Tényleg ilyen gyakori, hogy választani kell a férj és a gyerek között?
Rengetegszer tapasztaltam az életben és főleg itt a kérdéseknél is, hogy anyukák tömegesen rohannak le más anyukákat, amiért együtt alszanak a babával, nem hagyják sírni, hosszan altatják, ha épp nyűgös, napközben is annyit foglalkoznak a babával, amennyit igényli stb, hogy a férjük BIZTOSAN megcsalja őket, amiért nem foglalkoznak velük eleget. Látszik a felháborodott stíluson, hogy ezt komolyan is gondolják, tehát nyilván saját magukból indulnak ki.
Számomra annyira meglepő az ilyesmi. A párommal egyetértettünk az ilyesmiben mindig, ő is akarta, hogy velünk aludjon a baba, amikor a kiságyában csak sírdogált, éjszaka sokszor ő kelt fel hozzá, talán még többször is, mint én, a szabadidejében együtt játszunk a gyerekkel, sokszor viszi sétálni, szeret vele lenni, és mindezt nem azért, mert én ráparancsoltam, hanem neki van igénye erre. Persze itt már rengetegszer megkaptam, hogy ez nem is így van, csak bebeszélem magamnak, és a férjemnek biztosan van valakije, és majd jól elhagy. Vicces, hogy ők jobban ismerik a kapcsolatunkat, mint mi magunk :)
Nem dicsekedni akarok ezzel, a mi kapcsolatunk sem tökéletes, nekünk is vannak problémáink, de hatalmasat csalódnék benne, ha a babára féltékenykedne, ha azt akarná, hogy hagyjuk sírni, ha nem engedné őt be az ágyunkba. Tényleg olyan ritka az ilyesmi, és az az átlag, amit itt tapasztalok, hogy a babát bizony háttérbe kell szorítani, ha nem akarjuk, hogy a férjünk félremenjen?
Nálatok hogy megy ez? Nektek választanotok kell a babátok és a férjetek között?
(nem azért tettem fel a kérdést, hogy egymásnak ugorjunk, nem arról szól a topik, hogy vitázzunk az együtt alváson vagy a sírni hagyáson, a kérdés inkább csak közvélemény kutatás jellegű, kíváncsi vagyok rá, hogy másoknál hogy megy ez)
A babák igényei különbözőek, igen.
De azt egy baba sem igényli, hogy a felnőttek 2 hetente-havonta cserélt ágyneműjében aludjon, ami egy újszülött, gyenge szervezetű baba számára sok fertőzést rejtegethet, valamint azt sem, hogy agyonnyomjátok álmotokban.
Ha valaki közel akar aludni a babájához, akkor vagy ágyra csatolható/mellétolható kiságy, tudja figyelni, simogatni amíg el nem alszik, közel van hozzá DE nem veszélyezteti!
Nem tudom Magyarországon hogy van, de itt Németországban a kórházban pl. TILOS a babával aludni, csak ilyen kiságyban lehet melletted, mert egyszerűen köztudottan VESZÉLYES, ezen nincs mit vitatkozni sajnos!
Utolsó pár mondat,mert már az agyamra megy mennyire beszűkült a látásmódod.Kiírtad ezt a kérdést,az egészből az jön le:
-"mennyire jól csinálok mindent, minden szuper,milyen gonosz emberek vannak letámadtak csak mert azt teszem ami a gyereknek a legjobb,és aki máshogy csinálja az buta,és csak ez a gyereknek a legjobb mi más"
Először is te kezdtél el pattogni,majd aki szerint nem egészséges,és nem higiénikus leszólni,hogy mi az mi nem fürdünk mindennap,majd arról álmodoztál a férjed a gyerekkel akart aludni és rossz volt neki,hogy nem aludhatott vele,meg hogy a gyerek igényei fontosak...Ezekben a dolgokban sok minden sántít pl az is,hogy nem tudod miért nem higiénikus és egészséges,a párod miért akar inkább a gyerekkel,mint veled együtt aludni,és milyen gyerek igényeiről beszélsz, az együtt alvás az anya igénye nem a gyereké!
Nálunk is mondták a kórházban, hogy vegyem magam mellé az ágyba, egyrészt a szoptatás miatt, másrészt mert jót tesz a babának a testközelség. Érdekes, hogy eddig az összes szakember erre a borzasztó veszélyes és nem higiénikus dologra bíztatott :)
Az ágyneműt kb hetente cseréljük, nem 2-3 havonta.
A párom pedig nem INKÁBB a gyerekkel akar aludni, mint velem, hanem VELÜNK szeretett aludni, nem tudom hogy még hogy magyarázzam, hogy te is felfogd, együtt aludtunk hárman. Volt egy oldalkocsis kiságy a franciaágyhoz kapcsolva és az ágyon aludtunk mi, és sokszor magunk közé vettük a babát, amikor ő ezt igényelte.
"az együtt alvás az anya igénye nem a gyereké!"
Ez tévedés. Az én gyerekem olyan volt kisbabaként, hogy kb egy percig sem volt el úgy, hogy én vagy az apja ne ért volna hozzá valahol. Ha elaludt úgy, hogy pl fogtam a kezét, akkor nem tudtam olyan óvatosan elvenni a kezem, hogy ne ébredjen fel. Ha értelmezni tudtad volna, amit írtam, akkor felfognád, hogy nem miattam alakult így, az elején én is a saját szobájában akartam altatni, csak mivel ez nálunk nem működött, ezért választottuk az együttalvós megoldást.
Huuu, vegigolvastam a valaszokat esrohog a vakbelem.... amugy a 19-es vagyok. A mai modern felfogasu korhazak abszolut bababarat intezmenyek. Par dolgot alapbol elmondanak az anyukanak:
A babat ne a a kis kocsiban altassak, hanem maguk mellett az agyban.
A kiskocsit csak arra hasznaljak, hogy abban vigyek el a babat vervetelre, vedooltasra.
A baba legyen mindig az anyuka kozeleben, hogy erezze a teste kozelseget.
Mindezzel lehetove tesszuk, hogy a baba minel erosebben kotodjon az anyukahoz es segitse a tejtermelest.
Hozzateszem, en nem aludtam hivatalosan a gyerekekkel, de amikor arra volt szukseguk(betegseg, hasfajas, stb) akkor igenis mindig veluk toltottem az ejszakat es ez a mai napig igy van. Szamimra ez igy termeszetes es el sem tudom kepzelni, hogy hagytam volna orakon at orditani a gyereket, amikor szuksege van ram, csak azert mert esetleg apa olyan idiota lett volna, hogy ilyet vart volna el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!