Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kötőjeles vezetéknévhez két...

Kötőjeles vezetéknévhez két keresztnév lánynak?

Figyelt kérdés

Párommal a születendő gyermekeinknek a kettőnk vezetéknevét választottuk kötőjeles formában.

Ha fiú lesz a Gábor Bence nevet kapja, ha lány, akkor a Lilla Hanna volt az első, ami mindkettőnknek eszünkbe jutott és szép, dallamos lenne a vezetéknevével együtt, ráadásul biztos, hogy egyedi, mert az én vezetéknevem már eleve nagyon ritka az országban, a babáké meg főleg egyedi lesz.

Ismerősöknek mikor említettem a neveket nagyrészt leszavaztak minket, mondván, hogy ha lány lesz tiszta kitolás vele szemben, ha ezt a nevet kapja, mert mire leírja, meg mire megtanulja, meg ha férjhez megy egyszer, stb-stb...

Már nem tudom mi legyen, amennyire biztos voltam a névválasztásban és örültem neki, most annyira elbizonytalanodtam.

Segítsetek légyszi! Szerintetek?

2013. dec. 9. 11:35
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

A Fanni is nagyon szép név! :)

Párom még most emészti a Biankát, úgy néz ki, hogy az is tetszik neki. Meg is kérdezte, hogy mégis honnan jutott az eszembe, aztán elmeséltem, hogy még ált. iskolás koromban olvastam egy mesekönyvben, egy kis egérlánykát hívtak így, de már meg nem mondom, hogy mi volt a könyv címe. :)

Mindenesetre karácsony előtt kiderül, hogy a picurkánk fiúcska-e vagy kislány. Ha lány lesz lehet, hogy a karácsonyfa alatt ötletbörzézünk egyet a leendő nagyszülőkkel is. :)

Fiú névvel csak akkor lesz gond, ha majd a kistesó is fiúnak sikeredik. :D

2013. dec. 11. 15:13
 22/22 anonim ***** válasza:

Alexandra, Rebeka, Krisztina, Renáta, Tímea, Dorina, Boglárka,Noémi, Helena, Hajnalka, Amália

nekem ezek jutottak eszembe, mint több szótagos, bár nekem se tetszik mind :D

2013. dec. 28. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!