Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti csak a lány...

Anyukák, ti csak a lány gyermekeket nevelitek háztartásbeli munkákra, vagy a fiút is?

Figyelt kérdés
sok helyen látom, hogy a fiúnak semmit nem kell csinálnia, ezért a jövőben sem akar majd, ha családja lesz.
2013. dec. 6. 17:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Nekem van fiam és lányom is, és mindkettő kiveszi a részét a házimunkában. Én nem szabom meg hogy ki mosogasson vagy porszívózzon. Nekem mindegy, csak legyen megcsinálva.

Sok dolgot nem szoktam kérni tőlük, hisz tanulni kell, és az fontosabb.

Amit kérek az

- porszívózás

- szemetet vigyék ki

- ha van pár tányér vagy pohár akkor mosogatás. Ha túl sok van akkor tegyék a mosogató gépbe.

- a saját szobájukat tegyék rendbe.

A srácok egymást közt elosztották a munkát így mindig megcsinálják amikor hazaérek. A fiam kiviszi a szemetet, és porszívózik. A lányom mosogat, és ha lát valamit ami rendrakást igényel akkor azt is megcsinálja..

2013. dec. 6. 17:11
 2/12 anonim ***** válasza:
59%
ahol eddig én jártam, ott a fiúk is kivették a részüket a házimunkából. porszívóztak, felmostak, mosogattak. mind felnőtt volt 20-25+-os.
2013. dec. 6. 17:15
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

nálunk a tesóm ugyanúgy felmosott, mosogatott ...stb,

gyerekként, főzni is kellett neki...

A férjemnek nem kellett csinálnia semmit, mégis mindent csinál, főz(megtanult), porszívózik, takarít...

2013. dec. 6. 17:15
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Nekünk még csak kicsi gyerekünk van, de játéknak fogja fel az egészet, szívesen segít nekem is az anyukás-házimunkákban és az apukájának is a szerelős-apukás munkákban. És azt szeretném, ha így is maradna később is. Hogy szívesen tegye a házimunkát ő is fiú létére. A férjem is ilyen, bármilyen férfimunkát megcsinál, de ugyanakkor összeporszívózik, kimos és egy jó pár dolgot meg is csinál a főzést illetően.
2013. dec. 6. 17:21
 5/12 anonim ***** válasza:
59%
Nemtől független. Az én fiam nem lesz nő nélkül, egyedül életképtelen, az fix. Hogy mások hogy nevelik a fiaikat nem tudom, és nem is érdekel. Az enyém takarítani is fog, ha elég nagy lesz hozzá, és főzni, mosni is megtanul. Apukája is sokoldalú, teljes értékű családtag ebben is. Nincs kivétel nemi szervi alapon :P
2013. dec. 6. 17:58
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

Fiaim vannak, tehát nem is kérdés, hogy később be kell segíteniük a házimunkában.

Nálunk tipikusan a lány mindent, a fiú semmit nevelés volt, utáltam is rendesen, amikor a bátyám és az öcsém tespedt a tévé előtt, engem meg kizavart apám a szobából, hogy "segíts anyádnak!". Akkor megfogadtam, soha nem teszem ezt a lányommal. Ha meló van, fiúnak is, lánynak is az van. Most már panaszkodik az apánk, hogy a fiúk lusták, nem segítenek semmit.

Igyekszem úgy nevelni a fiúkat, hogy természetes legyen a házimunka, nem női, férfi munka, hanem tennivaló, amit meg kell csinálni, függetlenül attól, hogy mosogatni kell, vagy ágyneműt húzni.

Őszintén szólva, nem szeretnék az a fajta anyuka lenni, aki a 20-30 éves fiához jár háztartást ellátni a sajátja mellett, ha éppen nincsen kapcsolata.

Nem akarok életképtelen embereket nevelni.

2013. dec. 6. 18:46
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

2 fiam van,mindketten segítenek mindenben.

Teregetni,főzni,leviszi a nagyobb a szemetet.Szerencsére a férjem is sokat segít(2 naponta ő van itthon a fiúkkal),és ez jó példa nekik.

2013. dec. 6. 18:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Fiam van,még csak 2,5 éves,de már besegít nekem teregetni,porszívózni nagyon aranyos,szerintem ez nemtől függetlenül meg kell tanítani a gyereknek.
2013. dec. 6. 20:22
 9/12 anonim ***** válasza:

Nàlunk papìron mindenki csinàl mindent, csakmapura, meg az öcsémre ez nèha nem vonatkozik...persze ha muszáj, akkor mindkettő odateszi magát.

Volt egy olyan pasim, aki 18 èvesen nem tudott megkenni egy vajaskenyeret, neki már az is főzès volt. A tea már bonyolultnak számìtott, virsliről meg ne is beszèljünk...én nem akarok ilyen gyereket.

2013. dec. 6. 20:59
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Fiam van, de ha lenne lányom attól sem várnám el, hogy házi munkát csináljon gyerekként, majd ha családja lesz bőven lesz ideje ezzel bíbelődni. Amíg gyerek nem az ő dolga. Én sem csináltam otthon soha semmilyen házi munkát gyerekként, még is élek és vezetek egy háztartást, minden gond nélkül.
2013. dec. 7. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!