Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha az egyik ismerősöm,17 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az egyik ismerősöm,17 éves és van neki egy vőlegénye aki feleségül veszi, azzal felnőtt korúsítja? Mert én azt hallottam.

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 09:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
38%
Igen, de ez csak szülői vagy gyámhatósági engedéllyel lehetséges.
2013. szept. 3. 09:08
 2/24 anonim ***** válasza:
84%

Igen!

Én viszont úgy tudom, hogy 16.évtől nem kell szülői beleegyezés, csak a gyámügy engedélye.

2013. szept. 3. 09:14
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
Gyámhatósági engedéllyel lehetséges. A házasságkötéstől a kiskorú fél nagykorúvá válik.
2013. szept. 3. 09:16
 4/24 Salx Narval ***** válasza:
43%
Cigit is vehet? :D
2013. szept. 3. 09:19
 5/24 anonim ***** válasza:
53%
De tényleg nem vágom, miért kell ennyi idősen házasodni... Szerintem tiszta őrült, aki ilyen fiatalon "bilincsbe veri" magát. Szerintem aki 16-17 éves, az bulizzon, élvezze az életet, szexeljen ájulásig, és hasonlók.
2013. szept. 3. 09:35
 6/24 anonim ***** válasza:
77%

#5, többnyire azért szokott aki akar, hogy megszabaduljon a szülői háztól... szóval a menekülés a jellemző indíték.

És igen Kérdező, a házasságkötéssel nagykorúvá válik.

Viszont nem olyan egyszerű a gyámhatóság hozzájárulását megszerezni, vizsgálják a kérelmező(k) okait, testi-szellemi fejlettségét, szociális helyzetét... még egy terhesség esetén sem adják automatikusan...

2013. szept. 3. 09:41
 7/24 anonim ***** válasza:
98%

4.

nem, cigit nem vehet...

ugyanis az érvényes házasság tényével nagykorúvá válik ugyan, de ha figyelmesen elolvasod a hivatkozást dohányvásárlás ügyben, ott "18 év alatti személy" megjelölés van...

és attól, hogy ilyenformán nagykorú lett, még a 18as határt nem ugrotta meg...

2013. szept. 3. 09:49
 8/24 anonim ***** válasza:
18%

Előző: kicsit nagyon naiv vagy. :)

Attól még hogy tilos, a legtöbb kereskedő ki fogja szolgálni, mert csak abból lesz pénzük.

2013. szept. 3. 09:56
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy naív vagyok drágám, de a kereskedő egy 800ft-os cigiért nem fogja a százezres bírságot kockáztatni...

Egyébként pedig jogilag nem vehet 18 év alatti személy cigit! Az, hogy sajna a gyakorlat mást mutat, már más kérdés!

2013. szept. 3. 10:01
 10/24 Salx Narval ***** válasza:
45%
Csak viccből kérdeztem, nehogy már ezen vitázzatok.:D
2013. szept. 3. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!