Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Többgyerekes szülők miért...

Többgyerekes szülők miért gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok?

Figyelt kérdés
Gondolok itt,boltban, nem rohangál visítva a gyerek,nem lép rá a másik lábára,bankban nem hagyja ,hogy oda fusson mindenkihez ügyintézés közben,moziban nem hagyja végig beszélni a gyereket film vetítés közben, a ház előtt nem csoportosul más többgyerekes szülőkkel szinte hordába verődve és magukból kikelve üvöltenek fél napig. Baba kocsit a járdán leálló,beszélgető anyuka aki nem megy félre,pedig senki nem fér el mellette, Sorolhatnám ,stb,stb.

2013. szept. 17. 10:53
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
96%
Hát ennyire azért nem általánosítanék. :) Ugyan olyan paraszt tud lenni egy többgyerekes mint egy gyermektelen, egy nyugdíjas mint egy fiatal. Szomorú dolgok történnek, semmi odafigyelés, semmi türelem, semmi tolerancia, a tiszteletről már nem is beszélve. Minden korosztályból találni szerencsétleneket, akik azt hiszik bármit megtehetnek, ítélkezhetnek, vagy csak szar napjuk volt és máson vezetik le. Az egyik elállja a járdát, a másik eléd tolakszik, feldönt, neveli a gyerekedet, szemetel, nyomja a dudát a ház előtt mert rohadt messze van a 3 méternyire lévő kapucsengő és sorolhatnám. :(
2013. szept. 17. 11:35
 12/61 anonim ***** válasza:
63%
Mindenki azt lát a világból amire figyel.Én azt látom, hogy a sok bunkó panelparaszt teleszratja a rühes dögével Magyarországon az összes járdát és úgy nyalják a nyavajás kutyájukat mint más a gyerekét. Én azt látom, hogy akinek nincs gyereke az nem tudja miről pofázik és irigy mint a dög.
2013. szept. 17. 12:20
 13/61 anonim ***** válasza:
Hát 12. neked is elég megkeseredett életed lehet. Nekem van gyerekem, mégsem tudom tolerálni, hogy mások azt hiszik körülöttük kell hogy forogjon a világ, mert szültek.
2013. szept. 17. 12:42
 14/61 anonim ***** válasza:
100%
Azért kedves kérdező mert bár gondolom neked erről fogalmad sincs nem olyan egyszerű két három kiváncsi izgága gyerekkel bírni ahogy azt sokan elképzelik. Lehet hogy a hétköznapi szabályok a több gyerekes anyukákra is pont úgy vonatkoznának csak tudod a két három éves gyereket nem nagyon érdeklik ezek a szabályok. A gyerek kiváncsi érdeklődő sokat kérdez és ha nem tetszik neki valami akkor kifejti. Nyilván egy szülő sem fogja megverni vagy leordítani a gyereket csak mert oda megy valakihez vagy kérdez valamit. S senki nem fog bele halni abba ha egy kicsi gyerek hozzá ér. Ilyenek a gyerekek és kész, nem lehet őket pórázon tartani csak mert másokat zavarnak. Én se akadok ki mikor nagy hassal a két éves gyerekemmel állok a sorba és az idős néni elém áll két szatyorrak mert szerinte neki joga van hozzá és nagyon siet.
2013. szept. 17. 12:50
 15/61 A kérdező kommentje:
14-es Igen te vagy az élő példa a tipikus azt csinál a gyerek amit akar, tudod ha már megszülted,ami nem volt kötelező gondolom,akkor tanítsd és neveld. Nem a gyerekkel van a probléma ha láttad volna a kiírást hanem a szülőkkel akik képtelenek megnevelni a gyereküket,mert hát jajj ők gyerekek,hát enged kis az autó elé is bátran had simogassa meg,mert hát mi az ,hogy az autós nem áll meg nektek!! Nagyon remélem,hogy meglesz a böjtje az ilyen "nevelésnek"
2013. szept. 17. 13:14
 16/61 anonim ***** válasza:
71%

Igazad van kérdező, nagyon idegesítő probléma, amit írtál, engem is zavart mindig az ilyesfajta stílusa a szülőknek. DE! zavar még:

- fúrás-faragás hétvégén, este,

- tinikölök zenebömböltetése,

- tinik gördeszkázása, biciklizése állat módján, hogy félre kell ugranom,

- többek között a tahó gazdájú kutyák ugatása, amit a mi házunk elő hoznak 10 kutyát és hangosan egy órán át pletykálnak a gazdájuk, kutyakakát nem összeszedve,

- zavar az is, ha az útról letolna 70km-el az 50km-es táblánál,

-zavar ha az oviba betegen viszi be a szülő a gyermekét, ezzel felülfertőzve a másik húsz gyereket,

Iszonyat sokminden zavar engem is, hidd el.

De ez van, talán ezért is telepítettek rendőröket a sulikba, mert a mai világ elég elfajzott, mondjuk a 30 évvel ezelőtti világhoz képest.

Az emberek rohannak, önzők, sza rháziak, gusztustalanok. És ilyen nemzedéket nevelnek, de még a kutyájukból is.

3 kisgyerekes anyuka, aki próbál mindent megtenni, hogy az ő gyerekei miatt a GYIK-on ne tegyenek fel hasonló kérdést :)

2013. szept. 17. 13:26
 17/61 anonim ***** válasza:
100%
Megszoksz, vagy megszöksz... Az embereket megváltoztatni úgysem lehet. Tudomásul kell venni, hogy vannak emberek, akik nem aszerint a normák szerint élnek, ami elfogadható lenne. Magunkkal szúrunk ki, ha emiatt állandóan bosszankodunk. Így az egész nap másból sem áll, mint hogy azon szitkozódunk, hogy ki hogyan viselkedik, és mivel nem értünk egyet. Szerintem hasznosabb dolgokra is lehetne az időt fordítani... Ha valakinek ennyire nem tetszik a környezete viselkedése, akkor költözzön egy tanyára, ahol 10 km.-re van a legközelebbi ház.
2013. szept. 17. 13:45
 18/61 anonim ***** válasza:
90%

Ez ugyanolyan mint a bkv-n gonoszkodó öreg nénik.... közel sem mindegyik ilyen (sőt!), de ők a feltűnőek.

Nyilván hamarabb észreveszel egy ordibáló, rohangászó gyerekekkel közlekedő családot, mint az illedelmeseket. Hamarabb észre veszel egy bkv-n ülőhelyért csörtető kismamát/nyugdíjast, mint azt aki csendben megvárja, hogy átadják (ha átadják) a helyüket.

Hamarabb feltűnik a babakocsis kismama aki kitolja a gyerekét az útra és elvárja hogy satufékezzen minden autó, ugyanúgy, ahogy a zebrától 50 méterre szlalomozó nyugdíjasok is feltűnőbbek, mint azok akik a zebrán mennek át....

A világ már csak ilyen bunkók mindig voltak és lesznek és általában ők a hangosabbak.

2013. szept. 17. 14:05
 19/61 anonim ***** válasza:
91%

Kretén bunkók mindig is voltak és lesznek, gyerekkel vagy anélkül, de sajna tele van velük a világ.

Nekem két gyerekem van, a saját normáim szerint nevelem őket és ebbe bizony beletartozik az is, hogy lehetőség szerint nem zavarunk másokat stb, tehát bár többgyermekes szülő vagyok, mégsem mondható el rólam, hogy a kérdésedben felsorolt csoportba tartoznék. Szóval nem kell általánosítani...

És igen, engem is zavarnak a tahók és sajna az ilyeneknek a gyerekeik is törvényszerűen azok lesznek.

2013. szept. 17. 14:53
 20/61 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező van gyereked? Ha esetleg van, miből gondolod, hogy te/ti valakinek nem szúrjátok a szemét? Olyan nincs hogy mindenkinek meg lehet felelni.
2013. szept. 17. 16:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!