21 évesen érett lehetek a gyerekvállalásra?
21 éves vagyok, még egyetemre járok, de nagyon vágyom már egy babára. Sok babás oldalt olvasok, nézegetem a babás cuccokat vaterán és minden kisgyereknek utánafordulok az utcán. Gyakran álmodom szülésről vagy arról, hogy már kisbabám van vagy épp terhes vagyok. Ennyi idősen elég érett lennék már a babavállalásra lelkileg?
Húgom 9 évvel fiatalabb nálam, emlékszem, amikor született akkor sokat foglalkoztam vele, tehát láttam, hogy mit kell egy babával csinálni. Ennyi idősen lehetnék már felelősségteljes anya?
Persze az anyagi körülmények még nincsenek meg, 2014 tavaszán fejezem be az egyetemet, s akkor még kellene dolgoznom is szülés előtt. Párommal is akkor szeretnénk összeházasodni, ha befejeztem a sulit.
Mennyi ideig kell dolgoznom ahhoz, hogy a maximális összegű támogatást kapjam majd, ha terhes leszek/kisbabám van? Hallottam valami olyat, hogy annyi ideig jár gyes, amíg volt munkaviszonyom. Ez így van? Ezekkel az anyagiakkal annyira nem vagyok tisztában.
Köszi a válaszokat előre is!
21/L
Persze, szerintem simán érett vagy már most, annak alapján, amit írtál.
Mi amikor először akartunk babát, 19 éves volt a párom, de fél évig nem jött össze, úgyhogy hagytuk, 25 évesen szült.
Ki ilyenkor érik, ki olyankor.
A gyed maximálva van ha azt szeretnéd kapni akkor 200. ezer felett kell keresned és akkor lesz a gyed-ed 130 ezer körül.
"Hallottam valami olyat, hogy annyi ideig jár gyes, amíg volt munkaviszonyom. Ez így van? "
Részben, ha csak egy évet dolgozol szülés előtt akkor 186 napig jár a tgyás+ 1. évig a gyed. Így nem kettő évig csak 1,5 évig járna és utána csak a gyesre lennél jogosult 1.5 évig ami 40ezer forint csak.
Szia!
Nálunk annyiban volt más a helyzet,hogy rendes védekezés mellett teherbe estem 20 évesen amikor baromira nem akartam gyereket még.Főiskolás voltam ráadásul.De aztán megtartottuk,mert ez,volt az egyetlen megoldása a helyzetnek.
Előtte 15 éves koromtól diákmunkákat dolgoztam,és a legtöbbször az összes nyarat végig dolgoztam,de ez ugye nem számít Gyednél,így én csak Gyest kaptam ami alanyi jogon jár 3 évig kb 25ezerFt-ot kapsz kézhez.Párom dolgozott a suli mellett és én is egészen a szülésig,és csináltam mellette a sulit.
Aztán az utolsó évet úgy csináltuk,hogy párom dolgozott,én otthon voltam a babával mellette bejártam Zhzni,vizsgázni,és úgy dolgoztam,hogy Apukámnak besegítettem adminisztrációs és egyéb feladatokat megcsináltam neki ami sok időt vett igénybe és neki nem volt rá ideje. Aztán 16 hónapos volt a kisfiunk mikor ment a bölcsibe,amit nagyon imádott az első perctől fogva,én meg megcsináltam a gyakorlatot a sulihoz.Jelenleg még van pár vizsgám,aztán a kövi félévben nyelvvizsga,szakdoga,államvizsga.Jó szülőnek gondolom magunkat,sokat foglalkozunk a kisfiunkkal,egy kiegyensúlyozott,boldog,társaságkedvelő kis fickó,nagyon jó fej :) Az szülőséghez való érettség nem kortól függ egyátalán. Persze mi is azért elszoktunk menni kikapcsolódni vagy külön-külön vagy ha van lehetőség együtt,kisfiunk a nagyszüleit is imádja.Hallottam olyan 30on felüli anyáról aki azért,hogy bulizhasson folyton benyugtatózta,és altatózta a kisgyerekét,ennek az lett a következménye,hogy szegény fiú 30 éves létére is egy 6 éves szintjén van,vannak ilyen önző emberek sajnos.
Úgy tudom legalább 1,5 évet kell dolgozni a Gyedért,folyamatosan.Mi szeretnénk majd még 2-3 babát,de előbb végzem a sulival dolgozom,hogy legközelebb én is Gyedet kaphassak már. Nekem a baba születése után az első 3 hónap nem volt egy leányálom sajnos depressziós lettem,de aztán idővel elmúlt ebben sokat segített a párom,és ma már rajongom a kisfiamért,örülök,hogy akkor jött amikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!