Honnan szeditek, hogy császármetszésnél átvágják a hasizmot? Azt szét szokták húzni!
Kedves utolsó! Azért mert ide bárki bármikor leírhatja, hogy EÜ-s, ezenkívül én nem az extrém esetekről tettem fel kérdést, hanem "átlag" 20 perces császármetszésekről! Nyilván van olyan eset amikor átvágják, de nem szokták azért feleslegesen! Létezik műtéti protokoll is a világon.
Sok kismama meg olyan .... , hogy azt gondolja, hogy neki vágtak hasizmot. Jó lenne ha megértenétek, hogy ezekről az anyukákról tettem fel a kérdést!
Ez kb olyan, hogy 99%-ban bikinivonal mentén metszenek, de 1%-ban biztos előfordul a függőleges metszés is! DE AZ ÁTLAGNAK BIKINIVONALAS ÉS HASIZOMVÁGÁS NÉLKÜLI A METSZÉSE!
Az a baj, hogy ahány kórház, annyi protokoll. Egyik helyen burokrepedéstől számítva 12 órán belül kinn kell lennie a babának, különben műtéti úton befejezik a szülést. Máshol ugyanez az anyuka 24 órát is bőven vajúdhat. Egyik helyen protokollból vágják az anya hasfalát, másik helyen programcsászárnál megpróbálják kézzel széthúzni (ez pedig vagy megy, vagy nem). A hasizom nem csak egy réteg, sokfelől kell megpróbálni széttartani, ami nagyon nehéz, mert szorosan rögzülnek egymáshoz (ezért is tud annyira tartani), a vége általában, hogy szét kell tépni (ez pedig cseppet sem gyógyul jobban, mint a vágás). Még orvosonként is változik a műtéti technika, nemhogy kórházanként. Amúgy pedig így is rengeteg réteget kell varrni, ezen a hasizom nem oszt nem szoroz...
A 2. EÜ-s
El nem hiszem, hogy mondjuk 12 óra után a kismama bő 3 ujjnyira nyitva van és viszik a műtőbe mert letelt a 12 óra, de amúgy bár lassan de szépen halad a szülés! És ha 12 óra 40 perc után van meg a baba akkor mi van? Az első szülés (nyilván vannak kivételek) 8-12 óra.
Áruld már el hol dolgozol, mert arra véletlen se sodorjon a sorsom!
Én sem tudom, ki volt az a hozzáértő m@jom, aki lepontozott, mert szimplán, vita nélkül válaszoltam :o
4.
Szóval akkor műtéti befejezés az oxytocin meg a vákuum??? Na ma is okosabb lettem :-D Akkor tulajdonképp aki simán szül azok is mind műtéti befejezéssel! Még nem volt olyan ismerősöm aki ne kapott volna oxyt.
Ne haragudj de...ááá le se írom inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!