Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszésnél a végbélnyilás...

Gátmetszésnél a végbélnyilás és a hüvely közti lyukat teljesen átvágják?

Figyelt kérdés

Vagy mi? Utána akkor nem szakadhat el?

És ha a szakadást választjuk szülésnél nem fáj jobban, vagy nem kockázatosabb, hogy másfelé reped?

2013. júl. 19. 10:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
45%
A gátmetszésnek az a lényege, hogy lehetőleg ne repedjen senki a hüvelytől a végbélig, illetve hogy lehetőleg ne repedjen, ugyanis egy cikk-cakkos repedést jóval nehezebb összestoppolni, mint egy egyenes vágást. Így a hüvelynyílástól ferdén lefelé vágnak. Nézz róla képeket, vagy ha akarsz, van videó is. Nem tudom mennyire vérzik, mert nem láttam. Szerintem kb annyira, mint bármelyik másik vágás, amit szikével ejtenek. Nekem fájás közben csinálták, érzéstelenítés nélkül, de nem éreztem. Csak a varrásból 1-2 szúrást.
2013. júl. 19. 16:47
 12/13 anonim válasza:
53%
Engem is vágtak, engem kívül- belül is. A vágásból semmit nem éreztem, pedig én is fostam tőle. A varrás előtt pedig kaptam érzéstelenítőt. Azt megéreztem, mert akkor már elmúltak a fájások, megkönnyebbültem és már éreztem fájdalmat, meg a varrásból is picit, mintha tűkkel bökdösnének ott. De én amondó vagyok, ha végigcsináltál egy szülést, a gátmetszés vagy a varrás, már meg sem fog kottyanni,úgyis végig a babádra fogsz gondolni. :-)
2013. júl. 20. 07:30
 13/13 szsuzs ***** válasza:
nem,csak belemetszenek amikor teljesen kitágult. de ha egy mód van rá jobb elkerülni, ég és föld a különbség, ha vágnak és azt varrják össze, vagy van egy pici repedés és azt.
2013. júl. 22. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!