Többgyerekes szülők miért gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok?
Néha még az 1!! gyerekesek is olyanok tudnak lenni,hogy le tudnám ütni! de komolyan!!
Nekem 4 van. Nem vagyok még 30 éves,de velem foglalkoztak annyit a szüleim,hogy tudjam hogy kell viselkedni és ne legyek beképzelt majom,és ezt próbálom a gyermekeimnek is tanítani!-szerencsére sikeresen.
Viszont-mint sok gyerekes-az elég frusztráló,hogy akiknek nincs gyereke,előre tolakszik a sorban,mert Ő siet- elhiszem,a gyerekkel jobban ráérek,de azért elég tuskó dolog,amikor az ordító gyerekre mondják,hogy jaj de aranyos,miért sír,és már be is előztek! . Elég idegesítő az is,amikor a babakocsit tolnám,és a járdán beszélgetnek,a kerékpárt oda teszik,mert lusták a járda melletti tárolóba tenni,és a járda akkora,hogy egy kisebb babakocsi is éppen csak elfér! Elég idegtépő az is,amikor a babakocsival nem tudok bemenni csak úgy egyszerűen a postára,és amikor a kilincsért nyúlok,látom valaki bentről lenyomta,és kinyitja,és majd felborít,úgy rohan ki (ez konkrétan egy idősebb "úr" volt).
Én a járdát közlekedésre használom. Ha jönnek velem szemben,ha látom,hogy van annyi a szembejövőben,hogy a járda szélén megy,akkor én is úgy tolom a babakocsit,hogy inkább a járda mellé lógjon a kereke,hogy biztosan elférjen- ha képes a járda közepén menni (mert van ilyen!!),akkor éppen egy kicsit tolom lentebb,utalva arra,hogy nem vagyok tuskó,neked sem kéne annak lenned!
Ha a gyerekek nem húzódnak le,mert annyira fecsegnek,akkor elnézést szoktam kérni,és megköszönni,hogy letértek!!
Felháborító ahogy egyes gyerekek viselkednek,az enyémek nem hangoskodnak,nem pakolnak!
Nem tudom,miért nem vannak az emberek tekintettel egymásra! nekem nem megterhelő normálisnak lenni,másnak hogy miért az,azt nem tudom!
Utolsó: Ezek szerint te a kevés százalékba tartozol aki odafigyel, és még kapott nevelést a szülőktől amit tovább is tud adni.
Sajnos én nem olyan gondolkodású családosok mellett lakom akik így látják a dolgokat.
25:ös:Értelmező kéziszótárt adjak kedves gyereket nevelő anyuka?
Nagyon örülök,hogy te neveled a gyereket amit megszültél,Oscar díjat érdemelnek az ilyen szülők. Tudod ez az alap felállás,hogy ha már bevállal valaki egy életet azzal törődik, és nem hagyja magára,mint a sz@rt. Ne a szomszédnak,barátnak,testvérnek,anyunak-apunak kelljen nevelni az a gyereket ha már megvan.
Azért van egy bicskanyitogató stílusod, hallod- e!
A jó anyád téged is szájba verhetne, nevelés címszóval! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!