Rossz feleség vagyok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a gyerekeimmel alszom. Esténként a férjem mellé fekszem le aludni, de reggel mindig az ő szobájukban ébredek. Hol az egyik visít fel, hol a másik, anyásak, rosszat álmodnak, nem tudom. Korábban ébren ültem ott mellettük, amíg vissza nem aludtak, de olyankor reggelre mindig nagyon álmos és ebből kifolyólag nagyon ideges voltam. Amióta velük alszom, jobban kialszom magam, kevésbé vagyok türelmetlen velük is, a férjemmel is.

Szerintetek ennyiből megállapítható, hogy rossz feleség vagyok, lapos a házasságunk, és hogy elfelejtettem nő lenni? Mert annyi ilyet olvasok itt, hogy aki ilyesmire vetemedik, az biztosan elhanyagolja a férjét, és a pasi tuti félre fog lépni mellőle.

Egyébként én is szívesebben aludnék a saját helyemen, de nem minden áron. Tényleg akkora baj ez?

2013. nov. 15. 07:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

ugyanezt csinálom,és meg kell nyugtassalak, a férjem úgy gondolja jó feleség vagyok,és ennek hangot is ad általában...A családi életünk rendben van,minden téren,gondolom a tiétek is,és ezt érzed is,h nincs baj,csak itt mindenki látatlanban okos,és jobban ismeri a férjed..

Nyilván,ha vele nem is foglalkoznál,hanem alapból a gyerekkel feküdnél le,az más lenne..

De nehogymár attól legyen sz.r feleség valaki,mert éjjel nem hagyja sírni a gyerekét...(ezzel mondjuk a férjét is hagyja aludni)

Ez pont olyan dolog,h "ne szoptasd igény szerint","ne vedd fel,elkapatod" "ne hordozd,mert nem tudod majd letenni""ne aludjon veletek"és hasonló okosságok..

MIndet megkaptuk ezekből,és érdekes módon 2,5 évesen nem szopik,saját ágyban alszik,nincs hozzám nőve vagány,magabiztos,és önálló.

Nálunk az jelentené a családi élet megromlását,ha nem így viselkednék,ahogy...Hanem úgy,ahogy néhányan tanácsolták...Hagyjam sírni mikor rémálma van...gratulálni tudok csak az ilyen hozzáálláshoz...

2013. nov. 15. 09:16
 12/25 anonim ***** válasza:
19%

Nekem az jött le az írásodból kedves kérdező,hogy : inkább befekszem a gyerek mellé egész éjjelre hogy ne visítozzon éjjel hogy hol vagyok,mintsem 10 percig mellette ülni-guggolni és visszabújni a férjem mellé

Nem vagy rossz feleség ettől,de gondolkodj el hogy ha ez így megy tovább akkor mennyi idősen fognak majd maguktól visszaaludni a gyerekek ? Merthogy most te kellesz nekik ehhez...rég rossz

A fiam 6 éves,elsős : külön szobában alszik.Ha szomjas felkel,ott van mellette az itókája,visszafekszik.alszik.

A férjeddel nemszoktál beszélgetni ? Biztos neki sem esik jól ez...

2013. nov. 15. 09:19
 13/25 A kérdező kommentje:

Na, megpróbálom sorra venni a felmeült kérdéseket. Elöljáróban leszögezem, hogy bár kicsit furcsállom, hogy pusztán ennyi infó alapján máris többen válást vizionálnak, de végül is ezért tettem fel a kérdést. Mondjuk, hogy egyfajta kísérletként.

A férjemmel természetesen szoktunk beszélgetni. Ő ezt teljesen rendben valónak találja. Ő sincs a sírni hagyás mellett, és amikor már sokadszorra sír fel valamelyik, ő szokta javasolni, hogy inkább menjek át, ne ugráljak ki fél óránként az ágyból.

Az önálló visszaalvásról: engem a szüleim a 80-as évek szokása szerint nem így neveltek, soha nem altattak, soha nem vettek maguk közé, nem feküdtek be mellém, mégis ovi végéig minden éjjel 2-3 alkalommal kivertem őket az ágyból a legkülönfélébb indokokkal. Pedig ha valakik, ők aztán tényleg nem ehhez "szoktattak".

A házaséletünknek ehhez nem tudom, mi köze van, nem éjjel 2-kor szoktuk csinálni.

Azt azért áruljátok el, hogy azokról a házaspárokról is ilyen rossz véleménnyel vagytok, akik azért alszanak külön, mert mondjuk az egyikük horkol? Vagy akik váltott műszakban dolgoznak, és hol az egyikük éjszakás, hogy a másikuk? Vagy csak akkor megengedhetetlen az ilyesmi, ha a gyerekek miatt történik?

Ja, és a férjemmel nagyon szeretjük egymást, szinte minden nap elmondja, hogy milyen jó, hogy rám talált, és ez kölcsönös. :) Szóval a válaszok miatt biztos nem fog megváltozni a véleméynem, tényleg csak azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam, mennyire ítélkeztek könnyen.

2013. nov. 15. 09:37
 14/25 anonim ***** válasza:
14%

2. vagyok.

"Azt azért áruljátok el, hogy azokról a házaspárokról is ilyen rossz véleménnyel vagytok, akik azért alszanak külön, mert mondjuk az egyikük horkol? Vagy akik váltott műszakban dolgoznak, és hol az egyikük éjszakás, hogy a másikuk? Vagy csak akkor megengedhetetlen az ilyesmi, ha a gyerekek miatt történik?"

Sajnos ezeknek az eseteknek is hosszútávon a kapcsolat megromlása a vége. Ügyvéd vagyok, láttam már pár válópert. Kérdező! Nekem teljesen mindegy milyen a házaséleted a férjeddel, az is, hogy elváltok-e valamikor vagy nem. Mindenki a saját életét alakítja, a saját hibáit követi el. Te feltettél egy kérdést, mi válaszoltunk. Arról, hogy mint kiderült csak provokálni akartál, megvan a véleményem.

2013. nov. 15. 09:42
 15/25 anonim ***** válasza:
14%
Bocs, 3-as vagyok. Ja és nyugodtan pontozz le újra, ha ettől jobban érzed magad.
2013. nov. 15. 09:43
 16/25 A kérdező kommentje:
Ha provokációnak veszed, vedd annak, nézőpont kérdése. Szerintem ennél sokkal durvábbakat szoktak itt feltenni. Pl. "Rossz anya vagyok, ha megverem a 10 hónaposomat, mert bekakilt?" legutóbb ez volt, szerintem ehhez képest az enyém nincs sehol.
2013. nov. 15. 09:56
 17/25 A kérdező kommentje:
És lehet, hogy nem fogod elhinni, de nem pontoztam le senki. Csak az elsőt, de annak más oka van.
2013. nov. 15. 09:57
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Két példát tudok felhozni a környezetemből:

1. Öcsémék szétmentek - a párja a 3 éves gyerekkel aludt közös ágyban inkább. Nem mondom, hogy csak ez volt az ok, de az egyik mindenképpen

2. Kolléganőm egyedül nevelte a lányát, 10 éves koráig aludtak egy ágyban. Őt viselte meg rettenetesen, hogy a 10 éves lánya úgy döntött, hogy mostantól nem hogy külön ágyba, de külön szobába szeretne aludni.

Szóval szerintem ugyanúgy nem egészséges, mintha a gyerek aludna a Ti ágyatokban.

Mindenki nyugodtabban alszik a sajátjában.

Mondom ezt úgy, hogy én is még kb 5-6 évesen is átkiabáltam éjjel a szüleimnek, hogy szomjas vagyok, vagy kitakaróztam.

De soha eszembe nem jutott az ő ágyukba átmenni és ők sem aludtak az enyémben.

2013. nov. 15. 10:04
 19/25 A kérdező kommentje:
Szerintem sehol nem írtam, hogy ágyban alszunk.
2013. nov. 15. 10:06
 20/25 A kérdező kommentje:
Hogy EGY ágyban, bocsánat.
2013. nov. 15. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!