Ez csak engem háborít fel vagy másnál is kiverte volna a biztosítékot?
Sajnos ez már nemcsak a szülőkön múlik, ezt látják a többi gyerektől is.
Ma már a kis szarosok azt hiszik mindenhez joguk van, övék a világ, én már nem is idegesítem rajta magam.
Hozzátegyem, a felnőttek sem különbek, tehát van kitől tanulni....
Èn 33éves vagyok és 15 évvel ezelött Sem Volt jobb a helyzet, és szerintem 30 évvel ezelött Sem.
De a kérdés milyen tolakodó voltál kérdezö, és ahogy a kettes írta, hogy meg is lehet kérdezni öket ha már ök voltak ott.
Èn is votlam 2 x terhes, de én ezeken nem akadtam ki, én inkább örültem ha átadták a helyet. Azt hozzá kell tennem, hogy a fiatalok 90% átadta a helyet vagy segített vagy segit(most bababkocsival Sem egyszerü), de a 40-60 közötti nök kb 90% csak átnézett rajtam mindig is.
Nekem az a véleményem, hogy senkinek, se időseknek, se kismamáknak nincs több joguk mint bármely más embernek. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem az a helyes hozzáállás hogy előreengedik őket/átadják a helyet stb., de szerintem ugyanolyan bunkóság ezt kérdés nélkül elvárni, mint nem megtenni.
Én a helyedben megkérdeztem volna őket, hogy "ugye megengeditek hogy előttetek szálljunk fel?". Ha erre egy "nem" a válasz, vagy bár megengedik de utólag bunkóskodnak, akkor jogosnak érezném a felháborodásod. Így viszont nem voltál különb náluk.
Mindezt úgy mondom, hogy kérés nélkül pattanok kismamának, idősnek.
Ebben a helyzetben teljesen igazad volt, de én a helyedben nem idegeskednék ezen.:)
Viszont én kiakadok néha az időseken. Felszáll, beáll mellém, és fennhangon becsmérel, ha nem adom át neki a helyet. Kb. két hete éjszakázásból (12 óra) zötyögtem hazafelé, fájtak a lábaim, ráadásul beteg voltam, azt sem tudtam, hol vagyok. Felszállt egy idős "hölgy", festett hajjal, szemmel, és hangosan, felháborodottan ecsetelte a barátnőjének, hogy mekkora bunkóság, hogy nem adom át a helyet.
Azt különösen szeretem, amikor több szabad hely is van, és fel vannak háborodva, ha pont arra ülsz le, amit ők kiszemeltek.
Hangsúlyozom, igazad volt, de őszintén szólva, nekem tömegközlekedés szempontjából t.köm kivan az idősekkel. Na persze nem minddel, és át szoktam adni a helyet. Csak kicsit néha visszavehetne némelyik.
Érkezési sorrend, ha meg nem bírod ki, akkor kérdezd meg őket.
Harmadik babámmal vagyok várandós, de sosem tolakodtam csak azért, mert ÉN terhes vagyok.
Ha átadták a helyet , vagy előre engedtek, akkor megköszöntem és ennyi
Én is mindig utálom, ahogy az öregasszonyok tolakodnak. Az a rohadt bosszantó, hogy ezt mindig akkor teszik, amikor pont tele van a busz iskolással. Nem fél órával előbb, nem fél órával később, neki pontosan akkor kell mennie a piacra, orvoshoz, teljesen mindegy hova, amikor tömve van a busz. Mindenki tudja, hogy az iskola 8kor kezdődik, ha le akar ülni mindenképp a buszon, akkor nézzen meg még előtte egy kis Maricsuyt vagy mi a halált, aztán induljon el később! Ugyanez délután. Rendszeresen akkor jön az összes vén szipirtyó, amikor nagyon jól tudják, hogy a legtöbb helyen kicsöngettek, és mennek haza a diákok, akik éhesek, fáradtak, sietnek edzésre, külön tanárhoz, vagy épp munkába, de neki, aki nyugdíjas és rohadtul ráér mindenre, csak azért is felnyomja magát a buszra, hogy bemenjen galambokat etetni a belvárosba, kapálni a kertet... Ráadásul koszosak, büdösek, és bunkók. De az a marha szánalmas, hogy akkor is előretolják magukat, ha csak 2 ember áll rajtuk kívül a buszmegállóban, és egy töküres busz jön. És akkor ha nem ő szállhat fel elsőnek, bunkó. Általánosítottam, igen, mert 99%-uk ilyen, és már a gyomrom is görcsbe rándul ha meglátom őket a megállóban. Ha beállok előre, mer olyan kedvem van, akkor ne furakodjon már be elém! Úgyis átengedem a helyet, szinte már mindenkinek, mert a franc se kíváncsi az unott, gonosz arcukra egész úton. Fáradtak? Úgy futnak a buszra, mintha egy versenyautó csak így húzná őket maguk után! Aztán persze le akar ülni, mer neki rossz a lába! Amúgy is ingyen utazik, a diákoknak meg 10ezer a bérlet, szóval ha már így állunk legyen olyan kedves és ne azzal a telibecseszett busszal akarjon menni, amelyikről nagyon jól tudja, hogy tele lesz!
Kérdező, nem tudom ebben az esetben hogy volt, nem konkrétan az anyukádról írtam, mivel nem voltam ott, de azért a legtöbb esetben igazán bele lehetne gondolni a diákok helyzetébe is.
Itt sok szempont van:
Egyrészt a csordaszellem hajtja a fiatalokat, mert ha csoportban vannak a kamaszok, akkor "az a menő, ha bunkó vagy", lehet hogy egyesével bármelyik átadta volna a helyet, de így együtt "ciki"
Aztán, egy fiatalnak is lehet szüksége ülőhelyre. Engem 19 évesen megharapott egy kutya a vádlimon, és hónapokig iszonyatosan fájt az állás. Ha volt ülőhely, mindig leültem, de sokszor éreztem magamon idősebbek szúrós tekintetét. Aztán néha volt úgy, hogy amikor felálltam és bicegtem, akkor látták (talán megenyhültek), de ha előbb leszállt az illető, akkor biztos azt gondolta, hogy "bunkó fiatal" vagyok.
Nekem 8 hónapos terhesen egyidős néni szólt, hogy adjam már át a helyemet legyek szíves.
Sok idős néni az üres helyig rohanni képes, hogy az övé legyen.
Punkok és rockerek sokszor átadtak nekem helyet, segítettek a babakocsival, az öltönyös fiatal férfiak nagyobb százalékban arrébb húzódtak, "nehogy segíteni kelljen".
Embere és helyzete válogatja, én negatívan és pozitívan is csalódtam sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!