2 felnőtt és egy újszölött mennyiből jön ki havonta?
Mindenfele flancolàs nèlkül.
Elvileg júniusban születik a kicsi szeretnèm tisztàn làtni kijövünk e a pènzenkból. Meglepi a dràga....
8-as vagyok.
Még azt elfelejtettem, hogy a terhesség és a szülés is pénzbe kerül(het). Attól függ, hogy magándokihoz jársz-e, illetve hogy mennyire komplikált a terhesség, kell-e utazásra költeni (milyen messze van a kórház), kell-e bármit szedned, esetlegesen be kell-e feküdnöd a kórházba hamarabb. Aztán a szülésre is össze kell állítanod a csomagodat, nem kerül sokba, de az is tétel.
Ezeket persze tudom. Kezdésre mindent megkapunk mert több kisbaba is van a családban akik akkora kinövik a dolgokat, persze nem pelenkára gondolok, kiságy, autó ülés, ruhák, játékok, babakocsi,légzésfigyelő stb.
A dokira szülésre félre tettem már pénzt (700 ezret).
Csak attól ijedtem meg hogy ha mindent kifizetünk egy hónapban (hitel, rezsi, lakákasza) 100.000 marad havonta, + (8 száz ezer) van félretéve de ahhoz csak a végső esetben nyúlnék. És ez 4 évig marad is. 1-1,5 éves kora után akartam itthon bedolgozni (műköröm, pedikűr) Eddig bőven megvoltunk sőt...de fogalmam sincs mennyit visz el átlagban egy pici. Tudom sok mindentől függ, mennyire beteges, van/ lesz-e plusz gondja amivel terápiára kell járni, tápszeres-e, stb
Ó, hát ebből simán megoldjátok. Egy dolgot kell szem előtt tartani: nem kell mindenből új, (főleg ruhából, baromi hamar kinövik, ennek ellenére sok kell)
Valamint mielőtt megvesztek bármit, érdemes alaposan körülnézni, hogy hol mennyibe kerül. Ha babaholmiról van szó, az árát tekintve határ a csillagos ég... :-O
8-as voltam.
Ja, és meg tudod igényelni majd az anyasági támogatást, ami a szülés után jár (4 éve 65 ezer forint volt) valamint a családi pótlék (12200) és ha dolgozol/dolgoztál, akkor ár a GYED is.
8-as voltam.
Köszönöm, már nézelődök annak ellenére hogy azt mondtam ide baba holmi a 8 hónapig nem jön :)
Ruhácska lesz két májusi baba is van , az egyik az én nővéremnél, a másik a férjem nővérénél. Ők mindent eltettek, direkt hisz kettőnknek összesen 8 testvére van.Mindenre vigyáztak!! Van még a családban három nagyobb gyerek de ők őszi születésűek az más vastagságú ruha, a babakocsi , gyerekágyat hagyják el akkorra szerencsére. Én júniusra vagyok kiírva tehát akkora a két kicsi 1 éves lesz, a ruhák pont jók lesznek....
A ket felnott koltseget remelhetoleg ismered(ez egyebkent is nagyon valtozo) ugyhogy inkabb csak a baba koltsegeit irnam.
Nekunk csak a pelenka es a tapszer kerult heti 12000-be,tehat havi kb 50000. Persze a pelenkan is lehet sporolni ha no namet veszel.
A babakelengyet mindenki lehetosegeihez merten szerzi be,veheted hasznaltan is.
A mar emlitett 50 ezren kivul havi lebontasban (a kelengyen tul)meg kb 50-75 ezret koltottunk a fiam ruhaira,babafurdetore es hasonlo aprosagokra,jatekokra,meg amire eppen szuksege volt.(kesobbiekben pl jaroka,etetoszek,bebikomp,konnyebb babakocsi,de ezek a tetelek eloszlottak)Ez persze nem mervado,nekunk semmibol nem volt orokolt vagy hasznaltan vett darab,szoval gondolom a toredekebol is meg lehet oldani ha kell,tobben irtak a peldajukban.
Megint 8-as vagyok. :-)
Érdemes regisztrálnod majd a dm-ben a Bababónusz programba, ugyanis akkor óriási kedvezménnyel tudsz minden olyat megvenni, ami a drogéria kategóriába tartozik.
Pl.: egy 4-es méretű márkás pelenka (ez kell a legtovább) legyen a Libero, egy akármilyen multiban akció nélkül kb. 62 Ft/db-ra jön ki.
Na most a dm-ben kuponokkal 42 Ft/db-ra jön ki. És ez csak a pelenka. (ha egy nap 5-öt használ a gyerek, az egy hónapban 3000 Ft spórolás)
És minden más babakozmetikum, babakaja is kedvezményesen vehető meg a dm-ben, ha regelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!