Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell "majd megoldjuk"...

Miért kell "majd megoldjuk" hozzáállással gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Habár mindig fiatal anya szerettem volna lenni, nekem abszolút a nulláról kellett indulnom, ezèrt úgy döntöttem, hogy nem vállalok gyeteket, amìh nem tudok notmális körülmènyeket teremteni neki. Nem feltètlenül saját lakásra gondolok, de legalább nèhány èv munkatapasztalatra, fèlretett pènzre, megbízható társra.

Pont ezèrt mindi megdöbbenek, amikor ismerösrom - vagy netes fórumozók azt mondják, hogy ök ugyan nem várnak 30-32 èves korukig, inkâbb szülnek anyóshoz vagy egyszobás lakásba, munka vagy fèlretett pènz nèlkül, tulajdonkèppen a nagy büdõs semmire...

Ez valami szociális minta náluk vagy szimplán hülyèk?

2013. okt. 2. 15:11
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kerdezo

Igazat adok neked es at tudom erezni a helyzetet, mert engem is a nagy semmire szultek szuleim. Erre mar egesz kis gyerek koromban rajottem es ezert tanultam kemenyen,hogy en ne ilyen legyek. En 30 eves koromra elertem,hogy van 2 csaladi hazam + 6 m kezpenzem a szamlamon. Nekem ekkora hajtoerot adott a szegenyseg ahonnan jottem.

Szerintem aki ugy szul azok szimplan igenytelenek,butak es onzo emberek. Bocs ha alakit megsertek, nekem ez a sajat tapasztalatom.

2013. okt. 2. 20:38
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező és 21-es, arra nem gondoltok, hogy ha anno titeket nem szülnek meg a semmire a szüleitek, akkor most nem lennétek itt. Vagy hogy pont Ti vagytok a jó példák arra, hogy onnan is ki lehet törni?

Egyébként én sem akartam a semmire szülni, mindig csak halogattam a gyerekvállalást, aztán mikor eljött az ideje valahogy nem akart összejönni. 6 évig kellett várnunk az első babánkra és most a második sem akar sikerülni, közben meg futok ki az időből. Ha újra kezdhetném én is inkább a szüleimhez szülnék babát, hogy későtt testvért is adhassak neki :-(

2013. okt. 3. 00:00
 23/31 anonim ***** válasza:

Részben egyetértek! Nekem ne mondja senki,hogy boldog az a gyerek, akit úgy tudtunk iskolában elvinni kirándulni,hogy a többi szülő összedobta neki. Vagy az, aki soha még egy nyomorult ropit sem tudott venni a sulibüfében, új ruhára évente egyszer,ha futotta. Sok ilyet láttam és bizony meg lehet szólni, de sokszor én sem értem,hogy némely ember mire szül.

És lehet, hogy ezzel sem leszek népszerű, de imádom "a szeretet elég" című dumát. A szeretettel pusztán nem lehet befizetni a csekket. A környezetemben is van nem is egy olyan pár, akik bevállalták a gyereket, mondván sosem lesz jobb. Kifelé mutatják,hogy ők így is milyen boldogok, aztán szépen kiderült,hogy anyuka sírógörcsöt kap, ha késik egy napot a GYES, apukának meg gyomorfekélye van, mert alig bírják eltartani magukat!

2013. okt. 3. 06:19
 24/31 anonim ***** válasza:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-kerdesek__4905332-lehet-kulonelbiralast-kerni-gyermekvedelmi-igenylesekor

A felelőtlenség példaképe.....

2013. okt. 5. 09:34
 25/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nem felelőtlen aki:

Az a helyzet, hogy valaki lehet direkt a szüleihez akarja szűlni a gyerekét. Megosszák a feladatokat, költségeket , és van lehetőségük félretenni és mire a gyerek nagyobb lesz, akkor biztonságba elköltözni, vagy tovább maradni, mert nekik úgy jó.

Felelőtlen pl. :

Egy ismerős család 2 szoba hallosba lakik, apuka minimálbéres, a nagyszülökkel együtt élnek , övék a lakás. Anyuka terhes a második babával, így ők vannak a szoba-hal részen. Gyakorlatilag anyuka gyes-ét és csp-jét leadják a rezsibe-kajába, apuka fizetéséből élnek. Szerintem kilátástalan helyzet, de ha úgy nézed, hányan mondhatják el, hogy tisztán, szórakozásra, és ruházkodásra 80-90.ezer forint marad. Enenk az érmének is 2 oldala van. Nekik így jó, ráadásul anyukának a két gyerek között esze ágában sem volt elmenni dolgozni, pedig 5 év lesz a gyerekek között. Szerintem nem normális 55 nm-en ennyi embernek lakni.

Minket nem a semmire szűltek a szüleink, de egyszerre lettek munkanélküliek, és nagyon megérezte a család. Tudom milyen jól élni, és azt is, milyen nélkülözni. Szerintem próbálni kell az arany középutat megteremteni, és ha nem is a tökéletes pillanatot várni, de A-B-C tervet készíteni. Bizony, nagyon igaz, amit az egyik válaszoló írt, hogy nagyon hamar elmehet a tartalékod, és kerülhetsz olyan helyzetbe, amire nem gondoltál , hiába vagy felelős. Pl. én 10 év munkaviszonnyal , hiteles lakással, kifzetett autóval és 1 milla férletett lóvéval vállaltam az első gyerekem. Aztán a másodikat is. A férjem vállalkozása egyik-napról a másikra csődbement, elvitte az 1 millát, sőt még tartozás is lett. A hitelünk megnőtt, de mit csinálhattam volna, vetessem el? Nem. Bevállaltuk, férjem azonnal keresett másik állást. Én átnéztem a kiadásainkat, nagyon meghúztuk magunkat , olyannyira, hogy még az auót is eladtuk! Egyáltalán nem érzem magam sem hülyének, sem nem ez volt a "szociális minta" csak éppen ezt dobta a gép. Viszont mi sosem álltunk le kéregetni, hanem rögtön a megoldást kerestük. Még mindig gyeden vagyok, de már újra van autónk, és anyagilag is annyira összeszedtük magunkat (sok-sok munkával és összefogással) hogy idén már nyaralni is megyünk. tudod, egyszer fent-egyszer lent.

Szerintem - és nem akarok senkit megbántani- nagyon sokan azért maradnak szegények, mert nem tesznek eleget azért, hogy jobbá tegyék a saját sorsukat, hanem sokkal könnyebb elvegetálni egy bizonyos szinten.

2014. ápr. 10. 12:34
 26/31 anonim ***** válasza:

egyik korábbi vagyok és egyet értek utolsóval!

off:azt megkérdezhetem utolsó mennyi idősek vagytok és mit dolgoztok?

2014. ápr. 10. 14:41
 27/31 anonim ***** válasza:
A férjem 37 én 33 éves. Logisztikában dolgozunk mindketten. A saját vállalkozás is ilyen területen volt, most alkalmazásban is ezt csinálja a férjem. Én pedig ugyanoda megyek vissza, ahonnan elmentem gyedre.
2014. ápr. 10. 14:53
 28/31 anonim ***** válasza:
köszi,hogy leírtad :)
2014. ápr. 10. 15:17
 29/31 anonim ***** válasza:
Nem èrtem mièrt fáj az neked hogy ki hová szül. Nem neked kell felnevelned azokat a gyerekeket. Ha az adott no kornyezetet családját nem zavarja akkor neked semmi kozod hozzá.
2014. ápr. 10. 16:49
 30/31 anonim ***** válasza:

Egyetértek a Kérdezővel, értem az álláspontját. A szülők szeretik azzal nyugtatni magukat, hogy elég a szeretet... Persze, elég kb. a gyerek 6-7 éves koráig. Kb. az az a kor, amikor a gyerek rádöbben arra, hogy neki nem adatik meg mindaz, ami a kicsit jobb sorban élő társainak. Ez rengeteg komplexust generálhat egy gyermekben.

Szval én úgy gondolom, nem kell mindenkinek szülnie, nem kell több nyomorban nevelkedő gyermek, van belőlük elég.

2015. jan. 13. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!