Anyulák, várandosok, nektek voltak ilyen aggájaitok? Mindent tudtatok?
22hetes kismama vagyok,és egyre jobban tartok olyan dolgoktol hogy:
valoban létezik anyai ösztön?
Fogom tudni hogy épp mért sir és mit tehetek?
Hogyan öltöztessem hogy ne fázzon de ne legyen melege,fogom tudni mi jo neki?
Tartok a szoptatástol,hogy elbénázom, vagy nem fogom tudni hogyan kell.
Kislányokkal máshogy kell bánni?
Félek hogy az aggodalmam és a tapasztaltlanságom majd valahogy árt a babának.
Ez normális dolog vagy csak én parázok ilyenektöl?Annyira szeretnék jo anyuka lenni. De félek elrontok majd valamit.
Ez teljesen normális!
Ezekbe a dolgokba vagy idővel belejössz, megtapasztalod, vagy megérzed!
És igenis van anyai ösztön, majd meglátod!
Nem fogsz ártani a babának, nem extrém paráid vannak, hanem teljesen normálisak!
Nyugi :)
Igen, normális, én szerettem hasonló gondolkodású anyukákkal beszélgetni, tapasztalatot cserélni, Ez nagyon sokat segít. Anyukák, nagyik, idősebb ismerősök sok rossz dolgot mondanak, nem kell vele foglalkozni. :D
Van, amit megérzel, van amit nem jól, és kicsit elbénázod. :D De ezek természetesek. Nekünk már két gyerekünk van, és azért tényleg számít a rutin. :)
Sokszor a másodiknál sem tudtam miért sír pontosan. Végigzongoráztam a szokásos dolgokat: nem éhes, nem szomjas, nem fázik, nincs melege, nem kakis/pisis a pelus, nem fáj a hasa, és mégis sír... Ki tudja miért... :D
Jajj, azért jó ezen túl lenni. :)
szerintem senki sem tudja rögtön,hogy mit kell csinálni. az ember napról-napra megtanulja mit hogy kell csinálni. megtanulod a gyereked jelzéseit. és,biztos lesznek"bénázásaid" (ahogy mindenkinek voltak)
A szoptaásnál is kérhetsz segítséget-ehhez is kell pár nap mire az ember belejön.
és miért kéne máshogy bánni a kislányokkal..?
A sírás dolog az előszőr ijesztő lehet,-mert biztos lesz olyan amikor már minden okot végig ellenőríztél de még sem hagyja abba.ilyenkor lehet hasfájás,vagy fogzás is.
De bármi aggodalmad van,beszélhetsz a védőnővel,gyerekorvossal is. szóval:ne aggódj,ezen mindenki keresztűl megy..
Bizonytalansagokkal kuzdo anyukaknak en mindig azt mondom, hogy Te vagy az anyukaja,nalad jobban senki sem ismeri a babadat! :-) Minden menni fog!
A szoptatasban segitenek a csecsemos noverkek, a pelenkazas mar masodjara is profin fog menni, az oltozkodes is menni fog 1-2 nap utan. A vedono az elejen gyakran jar,minden kerdesben segiteni tud. A terhesseg vege fele haladva teljesen elmulnak ezek a ketelyek.
Én is igy gondolom hogy majd beletanul az ember. Csak néha sirni tudnék annyira eluralkodik rajtam ez a para...Aztán olvasgatok és lenyugszom.
Körülöttem csak kisfius anyukák vannak. Növérem ill barátnömnek is kisfia van és rengeteget vigyaztam rajuk ugyérzem velük egész jol boldogulok. És rettentően boldogok vagyunk hogy nekünk valoszinüleg (ha kibujik akkor a legbiztosabb) kislanyunk lesz. De azért elgondolkodtam hogy egy kislányt azért csak máshogy kell ellátni illetve nevelni vagy nem? Bár nem akarok különbséget tenni a nemek közt. Csak biztos más igényeik lehetnek. Pl azt olvastam hogy a kisfiuk vakmeröbbek ha elesnek n3 torpannak meg mig a kislanyok ovatosabbak és ragaszkodobbak. És ha nem jol kezeljük a nemükböl adodo szellemi különbségüket v tulajdonságukat akkor árthatunk az önbecsülésüknek. Na persze ez lehet butaság ezért is kérdeztem hogy mashogy kell e banni velük...
Alig várom ezeket az akadályokat és megoldando feladatokat de néha megijjesztenek.
Jaj most látom elírtam a kérdés első szavát! Bocsi!
*ANYUKÁK
Nem csak azt írtad el, hanem az aggályt is. ;)
Egyébként teljesen normális. Nem mindenkinek adatik az meg, hogy olyan környezetben nevelkedjen (pl.: kistestvérekkel körülvéve) vagy olyan helyen dolgozzon (bölcsi, óvoda, egészségügy...stb.), hogy már azelőtt erőlködés nélkül mindent tudjon a gyereknevelésről, hogy a sajátja megszületne.
Olvass kismamablogokat, vagy vegyél ki a könyvtárból egy-két gyereknevelési könyvet és tanulj!
Így nem érzed majd magad annyira elveszettnek.
Aranyosak vagytok,ment a pacsi mindenkinek.
Remélem igazatok lesz és minden jol alakul majd. Tudom hogy nem válik az ember egyik pillanatrol a másikra szuperanyuvá de néha jo lenne.
Az tuti hogy helyesírásra az apja tanítja majd :)
Nagyon remélem hogy valoban nagy segitség lesz a védőnőm ,mert idáig még színét se láttam. A gondozáson mindig helyettesítették. Azt se tudom hogy néz ki.
A nővérek meg tuti tudják a dolgukat de gondolom nekem kell majd segitséget kérni és nem alapbol magyarázzák mit hogyan kell.
Mért nem jutott még eszembe a könyvtár....???
Bocsi biztos van még rengeteg elírás. Pff..ez sose ment. Pedig igyekeztem.
Kösszi a sok tippet és kedves szót,tapasztalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!