Ez csak engem háborít fel vagy másnál is kiverte volna a biztosítékot?
A fiatalok nagyon menők akarnak lenni, és abba nem fér bele az udvariasság, mert minél bunkóbb vagy, annál jobb. Tisztelet a kivételnek.
Ettől függetlenül azzal egyetértek, hogy megkérdezhetted volna, hogy eléjük állhatsz-e, mert neked sem jár ez alanyi jogon, ha ők előbb ott voltak.
Nem bkv-ztam sokat terhesen, de én nem vártam el, hogy bárki felálljon miattam, főleg, mert nem volt semmi bajom.
Sokszor tényleg az a gond, hogy egyesek alapból elvárják, hogy ugorjon nekik mindenki, nem pedig kedvességnek fogják fel. Én is jártam már úgy sokszor, hogy fáradtan ülök a buszon, a nagyi levágott egy 100m-es sprintet, majd felszaltózott a buszra a záródó ajtók között, aztán még elvárta, hogy adjam át neki a helyem. Ja, és aztán egy megállóval később leszállt. Na, az ilyenekkel valahogy nem tudok szimpatizálni.
Egyéb esetben rendben van, de ne provokálja ki a helyet. Szerintem ha jön egy terhes nő vagy egy idős néni, és láthatóan jól esne neki, hogy leüljön, mindig lesz, aki feláll.
Ja és egy lemarad: volt egy baromi kellemetlen élményem egyszer. Ültem a villamoson, megállt előttem egy fiatal nő, farmer kertész nadrágban, domborodott a pocakja. (Akkoriban még ráadásul a terheseknél ez volt a divat, ma már kevesebben hordanak kertész nacit várandósan). Felálltam, és mondta hogy "tessék". Azt az arcot soha életemben nem fogom elfelejteni. A nő lefagyott, majd morcosan arrébb ment a kocsiban és megállt ott.
Azóta sajnos ha nem vagyok 100%-ig biztos, akkor nem adom át a helyem. Úgyhogy biztos hogy álldogált már mellettem néhány terhes nő. :(
9-es
Nekem is az a véleményem, ha az embernek problémája van, szóljon.
Én is morogtam 16 évesen, amikor elém tolakodott idős, beteg akárki. De soha nem tagadtam meg, amikor akár postán, akár buszon bárhol megkértek, hogy engedjek előre egy idős, vagy várandós hölgyet.
Azt én pofátlan dolognak tartom, hogy alanyi jogon turakodtatok előre. Én 23 hetes kismama vagyok, egyenlőre nem igénylem a helyátadást stb-t. Orvosnál is kivártam a soromat és a vérvételen is, ameddig rám nem szólt az asszisztens hölgy, hogy ne várakozzak várandósan más betegek között.
Nekem soha nem jutna előrepofátlankodni, merthogy én hú de terhes vagyok.Én várandós vagyok és nem nyomorék. nyilván az utolsó hónapokban lehet nekem is jól fog esni leülni, de akkor sem fogok csak úgy előrenyomulni, mert ez alanyi jogon senkinek nem jár. A mamának meg ha nem adják át a helyet, akkor reklamálok.
És én nagyon utálom amikor valaki azt osztja, hogy mert az iskolában hú de elfáradhattak. Igenis el lehet fáradni, sajnálom ha a kérdező már nem emlékszik rá.
A diákoknak időben kell menniük, viszont a nyugdíjas , a táppénzes ráér. Szóval kicsit toleránsabbnak kéne lennünk egymással, és nem rögtön bunkó parasztozni a diákokat. Akkor talán ők is másképpen állnának az idősekhez. De esélyt sem adnak nekik.........
Miért a diákok a bunkók amikor te kérdezés nélkül előre tolakodtál?
Te és a nagymamád nem tiszteled őket akkor ők miért is tegyék? Hiszen a felnőttektől kellene tanulniuk! A ti esetetekben azt tanulják,hogy pofátlanul lehet tolakodni!
Én mindig azt mondom a 3 gyerekemnek,hogy úgy viselkedj másokkal amit magadnak is elvársz!
3 gyerekes anyuka
Tök felesleges általánosítani, vannak normális diákok, normális felnőttek, normális idősek, és normális kismamák is. Meg vannak olyanok is, akik szeretnek visszaélni a korukkal, állapotukkal.
Volt egy ilyen eseted, kész. Másnak is van, hidd el. Lapozz.
Csak azért mert én most gyereket várok nem állok előre.
Nincs több joga senkinek, ilyen szempontból. Illik megkérdezni előre mehetsz-e szerintem.
Persze előre engedhettek volna, nyilván azt is illene.
Volt mindenféle élményem várandósan, lapozz tovább ne idegesítsd magad ezen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!