Miért kell "majd megoldjuk" hozzáállással gyereket vállalni?
Habár mindig fiatal anya szerettem volna lenni, nekem abszolút a nulláról kellett indulnom, ezèrt úgy döntöttem, hogy nem vállalok gyeteket, amìh nem tudok notmális körülmènyeket teremteni neki. Nem feltètlenül saját lakásra gondolok, de legalább nèhány èv munkatapasztalatra, fèlretett pènzre, megbízható társra.
Pont ezèrt mindi megdöbbenek, amikor ismerösrom - vagy netes fórumozók azt mondják, hogy ök ugyan nem várnak 30-32 èves korukig, inkâbb szülnek anyóshoz vagy egyszobás lakásba, munka vagy fèlretett pènz nèlkül, tulajdonkèppen a nagy büdõs semmire...
Ez valami szociális minta náluk vagy szimplán hülyèk?
Ebben és az ilyen jellegű kérdésekben az a "vicc" hogy ha egy család rossz anyagi körülmények között, esetleg nagyszülőkkel együtt él akkor megy a "Miért szülnek a semmire" megjegyzések. De ha bemész az abortusz témakörbe és van egy kérdés amiben a nő kétségbe van esve hogy terhes, elveteti mert se munkájuk se semmijük nincs akkor mindenki támadja hogy egy gyereket akkor se szabad elvetetni.
Én a semmire szültem szó szerint. Gimibe halasztottam, eredeti tervek szerint fél évet így se érettségim, se szakmám. A páromnak alkalmi munkái voltak, apukám házába éltünk/élünk. 18 éves voltam gyógyszer mellett estem teherbe. Nem voltam hajlandó elvetetni, pontosan ilyen majd megoldjuk gondolattal, de nem vállaltam be se azt hogy megölöm a gyerekemet se azt hogy esetleg utána soha többet nem is lehet.
Egy másodpercig nem bántam meg a döntésemet. Én időközben okj-n szakmát szereztem (amivel kitörölhetem), jövőre érettségizek.
A fiam 6 éves. Vannak anyagi problémáink, van hogy anyukámtól kérek kölcsön fára, de ebből a fiam soha semmit nem érzékel. Két alkalom volt hogy érzékelte azt hogy nincs pénz. Volt egy hónap amikor a sószobát (ahova szeret járni) nem tudtam befizetni, ezért egy hónapig nem mehetettet. Meg egyszer 2 napig ki volt kötve a kábeltévé, emiatt volt 2 délután hogy nem tudta a kedvenc mese csatornáját nézni.
De sose vonom el tőle a pénzt, ovis kirándulásból, színházból sose marad ki. A Jézuska mindig azt hozza amit ő kér. Ennek az az ára hogy apa és én magunkra már csak akkor veszünk cipőt, ruhát ha már a meglévő tényleg hordhatatlan de ez van. Megoldjuk, ha nehezen is de megoldjuk. Mi nem mutatjuk a külvilág felé hogy mennyire jól állunk, rosszul állunk anyagilag de a gyereknek mindig mindene megvan.
Van olyan ismerősöm aki veszi a drága új ruhákat magának is, gyereknek is, meg rengeteg fizetős külön foglalkozásra hordja a gyereket, hogy a külvilág azt lássa hogy nekik milyen jól megy, közbe meg ha nem a nagyszülőknél élnének és a nagyszülők nem fizetnék a rezsijüket meg a kajájukat akkor enniük se nagyon lenne mit, nem hogy külön foglalkozásokra menni. Na az ilyet én is szánalmasnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!