Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az ilyen maximalista anyukák...

Az ilyen maximalista anyukák leállnak a kritizálással valaha?

Figyelt kérdés

Sose volt elég jó, se amit csináltam, se ahogy kinéztem stb.

Már azt is elég nehezen viselte, mikor önállósodtam és elköltöztem otthonról és magam döntöttem el dolgokat, pl. hogy milyenre vágatom a hajam stb.

Mióta meg férjhez mentem, ha kritizál, meg megjegyzéseket tesz és mondom, hogy nekünk jó, a férjemnek jó, mi elégedettek vagyunk, akkor azzal jön, mert a férjem se elég jó, mert hogy én elég jó vagyok neki, ahogy vagyok, ahelyett, hogy segítene rajtam és motiválna engem. De ezt képes ilyen dolgokra is előadni, hogy jobban barnulni kéne, milyen szabású nadrágot kéne felvenni stb.

2013. máj. 8. 16:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Én ezt nem maximalistának nevezném...
2013. máj. 8. 16:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

SOHA!!!!!! Meg kell tanulnod elengedni a füled mellett a megjegyzéseit! Az ilyen anyák általában saját magukkal elégedetlenek és azt vetitik ki a gyerekre. Tudom, az enyém is ilyen. a mai napig megmondaná, hogy mit vegyek fel, milyenre vágassam a hajam és mikor mit csináljak, pedig 32 éves 2 gyerekes családanya vagyok. Múltkor pl megkaptam, hogy fessem magam itthon (soha, de soha nem festettem ki magam se munkába se sehová - kivéve néhány jeles rendezvényt, ami megkövetelte), meg legyek szexi, mert ha állandóan melegitőben vagyok, akkor a Férjem el fog hagyni. És nem fogja fel, ha a Férjem azért hagy el, mert nem festem magam, akkor ott nem ez volt a probléma. Amúgy szuper a házasságunk, csak Drága Anyám a fejébe vette, hogy igénytelen vagyok (pedig nem) és ezért el fognak hagyni! - de én ezeken már csak nevetek, nem foglalkozok vele.

Ne foglalkozz vele! Lépj túl rajta! Nekem pszichológus segitségével sikerült!

2013. máj. 8. 16:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Még mindig olyan, mintha nevelni akarna. Mikor ő ennyi idős volt, mint én, már majdnem 8 éves voltam... Nem is értem. De tényleg a negatív csúcs az volt, hogy nem elhallgat, hogy jó neked, hogy az István nem köt beléd, hanem közli, hogy az István is hülye, az a baj vele, hogy nem segít rajtad, nem motivál...
2013. máj. 8. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is ilyen. Csak én nem maradtam csendben. Ma már odáig jutottunk, hogy kétszer meggondolja, mit mond, mert tudja, hogy következményei lesznek. Ideje a sarkadra állnod, és kikérned magadnak, ha szidnak! Akár az anyád, akár más teszi!
2013. máj. 8. 16:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem anyukám pont ilyen mindenbe beleszol mindig kritizál ,de már nem törödöm vele.:-) az ilyen emberek javithatatlanok
2013. máj. 8. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!