Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha az egyik ismerősöm,17 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az egyik ismerősöm,17 éves és van neki egy vőlegénye aki feleségül veszi, azzal felnőtt korúsítja? Mert én azt hallottam.

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 09:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
26%
ötödik - marha nagy barom vagy, ugye tudod?
2013. szept. 3. 10:03
 12/24 anonim ***** válasza:
16%
Most akkor azért akar férjhez menni, hogy vehessen cigit? No, ebből is látszik, hogy a házasság jobb, mint az élettársi viszony.
2013. szept. 3. 10:03
 13/24 anonim ***** válasza:
10%

Nekem eszemben sincs vitázni, csak arra akartam rávilágítani, hogy a való világban nem úgy mennek a dolgok, ahogy a törvényekben le vannak fektetve, és ez az élet minden területére igaz.

Mellesleg a törvények is úgy sz*rok, ahogy vannak, mivel csak egy kiváltságos, korrupt és gerinctelen hatalmi réteg érdekeit szolgálja. Hatványozottan igaz ez azóta, amióta a viktátor és hordája vannak hatalmon.

2013. szept. 3. 10:07
 14/24 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Jó messzire jutottál a kérdés lényegétől. Bár amit írtál, azt bármire fel lehet használni.

2013. szept. 3. 10:50
 15/24 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :) és ha az ismerősöm elvette feleségül, akkor az nyilvánvalóan utána mivel nagykorú, igy felnőtt tanfolyamokra is elmehet.. ugye? :)
2013. szept. 4. 18:55
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

Ha a tanfolyamon csak 18 éven felüliek vehetnek részt, akkor nem.

A nagykorúsítás csak magánjogi cselekvőképességet eredményez, és nem jelenti azt, hogy más törvények alkalmazásának szempontjából is nagykorúnak kell tekinteni a házasságot kötött fiatalkorú személyt.

2013. szept. 4. 19:16
 17/24 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A házasságkötés csak papíron nagykorusitás. Valójában ugyan az a kislány marad, aki előtte volt. A személyiben se javítsák ki az életkorát. Sztem te még erősen gyerek vagy.

2013. szept. 5. 09:49
 18/24 anonim ***** válasza:
A felnőtt képzés lényefe, hogy az illető már rendelkezik legalább középfokú végzettséggel, ha ilyen nincs, akkor hiába nagykorú, nem vehet rêszt
2013. szept. 5. 12:40
 19/24 anonim ***** válasza:

#18, ez természetesen nem így van, a felnőttképzés lényege az, hogy felnőtteket (ebben az értelemben a tanköteles kort meghaladó személyeket) képeznek, nem iskolarendszerű képzésben, hanem általában munka mellett...

Felnőttképzés létezik általános iskola felső tagozattól doktori képzésig mindenféle.

Igazándiból Kérdező kérdése a felnőtt tanfolyamokról azért nehéz, mert a tanköteles kor most éppen átmeneti állapotban van, van még 1-2 évfolyam, akiknek 18 év, és igazándiból azt kellene megtudni, hogy ezt érinti-e a házasság. Aztán 2-3 év múlva ujra koherenciába kerül, mert a házasság lehetősége és a tanköteles kor vége ugyanúgy betöltött 16 év lesz, tehát utána már nyilván az a válasz, hogy IGEN, az illető elmehet felnőtt-képzésbe, lévén nem tanköteles. Most nem tudom, épp mi van ebben az átmeneti káoszban, szerintem az, hogy a felnőttképzés szervezője a hasára üt, és vagy felveszi, vagy elküldi...

2013. szept. 5. 12:49
 20/24 anonim ***** válasza:

A házasság NEM érinti a tankötelezettséget, nem menti fel alóla.

Aki most 17, arra még a 18 éves korhatár vonatkozik tankötelezettség szempontjából.

A házasság által "szerzett" nagykorúság, NEM azt jelenti hogy eztán az élet minden területén úgy kezelik, mintha 18 lenne.

Kb. úgy lehetne leegyszerűsíteni, hogy gyakorlatilag csak a szüleitől való függetlenséget nyeri el általa valamivel korábban.

A normál életvitelhez kapcsolatos döntésekhez már nem kell engedélyt kérnie. Elköltözhet, rendelkezhet a vagyonával...stb.

2013. szept. 5. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!