Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másképp hívjátok a párotokat/f...

Másképp hívjátok a párotokat/férjeteket mióta várandósok vagytok, most hogy apuka lesz? (apa, apácska stb? )

Figyelt kérdés

Én nem tudom még Apának, Apácskának hívni és nem tudom hogy akarom-e majd egyáltalán így hívni. Nekem ő a Szivecske, a Mackó. Csak olyan sok kérdésnél olvasom itt hogy így írják a kérdezők/válaszadók hogy mondtam Apának stb... Olyan furi érzéseim vannak ettől, mintha ezek után már csak a gyerekem apja lesz majd és nem az Én szerelmem... mintha irigy lennék a gyerekemmel szemben vagy nem is tudom. Vagy csak félek hogy elmúlik a szerelmi kapcsolatunk azzal hogy elkezdem Apának hívni... Tiszta hülye vagyok...

30hkm

2013. jan. 25. 14:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

A kereszt nevünkön szólítjuk egymást, de ha a gyereknek mondom, akkor azt mondom neki, menj Apához, vagy Apától kérd....

Na most a gyerek 3 éves koráig a keresztnevünkön szólított:)))

Utánna lettem csak én Anya, az apja meg Apa.

Addig azt mondta Szilvi szomjas vagyok, Szilvi hozd ide a bilit....

2013. jan. 25. 14:53
 12/20 kabymaci ***** válasza:
75%

Mi néha szólítjuk egymást anyának meg apának de nálunk ezt ő kezdte el.Valamikor szívem,drágám vagy a keresztnevén hívjuk egymást.Szerintem ez nem gáz az sokkal cikibb, mikor majd meg lesz a gyerekünk és nem azt mondja neki, hogy apa hanem a keresztnevén szól neki...

8hkm

2013. jan. 25. 14:54
 13/20 krisztivan ***** válasza:
100%
Ha a gyerekkel kapcsolatos a dolog akkor apának hívom,ha nem akkor szerelmemnek:-))
2013. jan. 25. 14:59
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

Kedves utolsó!

Attól hogy én nem hívom a férjemet "apának", attól a gyerek még megtanulja őt apának hívni!

Maximum amikor tanulja, lehet átmeneti zavar, de annak is gyorsan vége.

2013. jan. 25. 15:00
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A gyerek elött én is Apának fogom hívni, vagyis így tervezem, de nem akarom hogy ez kettőnk között is ránkragadjon.

2013. jan. 25. 15:30
 16/20 anonim ***** válasza:
A párom Kismaminak,én pedig Kispapinak szólitottam őt a pozitiv teszt után,de abba is maradt,mindig becézzük egymást.Ritkán szoktam neki mondani,hogy ,,Himihumi Apuci,,-ez is egy közös emlék miatt,illetve mert óriásian boldog hogy Apa lesz,és jó érzéssel tölti el,ha néha megemlitem neki olykor olykor :D Olyan aranyos közben,de a kapcsolatunkat nem rontja,hisz attól megmarad az Édes Egyetlenem,stb :D
2013. jan. 25. 16:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Uhhh, dehogy! Nemsokára két éves a kislányom, a páromat általában bébinek, édesnek, szívemnek, macikámnak hívom :-D Ha valakinek mesélek róla, akkor úgy említem , hogy a "párom". Nem úgy, hogy "apa". Nekem nagyon fura, amikor valaki így hívja a gyereke apját, őszintén szólva megmosolyogtató.
2013. jan. 25. 17:06
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem azt az indokot, hogy azért kell egymást apázni-anyázni, mert kulonben jaj a gyerek csak a keresztneveket tanulja meg.

Ennyi erővel a szüleimet és a párom szüleit is mamáznom és papáznom kellene? :)

Érdekes, hogy mi a keresztnevünkön hívjuk egymást es számunkra a szüleink az anya-apa, de a gyerekeink sosem hívtak minket a nevünkön, a nagyszülők pedig a mama-papa.

Szóval nyugi, nem hülyék a gyerekek :)

2013. jan. 25. 17:45
 19/20 anonim ***** válasza:

Ja és nekem is tök fura lenne apukámon kivül egy másik férfit apázni.

Ha a gyerekeknek beszélek róla, akkor persze apának hivom, na de az az ő apjukra utal, nem az enyémre :)

2013. jan. 25. 17:49
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Míg terhes voltam nem hívtam Apának, de mióta megszületett a fiam, nem is hívtam szerintem a keresztnevén. Automatikusan jön, hogy Apa.
2013. jan. 25. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!