Ti hogy viseltétek az első külön töltött éjszakát?
Mikor először volt anya és apa nélkül a pici éjszakára, pl. mamánál, rokonnál. Mennyi idős volt akkor?
Volt valami különleges oka, hogy nem veletek volt éjszaka akkor? Vagy csak szimplán "nyaralás"? (Értem ezt úgy, h pl. anyukátok megkért, had aludjon nála már a kicsi unokája)
Hogy viseltétek?
Szia, nálunk most teljesen aktuális, pont most szombaton aludt nélkülem először a 16 és fél hónapos babám.
Útban van a kistesó, ezért úgy gondoltam, jobb, ha megszokja lassacskán, hogy nem mindig vagyok ott vele, 3-4 nap a kórházba hosszú lesz nagyon. Nem is miatta, inkább magam miatt, nekem borzasztóan hiányzott, este 7kor hagytuk ott anyukámnál (akivel imádják egymást) és másnap fél 11-kor mentünk érte. Minden rendben volt, de én kb. 2x sírtam érte este, olyan fura volt! :)
De jó ez így, hogy szeret ott lenni, elvan, mert így nem lesz gond később sem.
Az öcsém 6 éves, még mindig nem aludt sehol, nyáron egyik nap el akartuk hozni ide aludni hozzánk, de este 9kor haza kellett vinnünk, mert elkezdett anyukámért sírni. Ez a másik véglet, ezt nem akartam, ezért is jobb, ha már kis korban megszokja..:)
Isteni volt!!!
Végre szabadnak éreztem magam.
1,5 éves volt ekkor a lányom, nem volt különleges oka, csak elég érettnek éreztem ahhoz, hogy végre otthagyjam éjjelre is a nagyinál.
3 hetes volt,amikor én kórházba kerültem,nem jöhetett velem.
Anyukám vigyázott rá 1 hétig,addig nem is láttam csak telefonon videóhivással.
De jó kezekben volt.Most másfél éves,havonta egy hétvégét anyukámnál van,szeret ott lenni.
6 hetes volt a babám, amikor műtöttek epekő miatt és apával hagytam otthol 3 napra, rászoktatta a cumira és a tápszerre :)
Aztán 5 hónapos volt, amikor esküvőre mentünk és a szüleimre biztuk, nem volt semmi gond, jó volt kimozdulni, nem volt bűntudatom sem :)
Legközelebb már majdnem 2 évesen hagytuk anyosoméknál megint esküvő miatt, egyfolytában hivogattak mert orditott utánnam, el sem aludt amig nem mentünk érte. Ez szerintem azért volt, mert őket nem szereti annyira.
Most 5 éves és nemsokára megyek szűlni, itthol lesz apával. Nagyon szivesen elengedném a szüleimhez, de a férjem nem engedi...
OFF: Alig várom, hogy a lepontozóbrigád engem is betaláljon, bár jobban örülnék, ha inkább szavakkal fejezné ki a véleményét (ahogy azt a többiek esetében NEM sikerült megtennie), mert a pontozás nem erre való.
ON: Nálunk ez fokozatosan történt, mivel anyunál laktunk az első egy évben. Így a legelső alkalommal nem volt teljes külön töltött éjszaka, csak elmentem este a barátaimmal pár órára, miután ő már lefeküdt aludni. Akkor négy hónapos volt, ennyi idősen már átaludta az éjszakát, meg amúgy is már nem tudtam akkor szoptatni, úgyhogy abból sem lett volna gond, ha felébred mert éhes.
Nem aggódtam, tudtam, hogy úgyis mélyen alszik, na meg jó kezekben van.
Utána volt még egy-két ilyen alkalom.
Ezt követően 10 hónapos korában volt két napot és két éjszakát anyukámmal, akkor elutaztam egy barátnőmmel. Jól éreztem magam, nem aggódtam, olyan jó volt egy csomó régi ismerőst újra látni :) A picurka is jól érezte magát, semmi gond nem volt.
Aztán amikor már külön laktunk, és úgy aludt ott a nagymamánál, az egy éves kora után volt nem sokkal. Koncertre mentem, délután a nagyszülők elvitték, másnap délelőtt hozták haza. Összességében nagyon jó volt az egészben az, hogy addig alhattam, amíg akartam :)
Most hat éves a fiam, és a mai napig nagyon szeret menni a nagyihoz, nagyon erős közöttük a kapcsolat, aminek én nagyon örülök. Bármikor, bármennyi időre szívesen megy, akár egy délutánra, akár egy hétre.
Kedves 8-as, miért nem engedi a férjed anyukádékhoz? Ez elég rossz lehet, tekintve, hogy már 5 éves a kislányotok. :-/
Én úgy tervezem, hogy anyukáméknál hagyom, és a párom akkor vegye ki inkább az apa napokat, amikor mi hazajöttünk a kórházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!