Kötőjeles vezetéknévhez két keresztnév lánynak?
Párommal a születendő gyermekeinknek a kettőnk vezetéknevét választottuk kötőjeles formában.
Ha fiú lesz a Gábor Bence nevet kapja, ha lány, akkor a Lilla Hanna volt az első, ami mindkettőnknek eszünkbe jutott és szép, dallamos lenne a vezetéknevével együtt, ráadásul biztos, hogy egyedi, mert az én vezetéknevem már eleve nagyon ritka az országban, a babáké meg főleg egyedi lesz.
Ismerősöknek mikor említettem a neveket nagyrészt leszavaztak minket, mondván, hogy ha lány lesz tiszta kitolás vele szemben, ha ezt a nevet kapja, mert mire leírja, meg mire megtanulja, meg ha férjhez megy egyszer, stb-stb...
Már nem tudom mi legyen, amennyire biztos voltam a névválasztásban és örültem neki, most annyira elbizonytalanodtam.
Segítsetek légyszi! Szerintetek?
Nos, a két vezetékneven nem szeretnénk változtatni, meg nem is tudnánk, hiszen ezt a házasságkötéskor meg kellett adni, hogy mit választunk. :)
Gondolkodtam már 3-4 szótagos keresztneveken, de egyszerűen nem találok közöttük olyat, ami tetszene. :( A rövidek tetszenek, de azok meg egymagukban túl rövidek a vezetéknévhez.
Röviden értsd: Lili, Lilla, Kitti, stb... de lehet csak én vagyok lüke, amiért mindig arra vágytam, hogy Lili babám legyen. :)
A Bianka név önmagában tetszene még, de pl. a Veronika akármilyen jól is passzolna a vezetéknévhez, nem adnám neki, mert eddig csak rossz tapasztalataim voltak a Veronikákkal szemben.
Tudnátok esetleg írni nekem 3-4 szótagos keresztneveket?
Olyan lenne jó, amit nem könnyű csúfolni (mert hát lássuk be, a gyerekek kreatívak), ráadásul nem régi fajta név, mint az Erzsébet, Katalin stb.
A párom vezetékneve egyékbént nálunk is tömegnév: Hegedűs, mi meg szintén vagyunk vagy 5-en 6-an az országban, ha jól számoltam. :)
Én is 1 olyan nevet adnék, ami hosszabb és Lilinek becézném.
Pl: Lilien, Liliána, esetleg Liliom.
Lilien? És akkor lehetne Lili babád
Ami még eszembe jutott: Johanna, Letícia, Enikő,
A Lilien nem rossz, de nem illik a családnévhez, a Liliána a maga vegyes hangrendjével sokkal jobban passzol. :)
Köszi csajok az eddigieket! :)
Még esetleg ötlet valakitől? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!