Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez csak engem háborít fel...

Ez csak engem háborít fel vagy másnál is kiverte volna a biztosítékot?

Figyelt kérdés
Szóval hétfőn voltam 38 hetes ctg. Nagymamám is velem volt ő más miatt ment orvoshoz. A lényeg az hogy délután állunk a buszmegállóban, ahogy oda értünk pár diák már állt ott. Okos telefonnal meg fejhallgatóval ahogy azt illik. Beálltam előre a mamával. Ugye én nagy hassal ő meg betegen nem állunk leghátra csak mert szegény diák jajj de elfáradt a suliba. Aztán jött a busz és felszálltam legelőször. Meg vettem a jegyet és mentem leültem. A nagymamám jött utánam és mondta hogy ott morogtak a kölkök mögötte hogy én turakszom meg majd fellököm őket. Pedig csak felszálltam. Persze a mama sem maradt adós. Azt mondta és most idézem. Jó hogy nem már egy 9 hónapos kismama fog állni csak mert elülték a seggüket az iskolában. Mindegy is annyira nem érdekel. Csak arra lennék kiváncsi hogy miért ilyenek a mai fiatalok? Inkább fellöknek bárkit(Terhes, beteg,idős, kisgyerekes) csak hogy a haverjaikkal le üljenek. Tisztelet a kivételnek.
2013. nov. 12. 13:25
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
65%

A fiatalok nagyon menők akarnak lenni, és abba nem fér bele az udvariasság, mert minél bunkóbb vagy, annál jobb. Tisztelet a kivételnek.

Ettől függetlenül azzal egyetértek, hogy megkérdezhetted volna, hogy eléjük állhatsz-e, mert neked sem jár ez alanyi jogon, ha ők előbb ott voltak.

Nem bkv-ztam sokat terhesen, de én nem vártam el, hogy bárki felálljon miattam, főleg, mert nem volt semmi bajom.

Sokszor tényleg az a gond, hogy egyesek alapból elvárják, hogy ugorjon nekik mindenki, nem pedig kedvességnek fogják fel. Én is jártam már úgy sokszor, hogy fáradtan ülök a buszon, a nagyi levágott egy 100m-es sprintet, majd felszaltózott a buszra a záródó ajtók között, aztán még elvárta, hogy adjam át neki a helyem. Ja, és aztán egy megállóval később leszállt. Na, az ilyenekkel valahogy nem tudok szimpatizálni.

Egyéb esetben rendben van, de ne provokálja ki a helyet. Szerintem ha jön egy terhes nő vagy egy idős néni, és láthatóan jól esne neki, hogy leüljön, mindig lesz, aki feláll.

2013. nov. 12. 13:59
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Ja és egy lemarad: volt egy baromi kellemetlen élményem egyszer. Ültem a villamoson, megállt előttem egy fiatal nő, farmer kertész nadrágban, domborodott a pocakja. (Akkoriban még ráadásul a terheseknél ez volt a divat, ma már kevesebben hordanak kertész nacit várandósan). Felálltam, és mondta hogy "tessék". Azt az arcot soha életemben nem fogom elfelejteni. A nő lefagyott, majd morcosan arrébb ment a kocsiban és megállt ott.

Azóta sajnos ha nem vagyok 100%-ig biztos, akkor nem adom át a helyem. Úgyhogy biztos hogy álldogált már mellettem néhány terhes nő. :(

9-es

2013. nov. 12. 13:59
 13/35 anonim ***** válasza:
42%
Na hát amelyik kismama meg inkább áll, az hülye. Nem azért kell leülni, mer ő fáradt, hanem hogy ha baleset történik ne essen nagyot, ne legyen baja a gyereknek.
2013. nov. 12. 14:01
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a véleményem, ha az embernek problémája van, szóljon.

Én is morogtam 16 évesen, amikor elém tolakodott idős, beteg akárki. De soha nem tagadtam meg, amikor akár postán, akár buszon bárhol megkértek, hogy engedjek előre egy idős, vagy várandós hölgyet.

Azt én pofátlan dolognak tartom, hogy alanyi jogon turakodtatok előre. Én 23 hetes kismama vagyok, egyenlőre nem igénylem a helyátadást stb-t. Orvosnál is kivártam a soromat és a vérvételen is, ameddig rám nem szólt az asszisztens hölgy, hogy ne várakozzak várandósan más betegek között.

Nekem soha nem jutna előrepofátlankodni, merthogy én hú de terhes vagyok.Én várandós vagyok és nem nyomorék. nyilván az utolsó hónapokban lehet nekem is jól fog esni leülni, de akkor sem fogok csak úgy előrenyomulni, mert ez alanyi jogon senkinek nem jár. A mamának meg ha nem adják át a helyet, akkor reklamálok.

És én nagyon utálom amikor valaki azt osztja, hogy mert az iskolában hú de elfáradhattak. Igenis el lehet fáradni, sajnálom ha a kérdező már nem emlékszik rá.

A diákoknak időben kell menniük, viszont a nyugdíjas , a táppénzes ráér. Szóval kicsit toleránsabbnak kéne lennünk egymással, és nem rögtön bunkó parasztozni a diákokat. Akkor talán ők is másképpen állnának az idősekhez. De esélyt sem adnak nekik.........

2013. nov. 12. 14:06
 15/35 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ez nem csak a fiatalokra vonatkozik! Én rendszeresen nagy pocakkal (később babakocsival) és motorozó, mindenhez hozzányúló, hiperaktív fiúcskával járok vásárolni, és bizony ledöbbenek. Szinte futnak a pénztárhoz, nehogy én odaérjek, és beérjek elé, mert ő sokkal fontosabb, mert munkaidőben van, én meg ugye ráérek még szenvedni a fiúcskámmal, aki közben száz dolog után nyúl, mert én vagyok a ráérő anyuka, a babakocsi tologató nem dolgozó otthonülő, ő meg a fontos. Én csak nevetek rajta, ha lehet hangosan, hogy hallja. A zebránál pont ezek szoktak majdnem elütni inkább, csak ne kelljen megállni, és a nők még a fejüket is elfordítják, nehogy fékeznie kelljen, és átengedni, mert ő siet. Szóval én mulatok rajta, mert egyszer minden nő sétál nagy hassal, babakocsival, gyerekkel, és majd visszakapja. Egyébként a gyerekek: 13 éves a nagylányom, látom a sulijában, mi megy. 2 típus van, az első jól nevelt, udvarias, de nem menő, ilyen az én lányom is, a másik típus pedig az, akit te is említettél. Ők menők, én meg sajnálom a szüleiket, mert mindennap hallom a sztorikat, és boldog vagyok, hogy az én lányom nem ilyen, és talán a kicsik sem lesznek ilyenek! Sajnos, ilyen a világ, amiben élünk, tanulj meg nem bosszankodni rajta, mert ez még kacifántosabb lesz, ha babakocsival mész majd! :)
2013. nov. 12. 14:35
 16/35 TKI Ibolya ***** válasza:
100%

Miért a diákok a bunkók amikor te kérdezés nélkül előre tolakodtál?

Te és a nagymamád nem tiszteled őket akkor ők miért is tegyék? Hiszen a felnőttektől kellene tanulniuk! A ti esetetekben azt tanulják,hogy pofátlanul lehet tolakodni!

Én mindig azt mondom a 3 gyerekemnek,hogy úgy viselkedj másokkal amit magadnak is elvársz!

3 gyerekes anyuka

2013. nov. 12. 14:42
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
"srácok nem baj ha a hely miatt előre állunk?" én tuti megkérdeztem volna,és nincs az a középsulis aki erre nem mondaná azt őszintén,hogy "persze,tessék!" mi is ilyen idétlennek látszódtunk annó:)
2013. nov. 12. 14:51
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Tök felesleges általánosítani, vannak normális diákok, normális felnőttek, normális idősek, és normális kismamák is. Meg vannak olyanok is, akik szeretnek visszaélni a korukkal, állapotukkal.

Volt egy ilyen eseted, kész. Másnak is van, hidd el. Lapozz.

2013. nov. 12. 15:04
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért mert én most gyereket várok nem állok előre.

Nincs több joga senkinek, ilyen szempontból. Illik megkérdezni előre mehetsz-e szerintem.

Persze előre engedhettek volna, nyilván azt is illene.

Volt mindenféle élményem várandósan, lapozz tovább ne idegesítsd magad ezen....

2013. nov. 12. 15:40
 20/35 A kérdező kommentje:
Azért nehogy már én szégyelljem magam mert előre mertem menni és nem adtam át a helyem a szegény fáradt diákoknak. Mikor oda értem akkor még nem voltak csak egy páran a többiek csak utána jöttek. Nyilván ha nem várok babát akkor simán végig állom azt a 30 km de azért minden órás kismama nehogy már én nyomorogjak. Adtam már át a helyemet én is kismamának idősnek. S szerintem igen is legyen annyi a mai fiatalokba hogy ha lássák hogy valaki beteg idős várandós akkor nem a táskájukat teszik az ülésre és nem lökik fel az embert, csak mert ők úgy érzik hogy joguk van hozzá.
2013. nov. 12. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!