Másnak is visszatetsző, ha egy nő 35 éves kora után vállal gyereket?
Biológiailag lehetséges, de nem tartom jónak, ha 40 évesen valaki nagymama. Már nem abban a korban élünk, amikor a faluban a 18 éves lányt kibeszélték, ha nem volt még férjnél. Éppen ezért sokkal hamarabb "használódtak" el, öregedtek meg az asszonyok, mint manapság.
A magasabb életszínvonal, iskolai végzettség, egzisztencia megteremtése miatt eleve kitolódik a gyermekvállalás ideje is, és szerintem sokkal nagyobb felelősséggel vállalnak gyermeket éppen ezért a nők.
Az én anyukám 44 évesen nagymama. Az anyósom 41 évesen lett nagymama. Bocs, hogy ilyen bunkóságot írok, de ez van:a gyerekvállalás ideje kitolódott, a halálozás ideje meg korábban van, ha te 35 évesen szülsz, és a gyereked is 35 évesen szül, kicsi az esélye, hogy megéld az unokádat. én szeretnék unokát.
engem nem érdekel, hogy ki mikor szül, csak az a szomorú nekem, hogy 40 éves anyukák beszólnak, hogy "ez is a semmibe szült" vagy " a kis k.... biztos gazdag férfinak szült gyereket"(pedig nem, de van saját lakásunk, autónk) és még sorolhatnáma beszólásokat. miattam 100 évesen is szülhettek, csak engem hagyjatok békén.
Fiamat 28 , lányomat 37 évesen szültem.
Senkinek semmi köze hozzá.
Lehetsz "öreg" 40é vesen és "fiatal2 0 évesen.
Egynémely nő 40-50 körül olyan mit egy bányarém, amiről csak ő tehet(úygoltözkodok, nem ad magára) 63 éves anyám meg tök fiatalos.
Nem olvastam az előzményeket. Csak a te kérdésed. :)
Én ma voltam 12. heti uh-on. Én voltam az egyetlen huszonéves. Olyan furcsa volt. Nem az, h mindenki 35 körüli, hanem az, hogy senki nem 22-26 közötti. Én annak örülök, h a bébimnek él egy ükkpapája, és 2 dédnagymamája, 1 dédnagypapája, és van két nagymamája, és egy nagypapája. (Anyu barátjával együtt abból is van 2.)Bárcsak nekem is így lett volna! Én nagyon szerettem volna ismernia dédiket, de anya engem 33 évesen szült, így ez nekem kimaradt. Nem bántom azt akinek első a karrier, lakás, kocsi stb. Csak valamit várni mindig lehet.. (És sajnálom azt is, hogy így fogynak a magyarok. :S) De mindenki maga tudja, h mikor jött el az ideje.
Aki ezt írta: Válasz Szerintem sokkal inkább elítélendő, ha valaki huszonévesen nulla anyagi háttérrel vagy bizonytalan kapcsolatban szül.
Neki szeretném elmondani, hogy szerintem 22 éves várandósként, azért mert nincs saját lakásom az nem elítélendő, h nem öltem meg a gyerekem. És ha látnád mennyire imádjuk és várjuk nem mondanád ezt. Sajnálom, magamra vettem :S És mi a párommal tizenéves korunk óta önállóan élünk, nem a szülők nyakán huszonévesen is. (az az elítélendő, szerintem-bár ez más téma) Nagy karrier talán soha nem vár ránk, mert a mi szüleink nem tudtak vagy nem akartak drága iskolákat fizetni, de annyi pénzünk van amennyi elég, úgy érzem; nem nélkülözünk.
Aki ezt írta:40 éves nagymama furcsa? Számolj! :P
A párom 23 éves, anyukája 40. ( a legfiatalabb tesója 9) Így 40 évesen lesz nagyi, arról mi gondoskodtunk. :D:D
Éééés, én nem mondtam véleményt, csak azt írtam furcsa volt, h nem voltak huszonévesek. Se többet, se kevesebbet. Ezzel nem bántottam őket. Anyut se bántottam soha. Neki az első házasságából nem született gyereke, csak a másodikból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!