Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kegyetlen kérdés, de miért...

Kegyetlen kérdés, de miért nem lehet ebbe beletörődni?

Figyelt kérdés

Évezredekig a természetre volt bízva a gyermekáldás. A természet (gondviselés, Isten, hívjuk bárminek is) pontosan tudja, hogy mely nőnek, férfinek lehet gyereke, és melyeknek nem. Az is előfordulhat, hogy egy párnak csak egymástól nem lehet gyereke.

A terhesség is olyan volt, hogy csak az életképes, erős gyerekek maradtak meg.

De most mi van? Akinek nem jön össze, az elmegy mindenféle hormonizére, ovulációs teszt, hőmérőzés, lombikprogram, anyám kínja... Természetellenesen teherbe esnek, aztán jön a sok ultrahang, terhesvitamin, folsav, kutyatöke..

Megszületik a gyerek 30. hétre, de inkubátorokban életbentartják, stb..

Teljesen a természet akarata és törvényei ellen teszünk. Ha valakinek nem lehet gyereke, vagy csak egy bizonyos embertől nem lehet, akkor annak oka van. Művi úton kijátszani felesleges.

Szerintetek?

2013. szept. 25. 14:35
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Menjünk akkor kicsit tovább és úgy, mint az ókorban, dobjuk le a satnyákat a hegyoldalról. Nem kell gyógyszer, sem fejlesztés, sem Pető Intézet, aki nem adja a maximumot, meg kell semmisíteni.

Ugye kérdező, kezdem kapisgálni a gondolatmenetedet?! :(

2013. szept. 25. 23:07
 32/37 anonim ***** válasza:
60%

Őszintén szólva nem olvastam el az összes választ, tehát lehet olyan dolgot is leírok, amit már mások is leírtak. És örülnék Kedves Kérdező, ha hozzászólnál majd az általam felvetett dolgokhoz. Bocsi, ha kicsik össze - vissza írok majd, de nagyon sok minden jutott erről az eszembe.

1.Évezredekig nem voltak génmódosított élelmiszerek, az állatokat nem tömték különböző antibiotikumokkal, a vizekbe és a talajba nem kerültek bele mesterségesen előállított hormonok. Hogy ezt miért írom? Mert sajnos olyan rövid ideje zajlik ez, hogy felmérni sem lehet, mekkora károkat tudnak ezek okozni az emberi szervezetben. Tehát akár az is lehet, hogy ugyanannak a két embernek 200 éve gond nélkül lehetett volna gyereke, csak a mai világunk nyomokat hagyott rajtuk.

2.Nem hiszem hogy túl tájékozott lennél a témában, de bármilyen módon is történik a teherbe esés, az ultrahangok száma teljesen megegyezik. Terhesvitamint és folsavat is mindenkinek ajánlanak, mert ezek nem arra lettek kitalálva, hogy növeljék a teherbeesés esélyét, hanem azért, hogy a rossz étkezési szokások által fellépő vitaminhiányt pótolják. És ha jól tudom, folsavat a kész pékárukba Magyarországon is kötelezően tenni kell, hogy a szegényebb rétegekhez is eljusson.

3. Azt sem értem mi köze az inszemnek és a lombiknak ahhoz, hogy hányadik héten születik a baba? A koraszülött babák nagy része az anya hibájából születik meg korábban, aki nem tartja be az ilyenkor ajánlott higiéniai dolgokat, túl fiatal a terhességhez, esetleg iszik, cigizik, drogozik. Másik eset, amikor az anya addig ki nem derült betegsége okozza a koraszülést. Ami pont nem a meddő párok esete, mert ők annyi kivizsgáláson mennek keresztül, hogy ritka ha valami nem derül ki közben.

4. Az is érdekelne, hogy mondjuk ha tüdőgyulladásod van akkor inkább belehalnál-e (mint évezredekig ezelőtt), csak hogy ne kelljen antibiotikumot bevenned, ami ugyancsak művi dolog. Egy fogtömésről, vakbél kivételről, esetleg szemüvegről már meg sem merlek kérdezni.

5. 13 évig vártál babára, tudom morbid leszek, de mi van ha mondjuk 2 éves korában meghalsz és csak ennyi jut a gyerekednek belőled, az helyett hogy már 10 éve megszülted volna és lenne 12 szép évetek együtt, hogy még esetleg emlékezhessen is rád.

6. Ha 13 év után sem jött volna össze, akkor egész életedet gyerek nélkül élted volna le, ha már egyszer is boldogan magadhoz ölelted a gyermekedet, nem akarnál ettől az érzéstől senkit megfosztani.

7. Mi van ha valakinek nincs 13 éve. Mert mondjuk elvégzett egy egyetemet, orvosinál mondjuk 26-27 évesen, elment dolgozni, pár év múlva megtalálja a párját, mondjuk 30 évesen, 3-4 évig várnak babára. 34+13 = 47 év nem túl ideális a gyerekvállalásra.

8. Isten amikor megteremtette az embert észt is adott neki. Az emberek ezt arra használták fel, hogy mindig újat és újat hozzanak létre, találjanak fel, ismerjenek meg. Ha Isten azt akarta volna, hogy ezeket az új ismereteket ne használjuk fel, akkor máshogy alakít minket.

9. Szerinted ha egy párnak nem lehet gyereke, keressenek új párt maguknak? Mennyi idő után, 3-4 év, vagy 12-13?

10. Szerinted mit gondol majd a gyereked rólad, ha elmeséled neki a történetedet? Mert szerintem azt, hogy anya nem is akart engem, mert nem tett meg mindent azért, hogy megszülessek.

11. Ja, és még annyi, hogy valahol azt írtad, hogy azokról az esetekről beszélsz, amikor minden rendben a két emberrel. De ezt vajon ki dönti el? Mert mi van ha mégsincs rendbe, csak nem a megfelelő orvoshoz jár, nem a megfelelő vizsgálatokat végezték el rajta, vagy esetleg még fel sem fedezték azt a betegséget, ami a meddőséget okozza.

Mostanra talán ennyi, de csak mert már unok itt gépelni, szóval legalább gondolkodj el ezeken ha kérhetem.

Én ebben csak annyira vagyok érintett, hogy édesanyámnak köszönhetően, aki anno elment beültetésre, ma már egy gyönyörű, természetes úton megfogant kislány anyukája lehetek. Ja és életképes és erős vagyok :-)

2013. szept. 26. 00:54
 33/37 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, hatalmas ostobaságokat írsz. És ezt most nem azért írom, mert "elragadtak az érzelmeim", hanem teljesen tárgyilagosan értem.

Te akartál tárgyilagosan beszélgetni, akkor válaszolj a felmerült kérdésre, hogy akkor ennyi erővel ne szedjünk antibiotikumot, ha tüdőgyulladást kapunk? Ne adjuk be a gyerekünknek az életmentő gyógyszert, ha arra van szüksége?

"Aztán jön a sok ultrahang, terhesvitamin, folsav, kutyatöke.. "

Te nem vetted ezeket igénybe, amikor te voltál terhes? Nem jártál terhesgondozásra, ultrahangra? Nem szedtél folsavat, terhesvitamint? Ha nem, ne másokat minősíts, mert akkor te vagy egy felelőtlen anya, aki a gyereke életét, egészségét kockáztatta.

És azt honnan veszed, hogy a lombikos babák 30 hétre születnek? Én több lombikos babás családot ismerek, mindegyik baba egészséges, időre született.

Tényleg hatalmas butaságokat írsz, abszolút nem tudsz semmit erről a témáról, teljes tájékozatlanságról tanúskodnak a mondataid. Amikor olvastam a kérdést, először azt hittem, hogy egy tudatlan kis tini írta, nagyon meglepett, hogy kihordtál és szültél egy gyereket úgy, hogy alapvető fogalmakkal és tényekkel nem vagy tisztában.

És mielőtt rám sütnéd, hogy a keserűség beszél belőlem, elárulom, hogy nem így van. A babám természetes úton "készült", teljesen egészséges és rögtön az első alkalommal összejött, amikor próbálkozni kezdtünk. Ennek ellenére eljártam az ultrahangokra, szedtem terhesvitamint, folsavat, mert mindent meg akartam tenni a gyerekem egészsége érdekében.

2013. szept. 26. 01:14
 34/37 anonim ***** válasza:
47%

Ha így nézzük minek a császármetszés (meghaltam volna én is meg a gyönyörű babám is) minek a kemoterápia stb...

természetesen sőt váratlanul jött össze a babám, de bármit megtettem volna érte, hogy legyen gyerekem...

Szedtem vitaminokat stb és uh-on is voltunk 3x 4D-n.Mert megtehetem és szerettem nézegetni..

Semmi értelme a kérdésednek azon kívűl, hogy provokál...

2013. szept. 26. 05:59
 35/37 anonim ***** válasza:
Ha már ilyen fejlett az orvostudomány, akkor akinek nem lehet természetes úton gyereke, de szeretne, akkor az miért ne használná ki a lehetőségeket? Minden joga megvan hozzá mindenkinek!!!
2013. szept. 26. 07:53
 36/37 anonim ***** válasza:
61%

Ja,tehát te is anya vagy.....

Akkor nem szedtél terhesvitamint és uh-ra sem jártál el és vérvetelekre sem? Ha mondjuk 28 hétre született volna a gyereked akkor ha lehetne,nem is kérted volna,hogy tartsák életbe mert a természet így akarta?

Jò lenne ha ezekre és még jòpár kérdésre válaszolnál!

2013. szept. 26. 08:48
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem törődöm bele, mert ha a fogyatékos, debil csajnak születhetett gyereke úgy,hogy valami részeggel összefeküdt egyszer, akkor nálam a természet ellentmondott a saját törvényeinek, így a továbbiakban marhára nem érdekel ez a "természet tudja, hogy kit érdemes szaporítani" szöveg. Lehet nekem esni azért, mert küzdök azért az egy gyerekért, hogy átélhessem az anyaságot, a férjem pedig apa lehessen.
2013. szept. 27. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!