Többgyerekes szülők miért gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok?
Igazad van kérdező, nagyon idegesítő probléma, amit írtál, engem is zavart mindig az ilyesfajta stílusa a szülőknek. DE! zavar még:
- fúrás-faragás hétvégén, este,
- tinikölök zenebömböltetése,
- tinik gördeszkázása, biciklizése állat módján, hogy félre kell ugranom,
- többek között a tahó gazdájú kutyák ugatása, amit a mi házunk elő hoznak 10 kutyát és hangosan egy órán át pletykálnak a gazdájuk, kutyakakát nem összeszedve,
- zavar az is, ha az útról letolna 70km-el az 50km-es táblánál,
-zavar ha az oviba betegen viszi be a szülő a gyermekét, ezzel felülfertőzve a másik húsz gyereket,
Iszonyat sokminden zavar engem is, hidd el.
De ez van, talán ezért is telepítettek rendőröket a sulikba, mert a mai világ elég elfajzott, mondjuk a 30 évvel ezelőtti világhoz képest.
Az emberek rohannak, önzők, sza rháziak, gusztustalanok. És ilyen nemzedéket nevelnek, de még a kutyájukból is.
3 kisgyerekes anyuka, aki próbál mindent megtenni, hogy az ő gyerekei miatt a GYIK-on ne tegyenek fel hasonló kérdést :)
Ez ugyanolyan mint a bkv-n gonoszkodó öreg nénik.... közel sem mindegyik ilyen (sőt!), de ők a feltűnőek.
Nyilván hamarabb észreveszel egy ordibáló, rohangászó gyerekekkel közlekedő családot, mint az illedelmeseket. Hamarabb észre veszel egy bkv-n ülőhelyért csörtető kismamát/nyugdíjast, mint azt aki csendben megvárja, hogy átadják (ha átadják) a helyüket.
Hamarabb feltűnik a babakocsis kismama aki kitolja a gyerekét az útra és elvárja hogy satufékezzen minden autó, ugyanúgy, ahogy a zebrától 50 méterre szlalomozó nyugdíjasok is feltűnőbbek, mint azok akik a zebrán mennek át....
A világ már csak ilyen bunkók mindig voltak és lesznek és általában ők a hangosabbak.
Kretén bunkók mindig is voltak és lesznek, gyerekkel vagy anélkül, de sajna tele van velük a világ.
Nekem két gyerekem van, a saját normáim szerint nevelem őket és ebbe bizony beletartozik az is, hogy lehetőség szerint nem zavarunk másokat stb, tehát bár többgyermekes szülő vagyok, mégsem mondható el rólam, hogy a kérdésedben felsorolt csoportba tartoznék. Szóval nem kell általánosítani...
És igen, engem is zavarnak a tahók és sajna az ilyeneknek a gyerekeik is törvényszerűen azok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!