Használtok légzés figyelőt? Ha nem, miért?
Használtunk kb 1 éves korig. Fél éves koráig együtt aludtunk a kisfiunkkal, de akkor is használtunk pelenkára csíptethető légzésfigyelőt. Szerintem az, hogy együtt alszunk, nem teszi feleslegessé a légzésfigyelőt, ugyanis ha nem vesz levegőt, az pont hogy néma csenddel jár, nem valószínű, hogy erre felébrednek a szülők.
Igen, nekem sem volt légzésfigyelőm babakoromban, és felnőttem. Ismertem viszont olyat, aki nem nőtt fel, egy ismerős babája meghalt bölcsőhalálban. Nem volt semmi rizikófaktor, nem volt koraszülött, nem volt kis súlyú, nem volt beteg, jó körülmények közt volt, mégis megtörtént a tragédia. Én nem akartam kockáztatni. Nem bántam meg, hogy használtuk a légzésfigyelőt, annak ellenére, hogy tulajdonképpen felesleges volt, mert nem volt riasztás (csak ritkán téves riasztás, amikor már nagyobb babaként sikerült lepiszkálnia a kütyüt a pelusról), én így voltam nyugodt.
Az igaz,hogy anno 30 meg 50 éve sem volt, de meg is lehet nézni a bölcsőhalál arányozást.
80 éve meg még kórházban sem volt divat szülni, most azért megnézném,hogy hányan szülnek ott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!