Az ilyen maximalista anyukák leállnak a kritizálással valaha?
Sose volt elég jó, se amit csináltam, se ahogy kinéztem stb.
Már azt is elég nehezen viselte, mikor önállósodtam és elköltöztem otthonról és magam döntöttem el dolgokat, pl. hogy milyenre vágatom a hajam stb.
Mióta meg férjhez mentem, ha kritizál, meg megjegyzéseket tesz és mondom, hogy nekünk jó, a férjemnek jó, mi elégedettek vagyunk, akkor azzal jön, mert a férjem se elég jó, mert hogy én elég jó vagyok neki, ahogy vagyok, ahelyett, hogy segítene rajtam és motiválna engem. De ezt képes ilyen dolgokra is előadni, hogy jobban barnulni kéne, milyen szabású nadrágot kéne felvenni stb.
SOHA!!!!!! Meg kell tanulnod elengedni a füled mellett a megjegyzéseit! Az ilyen anyák általában saját magukkal elégedetlenek és azt vetitik ki a gyerekre. Tudom, az enyém is ilyen. a mai napig megmondaná, hogy mit vegyek fel, milyenre vágassam a hajam és mikor mit csináljak, pedig 32 éves 2 gyerekes családanya vagyok. Múltkor pl megkaptam, hogy fessem magam itthon (soha, de soha nem festettem ki magam se munkába se sehová - kivéve néhány jeles rendezvényt, ami megkövetelte), meg legyek szexi, mert ha állandóan melegitőben vagyok, akkor a Férjem el fog hagyni. És nem fogja fel, ha a Férjem azért hagy el, mert nem festem magam, akkor ott nem ez volt a probléma. Amúgy szuper a házasságunk, csak Drága Anyám a fejébe vette, hogy igénytelen vagyok (pedig nem) és ezért el fognak hagyni! - de én ezeken már csak nevetek, nem foglalkozok vele.
Ne foglalkozz vele! Lépj túl rajta! Nekem pszichológus segitségével sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!