Anyák! Oda figyeltek, hogy a kamasz gyereketek eszik-e, vagy, hogy mit?
milyen gyakran főztök, és kb miből áll egy olyan ebéd, amit aznap főztetek?
Azért vagyok kíváncsi, mert egy ideje itthon nálunk egyre furcsábban működnek a dolgok, és nemtudom miért. Az anuykám háztartásbeli, és túl sok más dolga nincs is. Viszont egy ideje abszolút semmi olyan feladatot nem végez el szinte, mint amit eddig. Nem főz, kéthetente maximum 1x összedob egy grizes tésztát, és legyen elég.. van, hogy egy hétig is gyűlik a mosogatni való, és addig ottvan amig én nem mosom el, mosni is ritkábban mos. Iskolába járok még, mellette gyakorlaton is vagyok egy étteremben (szinte semmi fizetésért), így alig vagyok itthon, nincs időm főzni magamra, és a tesómra aki 16 éves, és keményebb fizikai munkát végez az iskola mellett (gyakorlat). De nemcsak a főtt kaja megy itthon ritkaságszámba, hanem az is, ha van itthon kenyér. És nem azért, mert nincs pénzünk rá, hanem mert nincs kedve anyának lemenni boltba. Egyáltalán nem figyel arra, hogy vajon eszek/eszünk e vagy sem valamit egész nap. Van, hogy elmegyek itthonról reggel fél8kor úgy, hogy nem ettem és nem is tudtam magammal vinni semmit, és este 8-9 felé érek haza, és ha van itthon valami akkor tudok enni, vagy ha volt egy kis pénzem, akkor vettem kiflit meg kefirt, és ennyi.
De azt nem mondhatja, hogy nincs rá ideje, mert egész nap itthon van, vagy órákat sétálgat lent az utcán a kutyánkkal meg a kutyás ismerőseivel. Volt, hogy itthon voltam egy hétköznap délelőtt, tanultam, anya meg semmi mást nem csinált, mint számítógépezett, meg tv-t nézett. De jött már olyan kifogással is, hogy azért nem kezdett még el ebédet csinálni, mert nem tudta mikor jövök haza ( mondta ezt délután 5kor, amikor azt viszont tudta, hogy a tesóm már 2kor itthon lesz, és éhes lesz..)
Akkor van itthon rántott hús, rízs, leves vagy valami tartalmasabb kaja, ha hazajön a nevelőapám havonta 4-5 napot külföldi munkából..
Szerintetek ez normális? 2-3 éve kezdődött el, és gyre inkább nem foglalkozik a mindennapi ( vagy minden másnapi) főzéssel, konyhai tisztasággal, és legfőképp azzal, hogy a gyerekei esznek e egyáltalán, vagy hogy mit...
L/19
Apád hol van? Ő azt hagyja?
Anyád miért nem dolgozik?
Majd jönnek a jaj depressziós kommentek. Nem depis, csak unja magát!
Jól látod, ez nem normális. Anyukád vagy depressziós, vagy nagyon lusta.
Miért nincs munkája? Nem keres, vagy nem veszik fel sehová, vagy beteg?
Próbálj meg beszélni vele. Éhezni meg ne éhezzetek, inkább vigyetek pénzt magatokkal, és vegyetek egy menüt minden nap, vagy kérjétek meg, hogy fizessen be titeket valahová. Estére meg Te gondoskodj mindig friss kenyérről mondjuk a suliból hazafele beugrasz boltba, hogy tesódnak legyen mit vacsoráznia. Nevelőapáddal meg oszd meg ezt, hátha tud segíteni.
Az apám már kb 4 éves korom úta nem foglalkozik velem/velünk. anya meg nem beteg, tudnak dolgozni. 6 évig volt a hugommal anyasági ha jól tudom, most pedig munkanélkülire van bejelentve, de ő magának nem keres állandó munkát. Lustának sem igazán mondanám, mert mindenki másnak ugrik ha van valami, csak nekünk nem.. Nyáron volt, hogy egy hétig szinte reggeltől estig nem volt itthon, mert egy barátnője költözött, és ott volt segiteni meg takarítani. De itthon még csak annyi se, hogy szóljon nekem, vagy hagyott volna pénzt, hogy csináljak valami ebédet magunknak..
A nevelőapám tud róla, mert mondtam neki, illetve az egész család előtt megkérdeztem, hogy miért van az, hogy ha ő itthon van, csak akkor van rendszeres, és normális ebéd. De választ nem kaptam rá. És jó lenne ha tudnék venni én is ennivalót, de havonta 10ezer forintot kapok, és az nem elég főtt ételre, csak hidegre. Kérni meg nemnagyon szeretek, mert volt belőle már gond..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!