Milyen levest vinnétek frissen szült anyukának?
pelust,popsikrémet, pelenkát, vigantolt, rózsamézet, ilyeneket már vittem át neki.
azért gondoltam levesre, hogy igaz a férje tud főzni,de gondolom jobb lenne,ha legalább az első 1-2 napban nem ez lenne a legnagyobb gondjuk itthon, így valami ételre gondoltam.
Régen a komatálban általában valami magasabb vastartalmú levest szoktak vinni. Például galamblevest. De azért azt nehéz lenne most megvalósítani, szerintem a májgombócleves, vagy csontleves, vagy tojásleves is nagyon jó lesz. De szerintem nyugodtan vigyél a leves mellé valami főételt, is , valami húsételt körettel. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl fűszeres, vagy puffasztó zöldség ne legyen mellé.
Bár manapság már tényleg nem nagyon szokás ez. De személy szerint én örültem volna neki, ha egy pár napig hordták volna a komatálat, mikor kijöttem a kórházból. A férjem dolgozott egész nap, anyám külföldön volt az első két hétben, szóval főzhettem magamra (plusz az ezzel járó mosogatás...stb), a pici szoptatása mellett. Persze megoldottam, de azért kényelmesebb lett volna :)
- tojásleves (a rántott levesek jó tejszaporítók), húsleves
- madártej, mákos guba valamilyen süti,rágcsa
- pelenka, popsitörlő, popsikrém, szoptatós tea
- gyümölcslé, csoki, keksz
szerintem ha már ennyi mindent kaptál tőle, akkor nagyon is jó ötlet egy vacsorára valóval hazaállítani. hatalmas terhet leveszel róla ha hazaérkezéskor nem kell nekiállnia főzni, kérdés, hogy a nagyik mennyit visznek, mert az se jó ha megy a kukába.
és akkor én már 5 főre vinnék vacsit, mert az tök jó, hogy neki viszel, de ha 3 gyerek van, akkor a 2 nagy is rendes kaját eszik plusz a férj is, tehát ugyanúgy állhat neki főzni...
2l húsleves, tésztával és 5 szelet rántotthús körettel nagyon kedves ajándék, én nagyon örültem volna neki :)
Finom tyúkhúsleves,nagyon jól tud esni.
Azt általában mindenki szereti,nem puffaszt,semleges az anyatej szempontjából is.
Készítenék még hozzá valamilyen második fogást is,de ehhez ismerni kell az izlését és nyilván "szopibarát" :) legyen!
Szerintem ez figyelmes,kedves gesztus és jó,ha nem főzéssel kezdenie ha hazamegy!
Mindenkinek ilyen szomszédot kívánok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!