Gátmetszésnél a végbélnyilás és a hüvely közti lyukat teljesen átvágják?
Vagy mi? Utána akkor nem szakadhat el?
És ha a szakadást választjuk szülésnél nem fáj jobban, vagy nem kockázatosabb, hogy másfelé reped?
A gátmetszésnél a hüvelynyilásnál vagna valamennyit, a végbélhez nem nyúlnak, a vágást nem lefelé/hártafelé vezetik, hanem vagy jobbra, vagy balra.
A szülés közben a gátmetszés/gátrepedés nem igazán fáj, mert mással van közben a nö elfoglalva. A vágás azért jobb, mert az egyenes sebfelület gyorsabban és jobban összeforr, a szakadásnál egyrészt nem sima a sebfelület, másrészt nem arra szakad, amerre könnyebben rendbejön, hanem tényleg átszakadhat a végbél felé is, ami komolyabb komplikációkat okozhat.
En vágás elott kaptam érzésteleníto injekciót is, így a varrást sem éreztem. En is a vágástól voltam a legjobban beparázva.
26 hkm
Nem vérzik nagyon mert akkor igyekeznek vágni mikor a leginkább feszül az a rész tehát kiszorul a vér belőle olyankor (mintha erősen összeszorítod a kezed és kimegy a vér belőle) utána kicsit vérzik persze de összevarrják és kész eláll.
Rosszabb ha szakad mert akkor a végbél felé szakad, ha vágják akkor meg ahogy előttem is írták ferdén metszenek a comb felé.
én baromira éreztem a gátmetszést,fájás alatt,vagyis mikor jött a baba feje akkor vágott,jobb oldalt,de utána azonnal ki is csusszant a kisfiam,akkor emlékszem sikkantottam egyet,mert annyira éles volt a fájdalom.,már mint mikor vágott.
azt mondják jobb a vágás mint a repedés.
Sajnos vágásnál épp hogy utána könnyebben továbbszakad. Ha hagyják a szülést a saját tempójában haladni, akkor minimális a szakadás esélye, és ha szakad is valaki legnagyobb eséllyel kisebb sebet szerez, mint metszésnél.
Ahogy már írták előttem is írták, nem vágják át az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!