Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, ti csináltattatok...

Szülők, ti csináltattatok valaha hiv tesztet?

Figyelt kérdés
2013. okt. 16. 19:05
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem, hogy Magyarországon ne szűrnék automatikusan, hisz az orvosok, ápolók érdeke is, hogy egy esetleges veszélyről tudjanak. Jó lenne ha idetévedne valaki, aki érdemben tudna hozzászólni a témához. És szerintem a babákat is tuti vizsgálják.
2013. okt. 16. 21:39
 22/34 anonim ***** válasza:
szifiliszt néznek Mo-n is, ez a wassermann-teszt, az első vérvétellel ellenőrzik
2013. okt. 16. 21:47
 23/34 anonim ***** válasza:
Nekem megnézték terhesség alatt, én is itt szültem.
2013. okt. 16. 21:56
 24/34 A kérdező kommentje:
és hogy van rajta a papírodon?
2013. okt. 16. 22:00
 25/34 Vilcsianyuja ***** válasza:
Én anyatejadó voltam, és többek közt kötelezően (és ingyenesen) elküldtek az ÁNTSZ-be HIV-szűrésre, hogy az lehessek. De ha önként mész, miért kellene azzal foglalkoznod, hogy majd biztos riherongynak néznek? Ne ezzel foglalkozz. Vagy beszéld meg a pároddal, menjen el ő. Egyébként tényleg nem tudom, honnan származik az info, hogy Magyarországon szűrik a HIV-et terhesség alatt, mert nem szűrik. Valóban, a szifiliszt és a hepatitist szűrik csak. Talán egyedül az önkéntes véradók vérét szűrhetik automatikusan HIV-re, aminek az eredményéről nem feltétlenül értesülnek, de amúgy nincs joga senkinek csak úgy HIV-re tesztelgetni bárki vérét úgy, hogy az illető nem tud róla.
2013. okt. 16. 22:43
 26/34 anonim ***** válasza:
Mi adtunk le egyszer egyetemista korunkban vérplazmát, de kellett nekik egy kis kóstoló a vérünkből, hogy adható-e annak akinek kell. Gondolom leellenőrizték erre is, mert visszahívtak, hogy adhatunk le plazmát. Nem hiszem, hogy kockáztatnák a fertőzést...
2013. okt. 16. 22:47
 27/34 anonim ***** válasza:
Menj el vért adni.Ott mindent szűrnek és ha van valami értesítenek.
2013. okt. 17. 07:00
 28/34 anonim ***** válasza:

Igen, ha véadó vagy automatikusan nézik, de csak akkor értesítenek, ha baj van. Konkrét vérképet nem fognak neked kiküldeni. Nem tudom, miért gondolja valaki, valakik, hogy itthon automatikusan szűrik a HIV-et terhesség alatt. NEM!!! Csak tudom már, milyen értékek, fogalmak vannak a vérképemen. Ez biztos nincsen rajta! Babákat sem szűrik automatikusan itthon. Ennek is utánanéztem. Évente nagyon minimális baba születik HIV+ként, ez azt jelenti, hogy 1-2 baba. Egész egyszerűen nincs arra keret, kapacitás, hogy az összes született baba vérét küldjék erre a célra a László kórházba, ahol ezt a szűrést végzik itthon. NINCS!!! Csakis, kizárólag, ha Te kéred, vagy őssejtet akarsz levetetni, ahhoz kérik.

Én is el tudtam menni úgy, hogy már volt egy gyerekem, plusz terhes voltam. 12-13 hetes, mikor elmentem egy anonim szűrésre, mert sajnos nekem olyan előéletem volt, hogy kétségeim voltak, de Hála Istennek negatív lett. Többet meg nem kell már mennem, mert monogám kapcsolatban élek. Nem csalom a férjem, Ő sem csal engem. Nagyon sokáig féltem, attól, hogy mi van, ha mégis HIV hordozó vagyok, akkor esetleg a gyerekem is az stb... Évekig éltem ezzel a kétséggel. Hidd el! Nagyon kevés az esélye, hogy pozitív eredményt kapsz, de, ha őrlődsz, akkor nagyon megéri elmenni. Nem tudom milyen megyében élsz, de, ha bánt, hogy nyilvánosan be kell menned az ÁNTSZ-be, akkor keress rá, hogy a megyében, hol van anonim szűrés. Nekem megváltozott az életem, mikor megkaptam a negatív eredményt.

2013. okt. 17. 08:42
 29/34 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy Magyarország az egyik legkevésbé fertőzött ország. Nagyon minimáls a HIV hordozók száma, abból is nagy százalékban a melegek vezetnek. Sokat olvastam a témában, nem butaságokat írok. Időnként a híradóban van ezzel kapcsolatban téma, hogy a fiatalok között geyre jobban terjed. Ezt inkább félemlítésnek teszik bele...De tény, hogy félteném a tini gyerekemet. Amúgy, ha valakinek van néhány meggondolatlan nemi kapcsolata védekezés nélkül, mint ahogy sajnos nekem is volt hajadonon, fiatalon, a HIV-re a legkevesebb az esély. Sokkal inkább van esélye számos veszélyes nemi betegségnek, mint bakteriális fertőzések, chlamydia, gomba, hepatitis, nemi herpesz és még sorolhatnám, ezek is eléggé meg tudják keseríteni az ember életét.
2013. okt. 17. 08:47
 30/34 anonim ***** válasza:

Véradáshoz is szűrik!

Menj el oda.

2013. okt. 17. 08:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!