Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is visszatetsző, ha...

Másnak is visszatetsző, ha egy nő 35 éves kora után vállal gyereket?

Figyelt kérdés
Nem vitának szánom a kérdést, de szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mikor érik meg az anyaságra... no de hogy 35 éves korára vagy később? Nem számolják az éveket? Meg milyen az, ha folyton nagyinak nézik majd?
2009. nov. 12. 15:37
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
ne általánosítsunk már! van aki 22 évesen szül, és kevésből, de szerényen meg tudnak élni. 35 éves kor után első gyereket bevállalni szerintem akkor is kicsit "késő"!
2009. nov. 12. 16:17
 12/42 anonim ***** válasza:
71%

Várjuk meg, hogy neked hány évesen lesz gyereked.

Nagyon el tudnak repülni az évek, főleg ha az ember talál egy jó munkahelyet magának. Ha mondjuk nem 8 általánossal rendelkezik az illető, dolgozik pár évet, megtalálja a társát, gyorsan elrepülnek a 20-as évek.

Én 35 vagyok, most várjuk az első babánkat, van hova szülnöm és nem utolsó sorban van kinek. Engem még 30-nak sem szoktak nézni. Jól kell tartania magát az embernek, ennyi, de ehhez kell az az egzisztencia, amit talán fiatalabban nem lehet megteremteni (hacsak nem házasodik az ember jól).

Sokkal jobban odafigyelnek egy 35 feletti nőre a terhessége idején, ezért ha probléma van a magzattal nagyobb valószínűséggel derül ki, mint a 35 év alattiaknál.

2009. nov. 12. 16:58
 13/42 anonim ***** válasza:
73%

Tudod, kedves kérdező, nagyon meglepődnél, ha a játszótéren egyik másik anyukától megkérdeznéd az életkorát... Kiderülne, hogy 28-30 évesnek kinéző, csinos, fitt, vagány csajok valójában egy tizessel többek. Tehát egyáltalán nem ciki, és visszatetsző, és egyáltalán nem nézik őket nagyinak...

Viszont az ilyesfajta sekélyes gondolkodás, amit a kérdésed is képvisel, nagyon szánalmas. Sajnálom a (leendő) gyerekedet, mert mindig csak a külvilág fog foglalkoztatni, és az, hogy mások mit gondolnak.

2009. nov. 12. 17:24
 14/42 anonim ***** válasza:
38%

Márpedig nagyinak nézik az idős anyákat, papinak az idős apákat.

Mi az oviban és a suliban nagyon sokszor elgondolkozunk, hogy kije is az az ember a gyereknek?

Vannak persze a másik végletből is, mikor nagy testvérnek lehet hinni a szülőt :)

Én összességében nem vagyok híve a túl késői gyermekvállalásnak, több szempontból sem, de felőlem mindenki azt csinál, amit akar.

Nekem és a gyerekeimnek úgy jó, ahogy van, más nem számít, az az ő dolguk.

Hogy esetleg összesúgunk valaki háta mögött a szülői értekezlet után, hogy "jé, azt hittem, hogy a nagymamája"? Az csak egy dolog :DDD

2009. nov. 12. 18:06
 15/42 anonim ***** válasza:
76%
Azért ott már baj van, ha a 35-40 éves anyukát valaki nagymamának nézi :)
2009. nov. 12. 18:08
 16/42 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát ha belegondolunk,hogy megyek szülőire és körülöttem csak 10 éven felüli anyukák lesznek....Érdekes,de nem nekik lesz kellemetlen hanem nekem,mivel a mostanában 30 felett szülnek a nők,én meg még fiatal vagyok,és akkor is az leszek :) Ritka lesz velem egykorú anyukával találkozni,mint ahogy most se nagyon látok!

Én is terveztem a jövőmet,vállalkozást akartam csinálni,vagy vezető beosztásban dolgozni,csak közben megismertem a páromat aki nagyon család centrikus volt és mivel szeretet volna babát,hát hagytam a karriert a fenébe és most itthon élvezem az anyaság örömeit a 10 hónapos kisfiammal,és még tervbe van 2 gyerek!

2009. nov. 12. 18:30
 17/42 A kérdező kommentje:
jó, rendben. Aki szeretne várjon 35 éves koráig legalább. Aztán a genetikai rendellenességek miatt kérjen abortuszt. Az humánusabb.
2009. nov. 12. 18:31
 18/42 anonim ***** válasza:
77%

Te mekkora tapló vagy, Kedves Kérdező.

Ha anyukád fiatalon szült téged, akkor már rá is cáfoltál az elméletedre: fiatal szülőnek is lehet degenerált gyereke.

2009. nov. 12. 19:28
 19/42 A kérdező kommentje:
te meg nagyon kulturált, kedves válaszoló...:(
2009. nov. 12. 19:41
 20/42 anonim ***** válasza:
65%
19:28! Egyetértek veled!!
2009. nov. 12. 20:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!