Gyerek pénzügyekre nevelése. Hogy érhetném el hogy ők is tudjanak bánni a pénzzel majd?
Elég jól bánok a pénzzel, a feleségem nem annyira, de azért kordában lehet tartani. A kérdésem hogy hogy neveljük úgy a gyerekeinket, hogy kamasz koruktól kezdve életük végéig ők is jól bánjanak a pénzzel? Csak a szokásos, hogy az anyagi lehetőségeiken belül éljenek, ne költsenek túl sokat felesleges dolgokra, tudják hogy mikor kell spórolniuk ha kell, ne adósítsák el magukat, tervezzenek előre akár évtizedekre (lakásra, házra, gyerek taníttatására, kocsira, nyaralásra, nyugdíjra spórolni).
Kell hozzá valamilyen külön erőfeszítés vagy csak lássák, hogy a szüleik is jól bánnak vele?
Még kicsik, de jobb előre gondolkodni.
Szerintem ezt nem lehet igazán megtanítani.
Persze az alma nem esik messze a fájától, de azért elgurulhat messzire.
Pl anyukámékra csak kölcsönmentes spórolos de mindenük megvan emberekként emlékszem. Kemény munka és sok spórlás, csáládiház autó... Na a tesóm meg pont az a nagy költekezös ember. Képes Volt fiatalként is a trabijába egy mérgedrága ülést venni, de most is iszonyat dolgokra képes szorni a pénzt.
Èn azért már nem vagyok annyira spóroloós mint szüleim, de azért képes vagyok rá, nekünk sincsenek hitelek, és mindenünk megvan.
Szerintem ami fontos, hogy a gyerek ne csak úgy kapjon valamit. Mindig legyen a kapni egy eseményhez kötve, szülinap, húsvét, karácsony, iskola kezdés, ovodakezdés stb..
Pl tegnap voltam egy gyerekruha bazáron és 500Ft-t egy nagy zacsko gyönygyfüzöt vettem lányomnak. Havi össz bevételünk 800.000Ft, vagy is az újra is jutna. Elraktam a lányomnak karácsonyra, nem mutattam meg neki. Már meg van a lego vasút is nekik, ebay-en szereztük fele árért, pedig az újra is meglenne a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!