Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi oka lehet egy embernek...

Mi oka lehet egy embernek ilyesmit írni?

Figyelt kérdés

A Nők Lapja magazinban olvastam egy levelet V. Kulcsár Ildikónak, amiben egy harmincas nő (Anonim) azt kérdezi tőle, selejt-e amiért nem akar gyereket. A válasz természetesen nem volt. Ezzel eddig semmi bajom. A következő héten többen is reagátak a levélre. Néhányat közöltek is, az egyiken eléggé meglepődtem:

"Egyet értek Anonimmal Én sem akarok gyereket. Felesleges nyűg. Az ember élhetne boldogan, kettesben a párjával, és akkor jön az a zavaró tényező. A munkáról karrierről nem is beszélve... Semmi szeretnivaló nincs a gyerekekben, csak undorodni lehet tőlük. Megmondom őszintén: ha Anonimnak nem lenne párja, és nekem se lenne kedvesem, habozás nélkül felajánlanám neki a szerelmemet, mert én olyan nőt keresek, aki utálja a kölyköket.Nem ő a selejtes, hanem azok akik gyerekre vágynak."

Egy férfi olvasójuk

2009. nov. 6. 15:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
32%

Tudjátok van aki még normális és mégsem akar gyereket. Nagyon nehéz elfogadni?

És miért baj ha valaki utálja a gyerekeket? Attól már rögtön beteg lesz? Tudjátok attól még a ti gyereketek nem lesz kevesebb, ti ugyanúgy szeretheti, ha valaki más meg utálja úgy általában őket. Semmit a világon nem szeret mindenki. Azt meg hogy selejt, valószínűleg azért írta, mert fáj neki, hogy akik akarnak gyereket azok sokat bántják a gyereket nem akarókat. És ez nagyon rossz, amikor az égvilágon mindennek elhordanak emiatt. Gondolom látta a felháborodott szülőket akik szintán válaszoltak a levélre. Meg különbenis mindenki azt ír le amit akar. Ha én most azt akarom leírni, hogy: "fiú vagyok" akkor azt írom, pedig lány vagyok. A másik az, higy mivel ő nem akar gyereket, azért nem érti meg, hogy más miért akar. Minthogy ez veletek is így van, fordítva. Lehet hogy tényleg van valami problémája. Lehet hogy nincs, ő dolga ha akr gyereket. És ha ő csúnyát is mond, az őt minősíti, de attól még aki nem akar gyereket az nem selejt.

Amúgy megkérdezhetem, hogy el lehet-e olvasni valahol amit Anonim írt, és a reakciókat?

2009. nov. 6. 18:58
 12/25 anonim ***** válasza:
36%

És azon elgondolkodtatok, hogy milyen ember az aki a másik felakasztását kívánja, mert nemt tetszik neki amit gondol?

Ha abnormális lenne nem szülni, akkor nem kaptunk volna szabad választás, és akkor olyanok lennénk mint az állatok akik, ha ott van a tüzelő szuka, csinálják és kész, mert az ösztönük azt parancsolja. Na az állatok között tényleg nem normális ha valakiben nincs meg ez az ösztön. No de ha nem lenne normális nálunk akkor minek van szabad választásunk. És nem is az, hogy nincs meg valakiben az ösztön. Mert sok nő vagy férfi van aki lát egy kisállatkölykökt vagy ilyesmit és rögtön anyáskodik vele. Egyszerűen van aki akar és van aki nem. Ezért senkit nem szabad elítélni.

2009. nov. 6. 19:02
 13/25 anonim ***** válasza:
61%
Én is olvastam az ominózus cikket és a kommenteket. Nekem van egy 15 hónapos lányom, és számomra így lett kerek a világ, h' hármasban élünk ezentúl. De nem ítélem el azt, aki nem akar gyereket. A környezetemben volt egy érdekes példa: gyermektelen pár barátkozott egy szintén gyermektelen, a gyermekvállalást mereven elutasító másik házaspárral. Tulajdonképpen az egyik férfi volt olyan erős befolyással a másik három emberre, h' évekig azt szajkózták, nekik sem kell. Az indokok néha infantilisek voltak("nem alhatok szombaton délig, kakis pelus pfúj!, a gyerek betolakodó a szuperül működő párkapcsolatba" stb.). Ahogy egyre több embernek mondták el ezeket az érveket, kapták a durva beszólásokat, úgy durvultak el ők is ("a gyerekek visszataszítóak, a kutya mennyivel aranyosabb, aki gyereket szül az önző,mert csak az állatias szaporodási ösztön vezérli" stb.). Aztán láss csodát: a barátság felbomlott, és a másik pár, ill. az erős akaratú férfi volt felesége azóta szülő lett. Tehát úgy gondolom, van olyan eset is, amikor a gyermektelenség mellett kardoskodók csupán csak befolyásolható személyiségek.
2009. nov. 7. 07:32
 14/25 anonim ***** válasza:
81%

Kedves 18.58as olvasd el a cikket jobban,mert pont,hogy ő selejtezi le azokat akik gyerekekre vágynak!!!Nézd csak meg jobban!Ő ítéli el elvből ezeket az embereket akik az utánpótlást a világra hozzák!!És te ezt az embert véded!

Ha valakinek gondja is van vagy nem akar gyereket az nem ír le ilyesmit.Honnan tudja,hogy mennyire szeretni valóak a gyerekek vagy sem,innen látszik,hogy sosem volt még gyereke..vagy ha igen akkor tényleg beteg ha ilyet ír a saját véréről!belőle van --egy szó mint száz ,persze tiszteletbe kell tartani ha valaki nem szeretne gyereket,na de ne ítélje el azokat akik meg igen és ne pocskondiázza a gyerekeseket,mert mi sem kritizálgatjuk azt aki nem vágyik gyerekre.de ha támadják a gyerekeseket,jó,hogy megvédik magukat!15hós baba mamája ui:egy évvel azelőtt,hogy a kisfiam megfogant még én is karrierista voltam és nem gondoltam,hogy nekem gyerek kell,aztán egyszer csak jött egy gondolat,hogy itt az ideje és így vállaltuk-akartuk őt!És nagyon örültünk mikor összejött és a világ legszebb dolga,hogy van nekünk!

Na mindegy ez csak az én véleményem,szerintem mindenki így érez akinek van gyereke akinek meg van és nem így érzi annak tényleg baja van és beteg a lelke!

2009. nov. 7. 08:59
 15/25 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat!:)Nem azzal van a bajom, hogy nem akar gyereket, hanem azzal, hogy selejtnek nevezi azokat, akik viszont akarnak. Ez a válasz természetesen nem azokat minősíti, akik nem akarnak gyereket, hanem akik így elítélik a saját anyjukat is, amiért megszülte őket...Vegye meg a Nők Lapját, és olvassa el a cikket, akit érdekel. Sok ésrdekes dolog van még benne ezen a témán kívül (pl. gyerekek siettetése) azokra is lehet reagálni;)
2009. nov. 7. 10:07
 16/25 anonim ***** válasza:
63%

Lehet védeni ezt a barmot, valószínűleg aki védi annak is van némi pszichés baja. Lehet háborogni hogy milyen ember az aki akasztófára küldené a másikat, ő a normális mert látja hogy helyes a dolog. Amikor már valaki mindenben bántást lát ami a saját véleményétől különbözik az is menjen el pszichológushoz mert ott a helye.

Ha meg valaki nem akar gyereket az mit válaszolgat gyerekvállalás témában amikor fogalma sincs az egészről. Kotorászgasson olyan témáknál amihez értelmesen hozzá tud szólni vagy a saját tapasztalatát le tudja írni.

2009. nov. 7. 15:20
 17/25 anonim ***** válasza:
73%

Hé azért ne keverjük h nem szereti az utálattal mert szerintem nem ugyanaz.

Remélem h az ilyennek nem is lesz gyereke sosem.

Egy önző barom.

4 hónapos kispasi anyukája

2009. nov. 7. 17:48
 18/25 anonim ***** válasza:
51%

08.59! Tudod mivel nem akarok gyereket ezért keményen beleástam magam a témába és sajnos az a szomorú tény, hogy a gyerekesek utálkoznak a gyerektelenekre az esetek többségében! Hiszen mindig azt bántják aki egy kicsit különc!

Talán azért mondott ilyeneket, mert már ezerszer bántották és sértették úgy mint pl engem! Engem is elhordtak már tisztes "anyák" mindennek! Voltam beteg, őrült, önző, p*csa, genetikai sejet, evolúciós zsákutca. Kívánták már nekem, hogy b*sszon meg a kutyám (mert ez a hobbim, a kutyák, mondhatni fanatikus vagyok), abortált volna anyám, de a legkedvesebb mindközül az hogy bárcsak esnék teherbe úgy hogy közben menzeszelek, és csak akkor vegyem észre amikor már nem lehet elvetetni!

És lehet hogy baj van modorommal, noha mindig megpróbálok kellő tisztelettel közeledni másokhoz elsőre, csakhogy a tapasztalatom azt is mutatja, hogy akármilyen szépen beszél valaki és akármilyen nomrális, ha a szülők elkapják, hogy nem akar gyereket akkor neki annyi. Rengeteget csalódtam az emberekben emiatt a téma miatt, és nagyon sokat bántottak. Nem csodálkozom ha ezért szólt be az a pasi is, próbált visszavágni. A vágy minden emberi lényben él hogy szeressék, de legalább elfogadják.

Természetesen nem mondtam, hogy nem lehetnek problémái, csakhogy nem csak azok nem akarhatnak gyereket akikkel valami történt, hanem azok is kik teljesen egészségesek mentálisan, gyönyörű gyerekkoruk volt és akármi.

Azon kívül a karrierista egy dolog az ezer indok közül.

Én pl imádom a munkámat, de ha kell mosok-főzök-takarítok, bármit megteszek, felveszem a régi női modellt, de gyereket akkor sem akarok.

És önző sem vagyok. Van akiért az életem képes lennék áldozni. Az csak egy dolog hogy esetemben ez nem egy gyerek (természetesen nincs is gyerekem, és feltehetőleg annak az író férfinak sincs). Van akiért éjszakázok, aki kikészít mégis imádom stb, csak ez nem egy gyerek, ennyi az egész. És az miért baj ha valaki karrierista? Kinek árt? És ha önző? Minden ember önző. És ez nem baj. A gyerekszülésben is vannak önző indokok.

2009. dec. 14. 21:35
 19/25 A kérdező kommentje:

21:35

Igazad van, de nem értem miért baj az, ha valaki akar gyereket? Miért selejt az? És miért selejt az aki nem akar gyereket?Szerintem a gyereket nem akarókat elítélni olyan, mint pl. a szőkéket, vagy a szemüvegeseket elítélni.de annak aki így beszél a gyerekre vágyókról komoly pszihológiai problémái lehetnek. És azt szeretném megtudni mi az a probléma. Tudom, az mindenkinek a magánügye, hogy akar-e gyereket vagy sem, de kíváncsi vagyok,mert én szeretnék gyerekeket de nem olyanokat, mint ez a férfi.

2009. dec. 18. 19:56
 20/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem, hogy ilyen gyermeket nem akarókkal nincs tele az ország mert, ha igen akkor nagy bajban leszünk.

2009. dec. 22. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!