Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan szeditek, hogy császárm...

Honnan szeditek, hogy császármetszésnél átvágják a hasizmot? Azt szét szokták húzni!

Figyelt kérdés
Már a sokadik helyen olvasom itt, hogy egyesek meg vannak róla győződve, hogy átvágják a hasizmot! Na ha átvágnák garantálom, hogy még 10 nap után se tudnának felülni! És nem is az a bosszantó, hogy ezt a simán szülő nők szajkózzák, hanem még olyantól is hallottam meg olvastam aki császáros volt!

2013. nov. 15. 15:35
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Azért mert ide bárki bármikor leírhatja, hogy EÜ-s, ezenkívül én nem az extrém esetekről tettem fel kérdést, hanem "átlag" 20 perces császármetszésekről! Nyilván van olyan eset amikor átvágják, de nem szokták azért feleslegesen! Létezik műtéti protokoll is a világon.

Sok kismama meg olyan .... , hogy azt gondolja, hogy neki vágtak hasizmot. Jó lenne ha megértenétek, hogy ezekről az anyukákról tettem fel a kérdést!

Ez kb olyan, hogy 99%-ban bikinivonal mentén metszenek, de 1%-ban biztos előfordul a függőleges metszés is! DE AZ ÁTLAGNAK BIKINIVONALAS ÉS HASIZOMVÁGÁS NÉLKÜLI A METSZÉSE!

2013. nov. 15. 17:44
 12/29 anonim ***** válasza:
95%

Az a baj, hogy ahány kórház, annyi protokoll. Egyik helyen burokrepedéstől számítva 12 órán belül kinn kell lennie a babának, különben műtéti úton befejezik a szülést. Máshol ugyanez az anyuka 24 órát is bőven vajúdhat. Egyik helyen protokollból vágják az anya hasfalát, másik helyen programcsászárnál megpróbálják kézzel széthúzni (ez pedig vagy megy, vagy nem). A hasizom nem csak egy réteg, sokfelől kell megpróbálni széttartani, ami nagyon nehéz, mert szorosan rögzülnek egymáshoz (ezért is tud annyira tartani), a vége általában, hogy szét kell tépni (ez pedig cseppet sem gyógyul jobban, mint a vágás). Még orvosonként is változik a műtéti technika, nemhogy kórházanként. Amúgy pedig így is rengeteg réteget kell varrni, ezen a hasizom nem oszt nem szoroz...

A 2. EÜ-s

2013. nov. 15. 17:58
 13/29 A kérdező kommentje:

El nem hiszem, hogy mondjuk 12 óra után a kismama bő 3 ujjnyira nyitva van és viszik a műtőbe mert letelt a 12 óra, de amúgy bár lassan de szépen halad a szülés! És ha 12 óra 40 perc után van meg a baba akkor mi van? Az első szülés (nyilván vannak kivételek) 8-12 óra.

Áruld már el hol dolgozol, mert arra véletlen se sodorjon a sorsom!

2013. nov. 15. 18:41
 14/29 anonim ***** válasza:
A műtéti szülésbefejezés alatt nem csak a császár van, elnézést :) Ide tartozik az oxitocin dögivel, majd egy jó kis vákuumozás, ha nem jön ki gyorsan. Sajnos valahol tényleg stopperrel mérik az időt, vidéken dolgozom, de itt még nagyon konzervatív a kórház protokollja.
2013. nov. 15. 18:55
 15/29 anonim ***** válasza:
60%

Én sem tudom, ki volt az a hozzáértő m@jom, aki lepontozott, mert szimplán, vita nélkül válaszoltam :o

4.

2013. nov. 15. 19:21
 16/29 anonim ***** válasza:
96%
Azt nem értem Kérdező, hogy miért lépsz fel azokkal szemben ilyen támadóan, akik nem csak bólogattak a Te véleményedhez. Furcsa vagy, de végül is nekem mindegy, csak nem értelek. Senki nem bántott, mégis sértve érzed magad.
2013. nov. 15. 19:21
 17/29 A kérdező kommentje:

Szóval akkor műtéti befejezés az oxytocin meg a vákuum??? Na ma is okosabb lettem :-D Akkor tulajdonképp aki simán szül azok is mind műtéti befejezéssel! Még nem volt olyan ismerősöm aki ne kapott volna oxyt.

Ne haragudj de...ááá le se írom inkább.

2013. nov. 15. 19:35
 18/29 anonim ***** válasza:
én nem kaptam oxitocint... és nem otthon szültem. no ilyen is van. István kh.
2013. nov. 15. 19:37
 19/29 A kérdező kommentje:
Persze olyan is van, de az esetek igen nagy százalékában kap oxytocint a kismama!
2013. nov. 15. 19:57
 20/29 anonim ***** válasza:
Az oxi még nem műtéti befejezés, azt csak arra írtam, hogy ilyenkor oxival megpróbálják meggyorsítani a folyamatot, akkor is, ha egyébként az jól halad. Műtéti befejezés a császár, a vákuum és a fogó (utóbbit ma már nem nagyon használják), szóval amikor nem (teljesen) magától jön ki, csakhogy ne legyen félreértés :)
2013. nov. 15. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!