Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az egyik ismerősöm,17 éves és van neki egy vőlegénye aki feleségül veszi, azzal felnőtt korúsítja? Mert én azt hallottam.
Igen!
Én viszont úgy tudom, hogy 16.évtől nem kell szülői beleegyezés, csak a gyámügy engedélye.
#5, többnyire azért szokott aki akar, hogy megszabaduljon a szülői háztól... szóval a menekülés a jellemző indíték.
És igen Kérdező, a házasságkötéssel nagykorúvá válik.
Viszont nem olyan egyszerű a gyámhatóság hozzájárulását megszerezni, vizsgálják a kérelmező(k) okait, testi-szellemi fejlettségét, szociális helyzetét... még egy terhesség esetén sem adják automatikusan...
4.
nem, cigit nem vehet...
ugyanis az érvényes házasság tényével nagykorúvá válik ugyan, de ha figyelmesen elolvasod a hivatkozást dohányvásárlás ügyben, ott "18 év alatti személy" megjelölés van...
és attól, hogy ilyenformán nagykorú lett, még a 18as határt nem ugrotta meg...
Előző: kicsit nagyon naiv vagy. :)
Attól még hogy tilos, a legtöbb kereskedő ki fogja szolgálni, mert csak abból lesz pénzük.
Lehet, hogy naív vagyok drágám, de a kereskedő egy 800ft-os cigiért nem fogja a százezres bírságot kockáztatni...
Egyébként pedig jogilag nem vehet 18 év alatti személy cigit! Az, hogy sajna a gyakorlat mást mutat, már más kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!