Születendő lányomnak Violetta, Lukrécia vagy Almudéna nevet válasszak?
Violetta. Szerintem ez szép.
Nekem a Lukréciáról mindig a macska jut eszembe. Az Almudéna meg nekem úgy hangzik, mint valami rossz lőre neve.
De a Violetta mióta gyakori? A Viola is kifejezetten ritka, a Violetta meg még annál is ritkább.
Szerintem, üsd fel még párszor azt az Utónévkönyvet, és gondolj mindig arra, hogy a gyereked nem a tulajdontárgyad lesz, hanem csak kölcsönbe kaptad, és isteni kegyelemként, hogy felnevelheted.
Ha mindenáron ki akarsz vele szúrni, akkor találhatsz ocsmányabbnál ocsmányabb divat - vagy egyéb sorozatsztár-neveket, de ha SZERETED a gyerekedet, akkor nem a hülye divathullámokra ülsz fel, hanem azt tartod szem előtt, ami a leendő gyerekednek jó.
Tehát pl. KÉT keresztnevet adj neki, és a kettőből az egyik klasszikus, mindenki vagy sokak által ismert és használható név legyen.
Mindig gondolj arra, hogy a születendő gyereked még kislányként is születhet nagyon okos vagy zseniális embernek. Kevés az esély rá, de azért vagyunk egypáran ma is ilyenek. Mennyire fog téged "áldani" pl. neurológus kutató professzorként prof. dr. Tóth Almudéna Lukrécia névvel...plusz ha a Tóth vagy Kovács helyett még valami nagyon zűrös vezetékneve is van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!