Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Használtok légzés figyelőt?...

Használtok légzés figyelőt? Ha nem, miért?

Figyelt kérdés
2013. nov. 28. 16:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Használtunk kb 1 éves korig. Fél éves koráig együtt aludtunk a kisfiunkkal, de akkor is használtunk pelenkára csíptethető légzésfigyelőt. Szerintem az, hogy együtt alszunk, nem teszi feleslegessé a légzésfigyelőt, ugyanis ha nem vesz levegőt, az pont hogy néma csenddel jár, nem valószínű, hogy erre felébrednek a szülők.

Igen, nekem sem volt légzésfigyelőm babakoromban, és felnőttem. Ismertem viszont olyat, aki nem nőtt fel, egy ismerős babája meghalt bölcsőhalálban. Nem volt semmi rizikófaktor, nem volt koraszülött, nem volt kis súlyú, nem volt beteg, jó körülmények közt volt, mégis megtörtént a tragédia. Én nem akartam kockáztatni. Nem bántam meg, hogy használtuk a légzésfigyelőt, annak ellenére, hogy tulajdonképpen felesleges volt, mert nem volt riasztás (csak ritkán téves riasztás, amikor már nagyobb babaként sikerült lepiszkálnia a kütyüt a pelusról), én így voltam nyugodt.

2013. nov. 29. 05:39
 12/17 anonim ***** válasza:

Az igaz,hogy anno 30 meg 50 éve sem volt, de meg is lehet nézni a bölcsőhalál arányozást.

80 éve meg még kórházban sem volt divat szülni, most azért megnézném,hogy hányan szülnek ott!

2013. nov. 29. 05:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Milyen érdekes, hogy akinek nem volt vagy feleslegesnek tartotta az le lett szépen pontozva. Mintaanyucik, hajrá ;)
2013. nov. 29. 13:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Én eddig kb. tízszer lettem más kérdéseknél azért lepontozva, mert volt légzésfigyelőm. Mellesleg, bár nem pontoztam, de ebben az esetben ne haragudj, de akár jogos is lehet a lepontozás, ugyanis olyan indokot írtatok a válaszotokban, ami nem állja meg a helyét. Pl. együtt alvás, időben született baba. Ezek nem indokok a légzésfigyelő hiányára, mert nem előzik meg a bölcsőhalált. Időben született baba is elfelejthet levegőt venni és hiába alszol vele, ezt pont nem hallod, mert ennek nincs hangja. Ergo olyan indokokat írtatok, amikkel félrevezetitek a Kérdezőt (persze tudom, hogy rossz szándék nélkül), tehát a válaszotok nem hasznos.
2013. nov. 29. 14:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Mi a nem hasznos benne? A kérdező feltett egy kérdést, ki használt és ki nem, miért. Erre jön a válasz és annak a magyarázata. Nem mindenki paramami, hogy "jajj ha nem csipog valami akkor detökjó". Ez hatalmas hülyeség. Annak idején, most is és jövőre is vannak lesznek olyanok, akik ezt nem tartják fontosnak. Vannak, akik létezni nem tudnak nélküle. Emberek vagyunk, szerencsére nem egyformák.
2013. nov. 29. 17:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Leírtam. Miután téves információt adtok, így szerintem nem hasznos, de miután nem az én tisztem ezt megítélni, hanem a Kérdezőé, így én nem pontoztam. Csak elmagyaráztam, hogy szerintem miért lettetek lepontozva. Felesleges megsértődni, mindenki maga tudja mit tart fontosnak.
2013. nov. 29. 17:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 14-es válasszal. Én sem pontozgatok, de valahol jogosnak érzem a lepontozást, mert nem hasznosak azok a válaszok, ahol leírják, hogy a légzésfigyelő felesleges, mert időre született a baba (a bölcsőhalál sokszor időben született, teljesen egészséges babákkal történik meg), vagy mert együtt alszanak a gyerekkel (tök mindegy, hogy ki hol alszik, arra nem fog felébredni senki, hogy a baba szép csendben "elfelejt" levegőt venni), vagy hogy régen is felnőttek nélküle a babák (nem, nem mindegyik, sokakat megmenthetett volna a légzésfigyelő). Ha azt írjátok, hogy azért nem vettetek légzésfigyelőt, mert sajnáltátok rá a pénzt, vagy mert nem volt kedvetek felugrálni az esetleges téves riasztások miatt, akkor nem lenne jogos a lepontozás. Bár én ezekkel a magyarázatokkal sem értek egyet, de ezek legalább nem tartalmaznak valótlan állításokat, így nem lehet azt mondani rájuk, hogy nem hasznosak.
2013. nov. 29. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!