Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek fel a gyerekv...

Hogyan készüljek fel a gyerekvállalásra?

Figyelt kérdés

Vőlegényemmel nyáron házasodunk és idővel szeretnénk babát is. Júniusban végzünk mindketten az egyetemen. Utána a legfontosabb, hogy a házat, amit a szüleimtől kapunk be tudjuk fejezni, berendezni és kibővíteni, hogy egy 4 tagú család is elférjen majd benne.

Amint végzek az egyetemmel megyek dolgozni, már most is dolgozom egy cégnél gyakornokként és ígéretet kaptam rá, hogyha végzek, akkor felvesznek teljes állásba.

Ha már mindkettőnknek biztos munkahelye lesz, lesz elegendő megtakarításunk, akkor nekikezdünk a próbálkozásnak. Viszont attól félek, hogy alig tudok valamit a terhesség "szabályairól", hogy akkor mit szabad és mit nem, mit kell csinálni olyankor. Aztán ha a babám megszületik, akkor is egy csomó dolog van, amit meg kell tanulni. (Pl. csak tegnap hallottam először a koszmóról

Hogyan tudnék felkészülni? Esetleg tudtok ajánlani jól összeszedett honlapokat vagy könyveket, amit érdemes lenne már most tanulmányoznom?

23/N

2013. nov. 10. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Bőven van időd felkészülni. Rengetek könyv újság internetes oldal van, olvasgass de ha nem idén szeretnétek a babát akkor ennyire nem kell felkészülni.
2013. nov. 10. 17:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Én már nagyon szeretnék most is, csak még a körülmények nem adottak hozzá. Érdekel a téma. :)
2013. nov. 10. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Én ezt az oldalt szoktam olvasgatni.

[link]

2013. nov. 10. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, arra van az orvos és a védőnő, hogy mindenről tájékoztassanak. A terhességnek alig-alig vannak "szabályai", mivel nem betegség, azzal a kevéssel meg gondolom, most is tisztában vagy (nem szabad dohányozni, alkoholizálni és túlzottan megerőltetni magad, ennyi.) Majd ha jön a baba, úgyis havonta vizsgálatokra fogsz járni, aztán amikor megsuületik, rendszeresen ki fog járni hozzátok a védőnő, meg neked is vinni kell a babát havonta vizsgálatra, ők majd mindig elmondják az aktuális tudnivalókat, hogy mikor mit ehet, mivel kezeld a koszmót meg hasonlók. A többi meg szerencsés esetben jön ösztönből, ezt tényleg felesleges túlságosan tudományosan felfogni.
2013. nov. 11. 12:30
 5/5 zabmester ***** válasza:

A terhesség során is, meg a baba születése után is meg fogsz kapni minden szükséges információt a védőnőtől, nőgyógyásztól, gyermekorvostól, ne aggódj :) Inkább abból szokott galiba lenni, hogy az ember túl sokféle infót hall/olvas össze-vissza, és a végén már fogalma sincs, melyiket higgye el.

Ha nagyon készülni szeretnél, szerezz be valami általános könyvet a terhesség és a babagondozás témájában, és azt olvasgasd, van néhány egész jó a boltokban. Nem olyanra gondolok, ami a szádba rágja, hogy egy bizonyos nézet szerint hogyan kell gyereket nevelni, hanem tényleg általánosságban ír a témáról, olyan dolgokat, hogy mire számíthatsz, mire figyelj, mi az, amin ne lepődj meg, vagy például leírja, hogy hogyan a legkényelmesebb fürdetéskor fogni a babát, milyen ruhákat célszerű beszerezni, stb.

Én legalább is szerettem az ilyen jellegű könyveket, olyanra nem volt szükségem, hogy xy szemlélete szerint hogyan kell a gyereket nevelni, van nekem saját szemléletem, de a praktikus, gondozási tanácsok jól jöttek :)

2013. nov. 11. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!