1 év után meg eldöntenénk, hogy legyen-e a következő gyerek, akivel megint otthon lehetsz, addig együtt vagytok és amikor elérkezik az idő, hogy te dolgozz, a gyerekek közösségbe menjenek, akkor merre mentek tovább. Maradtok vagy a család közelébe költöztök (mert két dolgozó szülőnek pici gyerekkel áldás ha van ugrasztható nagymama, aki hozza őket az oviból vagy vigyáz rájuk ha betegek).

Szóval most mennék és egy évet mindenképp adnék magunknak, utána már lehet dönteni, hogy merre tovább.

2013. dec. 17. 23:30
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmi veszteni valód nincs! Amikor megszületik a gyermeked az első időszakban inkább átok mint áldás a rokonság bármennyire is ,,segíteni" akarnak. Barátok pedig lesznek újabbak és a régiekkel pedig ha valóbaj jó barátok tartani fogod a kapcsolatot. Ha nem sikerül tartani akkor pedig nem érdemesek a barátságodra. Igazából egyedül csak az van a mérlegen, hogy vagy jól éltek a pároddal és a közös gyermeketekkel lemondva a megszokott környezetről, vagy pedig havonta egyszer látod a párodat azért, hogy a szüleidnek lepasszolhasd a kicsit és barátnőzz...

Miután megszületik a kicsi teljesen meg fog fordulni a világ veled. Először is jobb ha tudod, hogy anya leszel nem pedig beteg! Egy nő teljesen alkalmas arra, hogy segítség nélkül ellásson egy kisbabát és kordában tartja a háztartást. A legnagyobb segítség pedig a párod tud lenni.

Nekem hiába is szuper a kapcsolatom az édesanyámmal, sokkal nagyobb segítség volt hogy a férjem altatta meg a lefejt tejcsimmel megetette hajnalban is mint mikor anyukám próbált segíteni és én ha lehet inkább még jobban elfáradtam attól, hogy beszélgetni kellett... Sőt! legszívesebben az első 3 hónapban elbújtam volna a világ elől és csak a párommal és a kislányunkkal akartam lenni.

Egy kisbabával viszont az apukának is kell foglalkoznia, hogy érezze mi az a család. Sajnos a mi kapcsolatunkban volt egy mélypont amikor 3 hétig a szüleimhez költöztem az 1 éves lányunkkal. Mikor helyre állt a rend akkor a kislányom alig ismerte meg az apját! Nem csak nem fogadott neki szót! Az összes dolog amit addig együtt játszottak mintha eltörölték volna benne. Újra el kellett nyernie a bizalmát és ez egy nagyon nehéz időszak volt a párom számára. A mai napig ha a lányom sír akkor csak én vigasztalhatom meg. Ennek pedig már egy éve pedig és azóta dolgozok is.

Ha családot akarsz, akkor vele mész! Feltételezem, hogy elég erős a kapcsolatotok hiszen neki szülsz gyereket. Ha a rokonaid és a barátaid lennének a fontosabbak akkor nem vállalnál gyereket se, mert mellette kevés időd lesz csavarogni az biztos!

2013. dec. 18. 02:12
 16/16 A kérdező kommentje:
A legutóbb érkezett válaszaitokat is köszönöm!
2013. dec. 18. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!