Ilyen eltero penzugyi hozzaallassal lesz kozos jovonk?
Miért akarod a magyarországi kajapénzedhez hasonlítani a külföldi árakat? Nyilván Hollandiában/Angliában 10-15e Ft-ért egy középszar indiaiban esztek 2x2 fogást és csók, de ettől még az általad leírt heti egy külsős kajálás igazán hétköznapi dolog a legtöbb embernél. Az étel nem csak arra van, hogy megtöltse a gyomrot, hanem élvezeti faktor is, amit igazán változatos formában otthon csak úgy lehet megoldani, ha szakácszseni vagy.
A telefon már más tészta, de ilyenek terén miért vagytok közös kasszán? Annak a használatát igazán nem tudjátok megosztani.
Nincs....
Ez a kifejtés nélküli kérdésre a válaszom...
De
Egy kapcsolat nem csak ennyiből áll, ugye. :)
Ha hajlandó mindkét fél kompromisszumot kötni a "pénzügyi hozzállásával" akkor működhet. Ha nem akkor az örökös viták megölik a kapcsolatot...
Megértelek téged is, de a párodat is.
Egyetlen egy dolog ami szerintem nagyon rossz és bosszantó, hogy olyan és annyi ételt vesztek meg, ami a kukába kerül... Nálunk is fordul elő olyan, hogy benézem és nem fogy el, de olyan bűntudatot okot nekem...
Nem helyes, hogy mindig te engedsz, de közben ez bűntudatot okoz a párodnak.. Azt állitja nem mer semmit venni, de azért megveszi, de már nem olyan jó szájízzel.
Le kell ülni, megbeszélni, leírni 2 hónapig tételesen mire mennyi megy el...(akár, hogy mi ment kukába....
Ha nem kerestek rosszul havi 1szer menjetek enni valahova el... De akkor ne az legEn, hogy rágni kell a füled, mert úgy aztán az étel sem esik jól...többszörösen pénzkidobás így... Ha ezeket sikerül letisztázni, akkor talán jobb lesz..
Telefonra.... Nálunk ha műszakicik vásárlás kerül porondra én mindig ellene vagyok:)
Mert feleslegesnek tartok kb mindent...
Ezért mindig van egy beszélgetés ilyenkor..
Kell ez neked/nekünk?
Mikor kell, mire kell?
Miért nem jó még az előző?
Mennyibe kerül?
Csakmazért kell mert jajj se jó lenne?
Mérlegeljünk, hogy csak azért mert "kell" mert jó érzés lenne, ha az övé/mienk...arra megtehetjük-h kiadunk ennyi pénzt ?
Ezeket hangosan kimondva kell végigzongorázni.... Kb 1 éve eljutottunk oda, hogy már csak átgondoltvjavaslattal áll elém:)
Bár neki nincsenek eleugaszkodott vágyai, de minden évben nem engedhetünk meg magunknak egy újabb telefont...
Nem ilyen nagy mértékben, de én is költekező típus vagyok. A vőlegényemmel közös kasszán vagyunk, de fél éve kb. tadtam neki a kasszás státuszt. Ő jobban be tudja osztani a pénzt, jobban átlátja a dolgokat. Ha szeretnék extra dolgot venni, akkor megbeszéljük, mérlegeljük, hogy ha most elveszünk arra pl. 1500 ft-ot, azt hol pótoljuk. STB.
Ha benne lenne, hogy Te kezeld a pénzt, az megoldás lehetne.
24N
Akkor a perselyes pénzt tedd lekötött bankszámlára,akkor nem lehet csak úgy elkölteni.
Beszéljétek meg, mit akar enni, és főtt azt, olcsóbban jön ki ugye mint az étterem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!