Normális, hogy a szüleim nem engedik meg ez? Ők mondják, hogy segítsek másoknak.
Szóval az a helyzet,hogy az osztályból az egyik barátnőm keresztanyukája most szült és elutaztak hozzá látogatóba 3 napra.És megkért,hogy míg távol vannak menjek át hozzájuk és locsoljam meg a növényeket ürítsem ki a postaládájukat meg etessem meg a kuytusát.Nekem ez rendben volt,mondam,hogy oké.Aztán elmondtam ugyanezt a szüleimnek és a szüleim nem engedik meg,hogy amire kért megtegyem.Azt mondják,hogy azért ez sok,hogy ez osztálytárs ilyet kér...Pedig szerintem egyátalán nem.Amúgy hozzátenném,hogy nem is laknak messze,egy utcára tőlünk.Simán elmehetnék biciklivel is
13/l
ó :(
Szerintem tök jó, hogy ilyen szülők mellett te ennyire segítőkész lettél :)
De ha nem engedik, akkor inkább hívd fel a barátnőd, mondd el neki,, hogy bocs, nem. MErt hosszú távon inkább a barátnőddel háborúzz, ne a szüleiddel.
nekem ebben az a fura, hogy nem az osztálytársad szülei kértek meg valakit...
amúgy meg tudom érteni a szükeidet, mert azért annyira nem jó ötlet egy tulajdonképpen idegen család házára vigyázni, amíg ők távol vannak
a kulcs nagy felelősség 13 évesen
Az oké,hogy megbízható vagy,de a felnőtt emberek hogy bízhatnak meg a számlák felvételével..stb.?Mert az mégis csak olyan magánügynek kellene lenni minimum,tehát előbb bíznám családtagra,mint egy 13 éves kislányra.A viráglocsolás meg rendben van,sőt a kutyaetetés is,bár egy kicsit kihasználás,hogy ilyen sok mindent várnak el tőled,nem tudom,hogy fordítva anyudéknak lenne-e képe,hogy ilyet kérjenek a barátnődtől,vagy hogy te pont tőle ilyet kérj?
De a postaürítés az tényleg durva már..
Amúgy anyudéknak elkellene engedniük.
Juhúúú Baja... Én is környékbéli vagyok. :) Ha csak nem valami eszméletlenül jó környéken laksz, szerintem igazán nincs mitől félni. Most az igazán nem nagy cucc, hogy a köbméternyi szórólapot kiveszi a postaládából. Ami inkább érdekes számomra is, hogy téged kértek meg és nem kompletten a családodat, akkor anyukád is nyugodtabb lenne, máshogy állna a dologhoz.
A lényeg, ha nem tudod vállalni mindenképpen egyeztess a barátnőddel hogy hogyan tovább. A kutya ne éhezzen, amíg ők távol vannak.
Amikor hasonló korú voltam, mint te, akkor egy barátnőm halára vigyáztam egy hétig, amíg ő síelni volt. Beletette nekem egy nagy befőttes üvegbe, hogy megteszi ez is erre a hétre, meg tett mellé pár kavicsot és növényt. Megmutatta hogy kell etetni, de összességében akkor fogalmam sem volt a halakról. Néhány nap után szerencsétlen olyan mértékben oxigénhiányos lett, hogy kevergettem neki az üveg tetejében a vizet egész este és végigimádkoztam minden napot, hogy ne dögöljön meg, mire a barátnőm hazaér. :D Végül is túlélte, de azóta nem vállalnék egy hörcsögöt sem... :D A viráglocsolás jöhet, de állat nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!