Másképp hívjátok a párotokat/férjeteket mióta várandósok vagytok, most hogy apuka lesz? (apa, apácska stb? )
Én nem tudom még Apának, Apácskának hívni és nem tudom hogy akarom-e majd egyáltalán így hívni. Nekem ő a Szivecske, a Mackó. Csak olyan sok kérdésnél olvasom itt hogy így írják a kérdezők/válaszadók hogy mondtam Apának stb... Olyan furi érzéseim vannak ettől, mintha ezek után már csak a gyerekem apja lesz majd és nem az Én szerelmem... mintha irigy lennék a gyerekemmel szemben vagy nem is tudom. Vagy csak félek hogy elmúlik a szerelmi kapcsolatunk azzal hogy elkezdem Apának hívni... Tiszta hülye vagyok...
30hkm
A kereszt nevünkön szólítjuk egymást, de ha a gyereknek mondom, akkor azt mondom neki, menj Apához, vagy Apától kérd....
Na most a gyerek 3 éves koráig a keresztnevünkön szólított:)))
Utánna lettem csak én Anya, az apja meg Apa.
Addig azt mondta Szilvi szomjas vagyok, Szilvi hozd ide a bilit....
Mi néha szólítjuk egymást anyának meg apának de nálunk ezt ő kezdte el.Valamikor szívem,drágám vagy a keresztnevén hívjuk egymást.Szerintem ez nem gáz az sokkal cikibb, mikor majd meg lesz a gyerekünk és nem azt mondja neki, hogy apa hanem a keresztnevén szól neki...
8hkm
Kedves utolsó!
Attól hogy én nem hívom a férjemet "apának", attól a gyerek még megtanulja őt apának hívni!
Maximum amikor tanulja, lehet átmeneti zavar, de annak is gyorsan vége.
Köszönöm a válaszokat!
A gyerek elött én is Apának fogom hívni, vagyis így tervezem, de nem akarom hogy ez kettőnk között is ránkragadjon.
Sosem értettem azt az indokot, hogy azért kell egymást apázni-anyázni, mert kulonben jaj a gyerek csak a keresztneveket tanulja meg.
Ennyi erővel a szüleimet és a párom szüleit is mamáznom és papáznom kellene? :)
Érdekes, hogy mi a keresztnevünkön hívjuk egymást es számunkra a szüleink az anya-apa, de a gyerekeink sosem hívtak minket a nevünkön, a nagyszülők pedig a mama-papa.
Szóval nyugi, nem hülyék a gyerekek :)
Ja és nekem is tök fura lenne apukámon kivül egy másik férfit apázni.
Ha a gyerekeknek beszélek róla, akkor persze apának hivom, na de az az ő apjukra utal, nem az enyémre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!