Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan szeditek, hogy császárm...

Honnan szeditek, hogy császármetszésnél átvágják a hasizmot? Azt szét szokták húzni!

Figyelt kérdés
Már a sokadik helyen olvasom itt, hogy egyesek meg vannak róla győződve, hogy átvágják a hasizmot! Na ha átvágnák garantálom, hogy még 10 nap után se tudnának felülni! És nem is az a bosszantó, hogy ezt a simán szülő nők szajkózzák, hanem még olyantól is hallottam meg olvastam aki császáros volt!

2013. nov. 15. 15:35
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
66%
én meg azt olvasom sokadjára, hogy "mikor mozdul MEG a baba?". no ez is kb. akkora tévhit, mint amit te írtál...
2013. nov. 15. 15:38
 2/29 A kérdező kommentje:
Igazad van! Már rég mozog az a baba, max az anyja onnantól érzi...
2013. nov. 15. 15:41
 3/29 anonim ***** válasza:
90%

TE tévedsz!

Igaz, hogy van olyan módszer, amikor nem kerül sor a hasizmok átvágására, és ha lehet, akkor manapság már többnyire ezt alkalmazzák,

DE nem minden császárra igaz, hogy így járnak el.

Sürgősségi műtétnél illetve kevésbé felkészült helyeken a MAI NAPIG nem tökölnek a hasizmok óvatos széthúzásával, hanem ahogy esik úgy puffan alapon vágnak!

Régebben pedig még inkább igaz volt ez.

(szülészeten dolgoztam)

2013. nov. 15. 15:46
 4/29 anonim ***** válasza:
39%
Nekem a háromból kettő sürgősségi császár volt, de egyszer sem vágták át a hasizmom.
2013. nov. 15. 15:59
 5/29 A kérdező kommentje:

Szülészeten dolgozónak!

Nekem 2 sürgősségi császárom volt, és egyszer sem vágtak hasizmot! Azt csak brutál sürgős császárnál tudom elképzelni, mondjuk ha eltűnik a szívhang vagy többes ikrek megindulnak kifelé.

Amúgy olyanok gondolják, hogy hasizmot vágtak akiknek mondjuk progis császárjuk volt. Ott nyilván ráérnek, nem indult be se a szülés, nincs közvetlen életveszély (max ha elindulna simán a szülés)

2013. nov. 15. 16:09
 6/29 anonim ***** válasza:
68%
Sehol nem vágják át a hasizmot. Nem óvatosan húzzák szét, ha sürgős az eset, hanem konkrétan két oldalról két orvos nekiesik, és szétfeszegetik...
2013. nov. 15. 16:10
 7/29 anonim ***** válasza:
86%

Sok helyen még mindig átvágják a hasizmot, főleg sürgősséginél, teljesen orvosfüggő. Valahol óvatosan szétválasztják (vagy ráncigálják) és csak a izompólyát vágják át, valahol a teljes izmot. Na meg ha nem is vágják át, utána a hashártyát és a méhfalat (szintén izom) muszáj, az sem túl kellemes felkelés után.

Szintén EÜ-s.

2013. nov. 15. 16:21
 8/29 A kérdező kommentje:

A méhet nyilván vágják, mivel abban van a baba.

Igen az egyik orvos balról húzza a hasizmokat, a másik meg jobbról. Én a világon semmit nem éreztem ebből csak tompán és nem fájdalmasan valamit mintha húznának. De jó volt :-)

Akkor örülök, hogy olyan kórházhoz volt szerencsém ahol nem esnek neki mindjárt a hasizomnak! :-) De szerintem tényleg ritka eserben vágják át máshol is. Úgyértem csak nagyon indokolt esetben, hiszen akkor magukkal is kicsesznek a dokik mert már rég végezhettek volna, de még a hasizmokat varrogathatják.

2013. nov. 15. 16:32
 9/29 A kérdező kommentje:
Miért kell valakit lepontozni mert nem vágtak neki hasizmot?
2013. nov. 15. 16:40
 10/29 anonim ***** válasza:
90%
És azt miért kellett lepontozni, aki hozzáértőként felvilágosított, hogy bizony van, amikor átvágják a hasizmot? Két EÜ-s is elmondta, hogy működik a dolog, de a laikus persze most is jobban ért hozzá.
2013. nov. 15. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!