Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Többgyerekes szülők miért...

Többgyerekes szülők miért gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok?

Figyelt kérdés
Gondolok itt,boltban, nem rohangál visítva a gyerek,nem lép rá a másik lábára,bankban nem hagyja ,hogy oda fusson mindenkihez ügyintézés közben,moziban nem hagyja végig beszélni a gyereket film vetítés közben, a ház előtt nem csoportosul más többgyerekes szülőkkel szinte hordába verődve és magukból kikelve üvöltenek fél napig. Baba kocsit a járdán leálló,beszélgető anyuka aki nem megy félre,pedig senki nem fér el mellette, Sorolhatnám ,stb,stb.

2013. szept. 17. 10:53
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 A kérdező kommentje:

Látszik mennyien magatokra vettétek,ezek szerint sok a gyerekét nem nevelő, szülőnek sem nevezhető lény.

Konkrétan azokkal van bajom akik egyszerűen nem szólnak rá a gyerekükre,akik feleslegesnek tartják a nevelést az a típus aki azért csinált gyereket,mert ez most divatos dolog,vagy segélyt kap rá, vagy úgy gondolta megfogta az Isten lábát egy gazdag idiótával. Annyi nyugtat meg ezek is csak megdöglenek egyszer.

2013. okt. 18. 13:25
 52/61 anonim ***** válasza:
0%

Milyen jó emberismerős vagy te kérdező!

Első látásra, kapásból megmondod, hogy ki mennyire sz-r ember..Kár, hogy tükörbe sajna nem sikerül néha nézni!

2013. okt. 18. 14:04
 53/61 A kérdező kommentje:
Jól látod,jó emberismerő vagyok.
2013. okt. 18. 14:22
 54/61 anonim ***** válasza:

Hát persze, hogy az vagy... :D

Csak a cinizmust nem érted! :)

2013. okt. 18. 14:58
 55/61 anonim ***** válasza:
0%

"Annyi nyugtat meg ezek is csak megdöglenek egyszer."

Nekem veled kapcsolatban van ilyen érzésem.

2013. okt. 19. 23:39
 56/61 Girgoy ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elismerem, valóban vannak olyan szülők, akik irányítása alól kicsúszott a gyerek, ezek valóban nem a legjobb szülők és az ilyen gyerekek valóban nem nagyon tudják, hol a határ. De több gyereket nevelni nem annyira könnyű, mint az elméletben hangzik, mert az elméletek a ygereknevelés terén ma egyáltalán nem működnek a gyakorlatban. A régi szigorúbb formák felbomlottak, megbélyegeződtek a társadalom részéről, megütnia ygerkeet kb. a gyilkosság magasságába emelkedett mnár, pedig vannak szituk, amikor ez az egyetlen megoldás, és a gyerek egyből összeszedi magát tőle (és most nem a szadista értelmetlen verésről beszélek, hanem egy kijózanító fenékreverésről adott szituban, ritkán és ésszel alkalmazva). A pszichológusok persze írnak midnenféle népszerű könyvet csupa olyan elméletről, amik olyan királyan összeállnak elméletbe, csak éppen a gyakrolatban kviitelezhetetlenek, álmegoldásokat adnak, súőlyosbítjhák az alapproblémát és hiteltelenné teszik a szülőt, mert tök természetellenes magatartásra kényszerítik rá őket.

Egyzsóval: egyszerűen ma a szülőknek szinte semmi igazi támpont nincs a kezükben gyereknevelés terén, midnenkinek magának kel megtalálnia az egészséges egyensúlyt és szépen és hatásosan terelgetni a ygerket, megtanítva mindne jóra. MIközben a ygerek gyerek marad, explorációs ösztönnel, boldogságvággyal, de szívesen követne erős modelleket - miközben nincsenek erős szülő modellek, mert a társadalom nem éppen ilyen modelleknek kedvez, hanem csak mindent összezavar.

Szóval szerintem nem kell így egymás torkának esni, mert feszültség az van midnenhol a társadalomban. Egyszerűen figyelniu kell egymásra és meg kell prbálni mindenkinek adni valamit, aivel az életben összekerülünk, se nem töketlenkedve, se nem agresszíven.

2013. okt. 21. 12:31
 57/61 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Girgoy! Ugy beszélsz ehhez a majomhoz, mintha értelmes ember lenne. Mintha tudná, mi az a gyermek nevelés.

A másik: az én gyermekeim tudják mi az a pofon, mert bizony, ha nem fogadnak szót, vagy nem értenek a szép szóból, akkor eljár a kezem és értelmes gyerekeim is vannak. De az itt kérdezőnek a gyerekek és szüleinek a létével van baja, hogy miért szaladgál egy pl.2 éves a bankban, vagy a boltban ( mert aranyos, kedves, nagy a mozgás igénye és nem bánt senkit, csak kedvesen odaszalad az ilyen bácsikhoz, és rámosolyog) Miért beszélget az anya a játszótéren, vagy áll meg a járdán... Vagy miért van igénye olvasni a neten és válaszolni az ilyen hülye kérdésekre, ahelyett hogy a gyerekét nevelné a nap 24 órájában.... No komment, de hülye az ilyen...

2013. okt. 22. 04:01
 58/61 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó tanuljál meg értelmezni,ha már gyereket nevelni nem tudsz. Bár gondolom nehéz lesz ennyi ésszel.
2013. okt. 22. 09:10
 59/61 anonim ***** válasza:

Off... nem túl kedves utolsó válaszadó! Anyám keze is eljárt,kezelhetetlen kamaszokat kapott- legalább is a testvéreimnél,engem egyszer ütött meg,azt leszámítva mindig értelmesen beszélt hozzám,és soha semmi baja nem volt velem,lelki támasza voltam!

Nővérem szintén kezet emelt/emel a gyerekeire,most ott tart,hogy a nagy fia carba sem nézi,úgy bánik vele,ahogy nővérem bánt anyánkkal,kezelhetetlen lett a nagy fia,a többi még kisebb. Egy ismerős keze szintén eljár,hát nem jellemezném a gyerekét.... -ezt csak azért írom,hogy ha eljön az idő,akkor tudd,miért kapod amit kapsz!

Az utolsó előtti válaszadóval egyet értve,nem baj,ha alkalom adtán rácsap az ember a gyerek fenekére/kezére...,ha ettől kapcsol,de nem egyből és nem nagyot! Ezzel nincs bajom,én is sikerrel alkalmazom,ha szükségét érzem!

Gyereket nevelni igen is lehet,nem könyvekből,nem tenyérből,hanem ésszel! Minden gyerek értelmes,csak néha akadnak idióta szülők,akik alul becsülik a gyerekek értelmi szintjét,ezért sokat kezet emelnek rájuk, vagy a másik véglet,amikor tesznek rá,mert egyszer gyerek a gyerek. A szülők hozzá állásán múlik minden! Ha olyan ökrök,amiket a Kérdező felhozott,akkor azok lábtörlőnek sem jók!

Hát nem lenne jobb dolog korrektnek lenni?? Persze nyilván a Kérdezőnek sem ez a legnagyobb gondja,hogy mennyi tuskó él a Földön,de azért nem jobb úgy elmenni a boltba,hogy nem találkozunk idiótákkal,akik elfoglalják a járdát- hányan találkoztunk olyan idősekkel,akik a járda közepén beszélgettek és babakocsival nem fértünk el?vagy akik autóval járnak,csendesebb településeken az utakon szokás megállniuk,és ott kerülgetni Őket? Hányan vártunk úgy az orvosnál,postán... kisgyerekkel,hogy jött valaki (általában idősek szokták ezt csinálni) hogy ő siet, és előre ment,majd mikor fél óra-óra múlva végeztünk az ajtótól pár méterre beszélgetett?? Hányónknak kellett a járdáról letolni a babakocsit,mert valami ökör elfoglalta akár biciklivel,akár autóval úgy állt meg?? Mennyire frusztráló ez,nem?? Na,hát mennyivel jobb lenne,ha mindenki NORMÁLIS lenne,nem pedig bunkó,és nem kéne még ezen is mérgelődnünk??? Mindenkinek meg van a maga "kis" baja,amin agyaljon,hát nem elég??

2013. okt. 23. 20:52
 60/61 anonim ***** válasza:

Kedves 59-es!

Nagyon ritkán ütöttem meg a gyermekeimet, inkább a beszélgetés híve vagyok, de volt amikor ők is bepróbálkoztak, meddig mehetnek el... Igen, előfordult, hogy megpróbáltak úgy beszélni velem, mintha a haverjuk lennék, vagy amit szépen kértem, arra nem úgy reagálni, ahogy értelmes embertől elvárható. A határok így tisztázódtak, ki meddig mehet el. Ma már felnőttek, egyetemet végeznek és tisztelettudók. Gondolom nem erre gondoltál, amikor azt írtad, majd ne csodálkozzak milyenek lesznek, ha felnőnek:). Sőt ők is csodálkoznak azon, hogy gyerekek, hogy beszélhetnek "úgy" a szüleikkel, ahogy azt sok helyen hallani...

57-es voltam...

A kérdezőt pedig továbbra is rossz indulatúnak és hülyének tartom. Úgy ítélkezik emberekről, anyákról, hogy azt sem tudja miről beszél....Bocsánat, ez a véleményem...

2013. okt. 24. 00:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!