Szülők, ti csináltattatok valaha hiv tesztet?
Igen, ha véadó vagy automatikusan nézik, de csak akkor értesítenek, ha baj van. Konkrét vérképet nem fognak neked kiküldeni. Nem tudom, miért gondolja valaki, valakik, hogy itthon automatikusan szűrik a HIV-et terhesség alatt. NEM!!! Csak tudom már, milyen értékek, fogalmak vannak a vérképemen. Ez biztos nincsen rajta! Babákat sem szűrik automatikusan itthon. Ennek is utánanéztem. Évente nagyon minimális baba születik HIV+ként, ez azt jelenti, hogy 1-2 baba. Egész egyszerűen nincs arra keret, kapacitás, hogy az összes született baba vérét küldjék erre a célra a László kórházba, ahol ezt a szűrést végzik itthon. NINCS!!! Csakis, kizárólag, ha Te kéred, vagy őssejtet akarsz levetetni, ahhoz kérik.
Én is el tudtam menni úgy, hogy már volt egy gyerekem, plusz terhes voltam. 12-13 hetes, mikor elmentem egy anonim szűrésre, mert sajnos nekem olyan előéletem volt, hogy kétségeim voltak, de Hála Istennek negatív lett. Többet meg nem kell már mennem, mert monogám kapcsolatban élek. Nem csalom a férjem, Ő sem csal engem. Nagyon sokáig féltem, attól, hogy mi van, ha mégis HIV hordozó vagyok, akkor esetleg a gyerekem is az stb... Évekig éltem ezzel a kétséggel. Hidd el! Nagyon kevés az esélye, hogy pozitív eredményt kapsz, de, ha őrlődsz, akkor nagyon megéri elmenni. Nem tudom milyen megyében élsz, de, ha bánt, hogy nyilvánosan be kell menned az ÁNTSZ-be, akkor keress rá, hogy a megyében, hol van anonim szűrés. Nekem megváltozott az életem, mikor megkaptam a negatív eredményt.
Véradáshoz is szűrik!
Menj el oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!