Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gondolják a "tucatnév"...

Miért gondolják a "tucatnév" ellenzők, hogy ha ad akármilyen nevet a gyerekének, abból 2-3 év múlva nem lesz tucatnév?

Figyelt kérdés

Én kimondottan "tucatnevet" keresek a gyerekemnek, mivel olyan ritka és bonyolult a vezetéknevünk, hogy éppen elég lesz szegénynek ha legalább a keresztnevére nem kérdeznek vissza. Lánynévben az Anna és a Hanna nevek jöhetnek szóba. Nekem ezek kimondottan klasszikus és egyben egyszerű, szép hangzású női nevek, amik kisgyerekként és majd felnőttként is megállják a helyüket. Fiúnevet még nem találtam, a nemét jövő héten tudjuk meg.

Érdekességként megemlíteném, hogy a Hanna 2000-ben a 60. helyen végzett, 2003-ban is 42. volt. Pár éve tényleg dobogós, de úgy gondolom akármit is adnék neki, az nem jelenti azt, hogy nem lesz belőle "tucat".

Bár ez a kifejezés, hogy tucat...na ez is csak itt a gyakorin divat!

2013. dec. 17. 12:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ismerősöméknél is idén született Éva. :)
2013. dec. 17. 12:56
 12/23 A kérdező kommentje:
A Jázmin még most is furcsa egy 70-80 évesnek. Keresztlányom Jázmin, de alig tudták megjegyezni a dédszülők. Pedig ez is úgymond felkapott név évek óta.
2013. dec. 17. 12:57
 13/23 anonim ***** válasza:
Az Éva nálunk azért is jó, mert a szűk családban ő lesz a negyedik :D
2013. dec. 17. 12:59
 14/23 A kérdező kommentje:

Ezért tetszenek nekem az örök klasszilusok, amikből van, hogy több születik egy pár évben, de igazából mindig ismert név marad, mégha úgymond le is cseng. 100 éve is voltak Annák, Krisztinák, Zsófiák.

Ami még nagyon tetszik az a Kata.

2013. dec. 17. 13:02
 15/23 A kérdező kommentje:
Ja és az Eszter meg Viktória is nagyon szép! Örök klasszikusok.
2013. dec. 17. 13:03
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

Pont ezt akartam mondani, a Hanna sokáig nagyon ritka volt, csak most gyakori. Szerintem ne a neve tegyen valakit különlegessé, mert az édes kevés. Számomra egy név legyen örökérvényű, ne legyen 1-2 vagy 10-20 év ,úlva már ciki. Ez nem egy eldobható ruhadarab, hanem magával az emberrel azonosítjuk, ezért méltósága kell legyen. Mindenekelőtt lehessen például érzékelni hogy ez egy emberi NÉV, nem egy gyógyszer- vagy szappanmárka.

Azt gondolják az emberek, hogy ha fura nevet adnak a gyereküknek, azzal majd kitűnik a szürkeségből. Holott ezzel csak ellátják egy bélyeggel, miszerint "szerencsétlennek már az anyja se volt normális". Én így látom.

2013. dec. 17. 13:05
 17/23 anonim ***** válasza:
30%
na mi akkor nemnormális szülők vagyunk, nem hétköznapi a neve a gyerekünknek. Kedves utolsó, azért, mert ez tetszett. Nem tudom, érted-e
2013. dec. 17. 13:15
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha nem inged, miért veszed magadra...?
2013. dec. 17. 13:16
 19/23 anonim ***** válasza:

Én egyetértek veled!2 fiam van,Dominik és Benedek, egyik sem nagyon ritka, a Dominik volt egy időben felkapott név,de nem érdekel,nekünk tetszik:)

Én nem egyszer jártam úgy,hogy 2x-3x vissza kellett kérdeznem az anyukát,hogy mi a gyerek neve,mert nem értettem.Aztán büszkén mesélte,hogy 3 van belőle az országban...ez az ő dolguk,de én sem szeretem az olyan neveket,ami totál ismeretlen és esetleg az sem lehet róla tudni első hallásra,hogy fiú vagy lánynév...

2013. dec. 17. 13:18
 20/23 anonim ***** válasza:
32%
én ugyan nem vettem semmiféle inget, csak leírtam, hogy értsd a másik szempontot is. Azért ez a neve, mert ez tetszett. Nem feltűnési viszketegségből, mint ahogy egyből gondolod.
2013. dec. 17. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!