Apaságival kapcsolatban mi az ügymenet? Kicsit problémás a helyzet: papíron még férjnel voltam mikor fogant a baba, de az új párom az apuka, szeretnénk ha az ő nevére kerülne.
Figyelt kérdés
Mi van ha szülésig nincs új házassági anyakönyvi kivonat, akkor hogy zajlik a dolog?2013. jan. 20. 12:05
1/15 anonim válasza:
Mivel nem telt el pontosan nem tudom hány hónap a fogantatás és a válás között így automatikusan a volt férjed nevére kerül a gyerek szüléskor. Majd utána kérvényezni kell, hogy mondjon le róla és az apa nevére kerülhet.
2/15 anonim válasza:
Ez így igaz, nálunk is ez lett volna, mivel a volt férjem még rá is tett egy lapáttal januárra voltam kiírva augusztusban lett volna a tárgyalás, de nem jött el, utána novemberben végre bírói felszólításra megjelent, de közölte Ő aztán nem ír alá semmit majd marad a nevén a gyerek, na már csak ez kellett volna DNS meg mindenféle....így mi decemberben összeházasodtunk. Ezért probléma nélkül a valódi apuka nevére anyakönyvezték a gyereket. Szerintem sokkal jobban jártok, ha összeházasodtok. Utána akár évekig is tarthat mire átírják a nevét.
3/15 anonim válasza:
Igen sajnos ez így van,a vállás utá 300 napnak kell eltelnie a Születéséig akkor már nem az ö nevére kerül de ha nem telik el akkor igen,én is ebben a cipőben voltam,de meghaladtuk vagy 20 nappal szerencsénkre,és nem kell uj házassági anyakönyvi kivonat,elég egy sima apasági nyilatkozat,nálunk a jegyzö csinálta,kb.20 perc volt az egész!!! Ezt kell vinni a korházba is. Sajnos elég sz.... törvény,olyan hihetetlen...
4/15 anonim válasza:
Ha a szülés a válás után 180 napon belül történik akkor a volt férj nevére kerül a baba . Egy módja van ezt kivédeni , ha a válás után ti összeházasodtok .
5/15 anonim válasza:
utolsó vagyok
májusban váltam , júniusban összeházasodtunk és rá 2 hétre szültem .
6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezeket már nagyjából tudtam. A kérdés most, hogy ha nincs házasság a szülésig, volt férjem nevére kerül, akkor UTÁNA mi a teendő, ügymenet? Hol mikor mit kell beadni?
2013. jan. 25. 12:57
7/15 anonim válasza:
Az anykönyvvezetőhöz kell fordulni, és ő elmondja, hogy onnan hogyan tovább
8/15 A kérdező kommentje:
De azanyakönyvezetővel csak a kórházban talizok szülés után. Honnan tudhatom meg már most h mi hogy lenne, HA nem lesz esküvő?
2013. jan. 27. 19:59
9/15 anonim válasza:
Az anyakönyvvezetőnek is van telefonszáma, és munkaidőben fel tudod hívni
10/15 anonim válasza:
Szülés után a volt férjed nevére kerül a gyerek. Utána az ex lemond róla, az apuka pedig a nevére veszi. Ha nem mond le róla önként, akkor dns vizsgálat, és utána. Eltart egy ideig, és azt hiszem fizetni is kell illetéket, de ez nem tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!