Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell "majd megoldjuk"...

Miért kell "majd megoldjuk" hozzáállással gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Habár mindig fiatal anya szerettem volna lenni, nekem abszolút a nulláról kellett indulnom, ezèrt úgy döntöttem, hogy nem vállalok gyeteket, amìh nem tudok notmális körülmènyeket teremteni neki. Nem feltètlenül saját lakásra gondolok, de legalább nèhány èv munkatapasztalatra, fèlretett pènzre, megbízható társra.

Pont ezèrt mindi megdöbbenek, amikor ismerösrom - vagy netes fórumozók azt mondják, hogy ök ugyan nem várnak 30-32 èves korukig, inkâbb szülnek anyóshoz vagy egyszobás lakásba, munka vagy fèlretett pènz nèlkül, tulajdonkèppen a nagy büdõs semmire...

Ez valami szociális minta náluk vagy szimplán hülyèk?

2013. okt. 2. 15:11
1 2 3 4
 11/31 Wishmay ***** válasza:
100%

Mindenki úgy csinálja ahogyan akarja, tudja, szeretné. Te akkor vállalsz gyereket, más meg ekkor. Én szeretem az almát, van aki meg nem.

Mindannyian különbözünk, és nem tisztünk megítélni, hogy amit más tesz az helyes vagy nem helyes.

2013. okt. 2. 17:34
 12/31 anonim ***** válasza:
43%
Sztem meg ha gyereket veszélyeztet vki akk igen....és ez az.
2013. okt. 2. 17:46
 13/31 anonim ***** válasza:
70%

Azért van különbség az épen kijövünk és a majd megoldjuk hozzáállás között.

Szomszéd házban van egy fiatal anyuka párja nagyon nem szeret dolgozni, van egy csomó hitele amit nem fizet, de bevállalták a babát. Voltam baba látogatóba tavaly november körül. Olyan hideg volt a lakásba, hogy majd megfagytam. Persze lehet így is élni csak nem biztos, hogy egy pár hónaposnak ez a legjobb. Persze mondta, hogy úgyis be van takarva a gyerek nem tudtam ezzel magát vagy engem nyugtat.

Nem kell kacsalábon forgó lakás de az,hogy a szülőknek legyen munkahelye, az anya nem csak gyest kapja, és mondjuk nem sok csak pár tíz ezer tartalék az elégé elvárható attól aki felelősségteljes szülő akar lenni.

2013. okt. 2. 19:35
 14/31 anonim ***** válasza:

Azért a magyarok nagyrészének egyátalán nincs félre tett pénze és a max bevételük 200ezer vagy kevesebb mégis sok 2-3 gyerekes van.

Az is más ha nem tervezett a baba mert akkor az egyetlen helyes megoldás ha megtartják(itt most nem 14-15 évesekről beszélek).

Az,hogy valaki 30-35 egyátalán nem biztos,hogy jobb anyagi helyzetben van,vagy a párja mellette marad ,van lakása,sőt a legtöbb esetben hitel van dögivel,de saját lakás nincs. Mindenkinek szíve joga eldönteni,nyilván nem arra gondolok,ha éheznek,és semmi pénzük.

2013. okt. 2. 19:36
 15/31 anonim ***** válasza:
21%

Persze, hogy nincs mert annyit él fel amennyi van. Takarékoskodásra rosszabb időkre nem gondolnak.

200 ezerből havi 10 ezret simán félre lehet tenni é sa sok kicsi sokra megy.

2013. okt. 2. 19:39
 16/31 anonim ***** válasza:
85%
Ne haragudj, de akkor egy gyári munkás már ne is vállaljon gyereket? Cagy mégis hogyan gondoltad? Nem vagyok érintett, mi egész jól élünk, de a hátamon feláll a szőr, amikor azt látom, hogy egyesek ilyen mélységekig képesek mások életében turkálni.
2013. okt. 2. 19:45
 17/31 anonim ***** válasza:
27%
Már bocs de 3 gyerek mellett 200ezerből biztosan nem lehet félre tenni,ha csak nem zsíros kenyeret esznek minden nap vagy nincs saját földjük,állataik.
2013. okt. 2. 19:46
 18/31 anonim ***** válasza:
74%
Félre ne értsd nem rólam van szó,nekem csak egy gyerekem van,és ennél azért több a bevételünk,csak nem szeretem mikor így neki mennek embereknek.
2013. okt. 2. 19:47
 19/31 anonim ***** válasza:

A gyári munkásnak tgyás, családi, adókedvezménnyel lesz annyi jövedelme mint ha dolgozna. Gyári munkással az ég világon semmi baj.

Nem hiszem, hogy 200 ezres jövedelemre három gyereket kell vállalni. 200 ezerből csak 50-60 ezer a családi meg az adókedvezmény, akkor az szinte két minimálbéres fizetés. Sok mindent mérlegelni kell gyerekvállalás előtt.

2013. okt. 2. 19:56
 20/31 anonim ***** válasza:
A kérdező hozta fel példának azokat, aki gyárban robotolnak minimálbérért.
2013. okt. 2. 20:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!