Másképp hívjátok a párotokat/férjeteket mióta várandósok vagytok, most hogy apuka lesz? (apa, apácska stb? )
Én nem tudom még Apának, Apácskának hívni és nem tudom hogy akarom-e majd egyáltalán így hívni. Nekem ő a Szivecske, a Mackó. Csak olyan sok kérdésnél olvasom itt hogy így írják a kérdezők/válaszadók hogy mondtam Apának stb... Olyan furi érzéseim vannak ettől, mintha ezek után már csak a gyerekem apja lesz majd és nem az Én szerelmem... mintha irigy lennék a gyerekemmel szemben vagy nem is tudom. Vagy csak félek hogy elmúlik a szerelmi kapcsolatunk azzal hogy elkezdem Apának hívni... Tiszta hülye vagyok...
30hkm
Jaaaj nem. 3 gyerekünk van és elnézést azoktól akiknél ez így alakult, de én nem bírom APÁNAK szólítani a férjem mert ő NEM AZ apám...(hálistennek:))) ő a férjem a párom a szerelmem max. illetve a nevét becézgetem.
Csak akkor hívom apának ha a gyerekeknek mondom hogy szólj apának vagy hívd ide apát stb. (hiszen számukra ő apa és nem xy (a keresztneve) )
Így kérdésre válaszolva volt már hogy apát írtam de akkor is csak ha a kérdés megkívánta tehát egyszerűbb volt úgy fogalmaznom mint körbeírnom hogy rá gondolok.
Amikor várandós voltam nem hívtam Apának,amikor újszülött volt a lányunk akkor sem.Aztán amikor egyre több mindent nézett,érdeklődött,mászott akkor kezdtem el Apának hívni,úgy ragadt meg,hogy a picinek egyre többször mondtam,hogy nézd ott van Apa,vagy most Apa csinálja a fürdővizedet,vagy most átadlak Apának,mert Anya megcsinálja a pépedet stb.
Persze nemcsak Apának hívom,megmaradtak a régi becenevek is,de sokszor van,hogy "Apa,gyere gyorsan!":D
1 éves a lányunk.
Mi elhatároztuk hogy nem fogjuk egymást apának/anyának hívni, mert ismerek olyan 60 éveseket, ahol a férfi még mindig azt mondja (felnőtt gyerekeik vannak), hogy, "na anya gyere ide!", és ez valahogy nem volt túl vonzó.
Viszont új beceneveink lettek egymás számára, azokat nagyon szeretjük. (A férjem néha az anyját meg a húgát is így szólítja meg, sőt már arra is volt példa, hogy a lányát így akarta megszólítani, amikor fáradt volt... :D)
Én ugyanúgy kicsim-ezem, vagy ahogy szoktam.
Akkor szoktam csak apázni, mikor ott a pici, és úgy mintha ketten, vagy az ő nevébe szólnánk/szólnék neki, pl.
"Gyere apa, nézd meg, kibújt az első fogam"... :-) vagy
"Apa, vigyázz rám míg anya kimegy nekem teáért" :-)
Én akkor hívom Apának, ha a gyerek is jelen van. Ha kettesben vagyunk, akkor mindig a keresztnevén. Nem tudatos, egyszerűen így alakult. Ő viszont mindig a keresztnevemen szólít engem.
Én nem érzem, hogy a megszólítás bármit is befolyásolna a kettőnk kapcsolatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!